Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Παράπονα, υποσχέσεις και προεκλογικές κόντρες στην κοπή πίτας του Προφήτη Ηλία

Τα χρόνια ζητήματα που ταλαιπωρούν του κατοίκους του Οικισμού του Προφήτη Ηλία τέθηκαν και φέτος στην καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 2 Φεβρουαρίου 2019 στα γραφεία του συλλόγου των Εργατικών Κατοικιών.



Έντονη εκφράσθηκε η κραυγή αγωνίας των κατοίκων για την -παρά τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις- διαρκώς αυξανόμενη εγκληματικότητα, όπως το εμπόριο των ναρκωτικών που ανθεί στην εν λόγω συνοικία, τα καθημερινά κρούσματα κλοπών σε σπίτια και αυτοκίνητα, αλλά και τις επιθέσεις από συμμορίες ανήλικων Τσιγγάνων σε ανυποψίαστους πεζούς και κυρίως ηλικιωμένους. Ακόμη, συζητήθηκε το θέμα της αυθαίρετης δόμησης επί της Λιοσίων, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τις Εργατικές Κατοικίες, με τους καταυλισμούς των Τσιγγάνων να επεκτείνονται διαρκώς με ότι αυτό συνεπάγεται για τις Εργατικές του Προφήτη Ηλία αλλά και την πόλη των Αχαρνών γενικότερα. 
Τα παράπονα των κατοίκων άκουσαν με προσοχή ο Δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός, ο Βουλευτής Βασίλης Οικονόμου, η Περιφερειακή Σύμβουλος Ιωάννα Τσούπρα, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Θανάσης Κατσιγιάννης, εν ενεργεία και πρώην δημοτικοί σύμβουλοι, υποψήφιοι βουλευτές, καθώς και οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Θεόφιλος Αφουξενίδης, Σπύρος Βρεττός και Στέλιος Ελευθεριάδης με μέλη των παρατάξεων τους, δηλώνοντας όλοι γνώστες των προβλημάτων. Οι ίδιοι παραδέχθηκαν τις αδυναμίες, έδωσαν όμως δεσμεύσεις για παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν την εικόνα της περιοχής αλλά και την καθημερινότητα των κατοίκων.



Η κατάμεστη αίθουσα του Συλλόγου λίγο πριν την έναρξη της κοπής

Σε αυτό το σκηνικό, απουσίες αλλά και παρουσίες σχολιάστηκαν έντονα, εν όψει και των επικείμενων δημοτικών εκλογών τον ερχόμενο Μάιο. Οι πρώτες υποσχέσεις για την επόμενη πενταετία δόθηκαν ήδη χθες, με τους το Δ.Σ. του συλλόγου και τους κατοίκους να μιλούν για παραμέληση και να απαιτούν “πράξεις και όχι λόγια” και τους ιθύνοντες να μιλούν για πνεύμα συνεργασίας και ενότητας που θα οδηγήσει σε λύσεις. 
Ας ελπίσουμε ότι τη νέα χρονιά θα σημειωθούν βήματα προόδου ώστε στην επόμενη πρωτοχρονιάτικη πίτα το σκηνικό να είναι διαφορετικό. 
Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα:

Ο Δήμαρχος Γιάννης Κασσαβός δήλωσε πως έγιναν προσπάθειες, 
αλλά και πως υπήρξαν λάθη και παραλήψεις

Οι ευχές και οι ευλογίες των ιερέων για την πρωτοχρονιάτικη πίτα 
του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Εργατικών Πολυκατοικιών Προφήτη Ηλία Αχαρνών

Ο επί δεκαπενταετία ακούραστος πρόεδρος του Συλλόγου, Γιώργος Γαλανόπουλος 
εκφράζει τις ανησυχίες, τις ελπίδες και το όραμα των κατοίκων για το μέλλον της περιοχής

Αιρετοί και υποψήφιοι έδωσαν το παρών





Ο Βασίλης Οικονόμου τίμησε με την παρουσία του τον Σύλλογο και τους κατοίκους

Σπύρος Βρεττός του Κωνσταντίνου (Ντίνου)






Ο Σπύρος Βρεττός τόνισε πως δεν αποφεύγει τα δύσκολα και ευχήθηκε ένα δημιουργικό νέο έτος

 

Ο Θεόφιλος Αφουξενίδης δήλωσε έτοιμος να συνεργαστεί και να αναλάβει δράση

Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος


Ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεόφιλος Αφουξενίδης με μέλη της παράταξης του





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου