Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

O Θεός ήθελε και ο καιρός επέτρεψε την Λιτάνευση της Ζωοδόχου Πηγής με άρωμα Αρβανίτικης Παράδοσης


Φωτορεπορτάζ Εύη Τριανταφύλλου

Παρά τις δυσοίωνες μετεωρολογικές προβλέψεις που ήθελαν σήμερα ανήμερα της Ζωοδόχου Πηγής να ρίχνει βροχές και κατά τόπους καταιγίδες τα πράγματα πήγαν καλά.

Έτσι η Λιτάνευση της Εικόνας ανήμερα της μεγάλης γιορτής το πρωί της Παρασκευής 10 Μαΐου 2024 τελέστηκε με μεγαλοπρέπεια και χωρίς προβλήματα.

Με την Αρβανίτικη Παράδοση από το Λύκειο Ελληνίδων των Αχαρνών σε πρωταγωνιστικό ρόλο, οι Γριζοφόρες και οι Φουστανελάδες των Χορευτικών Τμημάτων προσέδωσαν στην πομπή ξεχωριστή αίγλη, μαζί με το στρατιωτικό Άγημα, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής.

Την εικόνα συνόδευσαν Αρχιερείς και πατέρες της Εκκλησίας από όλες τις ενορίες του τόπου και την ακολούθησαν με κατάνυξη, ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός, εκπρόσωποι της Βουλής, η Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, μέλη του Δημοτικού και των Τοπικών Συμβουλίων Αχαρνών, εκπρόσωποι Κοινωνικών και Πολιτιστικών Φορέων του τόπου και πολύς κόσμος.

Και φέτος η πομπή ολοκληρώθηκε με την αναβίωση του χορού των Γριζοφόρων που καταχειροκροτήθηκαν από τους επισήμους και τον κόσμο

Ακολουθούν χαρακτηριστικά βίντεο και φωτό

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου