Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

ΠΕΤΡΙΝΟ: Ένας πολυχώρος Πολιτισμού πραγματικό στολίδι για το Μενίδι


 

Ένας νέος πολυχώρος Πολιτισμού άνοιξε, με πρωτοβουλία του Δήμου Αχαρνών, τις πόρτες του. 

Φιλοξενεί, αυτές τις μέρες, την έκθεση κοσμήματος του ομώνυμου Τμήματος της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου καθώς και την την έκθεση με θέμα: « Συνάντηση με το Παρελθόν «Ασπρόμαυρα Φωτογραφικά Πορτρέτα Προσώπων από άλλες Εποχές» απο τις συλλογές της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας – Ι.Λ.Ε.Α, αλλά στο μέλλον αναμένεται να φιλοξενήσει όλα τα πολιτιστικά γεγονότα του Δήμου σε κατάλληλους στεγασμένους χώρους, δομημένους σε υπόγειο, ισόγειο και πρώτο όροφο.
Επιπλέον διαθέτει ευρύχωρη αυλή κι όλα αυτά δίπλα στην Κεντρική Πλατεία της Πόλης, στην οδό Καποδιστρίου.
Αρχιτεκτονικά, πρόκειται για την αναπαλαίωση ενός παραδοσιακού σπιτιού της πόλης, που συνδυάζει, αρμονικά, την πέτρα με τα νεοκλασικά στοιχεία. Στο οικοδόμημα προστέθηκαν μεγάλες γυάλινες επιφάνειες, οι οποίες εξασφαλίζουν την ενότητα και τη λειτουργικότητα του χώρου.
Το κτίριο επιπλώθηκε με κλασικά και λιτά έπιπλα, ώστε να προσφέρει τις απαιτούμενες ανέσεις. Όλα δείχνουν ότι θα αποτελέσει σύντομα, το επίκεντρο όλων των πολιτιστικών γεγονότων της πόλης, αρχής γενομένης από την τελετή εγκαινίων που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 10-05-2024, ημέρα του Πανηγυριού, λίγο μετά την ολοκλήρωση της λιτάνευσης της εικόνας της Ζωοδόχου Πηγής.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου