Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Οι πιο καλοί οι μαθητές, οι μαθητές του 17ου Δημοτικού Αχαρνών










Της Ελευθερίας Τριανταφύλλου (πρώην μαθήτριας του 17ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών) 
Με μια απολαυστική εκδήλωση που έλαβε χώρα το απόγευμα της Παρασκευής 10 Ιουνίου στο σχολικό προαύλιο αποχαιρέτησε το 17ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών τη φετινή σχολική χρονιά. Οι μικρές μαθήτριες και οι μικροί μαθητές ήθελαν η βραδιά να είναι τέλεια και γι' αυτό προετοιμάζονταν εβδομάδες.
Πράγματι, γονείς, φίλοι, συμμαθητές, οι δάσκαλοι τους αλλά και παλιοί μαθητές του σχολείου έδωσαν το παρόν για να τους απολαύσουν.
Η πιτσιρικαρία είχε ομολογουμένως ένα μικρό τρακ πριν βγει στη σκηνή, ήταν όμως αποφασισμένη να το ξεπεράσει γρήγορα,  ώστε να προσφέρει αφειδώς το κέφι στο απαιτητικό κοινό της. Επρόκειτο για μια μουσικοχορευτική βραδιά με τίτλο "Ο πιο καλός ο μαθητής..." και ήταν ένα νοσταλγικό  αφιέρωμα στον θρυλικό Έλληνα συνθέτη, τραγουδιστή και δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Γιώργο Ζαμπέτα για την πολύτιμη προσφορά του στο ελληνικό τραγούδι.  Και… στ’ αλήθεια, ήταν όλοι τους οι πιο καλοί οι μαθητές! Τραγούδησαν, χόρεψαν, πόζαραν πρόσχαρα  και με περίσσιο σταριλίκι  στα φλας των φωτογράφων και όπως ήταν φυσικό καταχειροκροτήθηκαν από μικρούς και μεγάλους.
Οι πενιές της ορχήστρας με υπεύθυνο τον Μιχάλη Σωτηράκη  άναψαν το κέφι, ενώ η χορωδία αποτελούμενη από 78 μαθητές και μαθήτριες έκλεψε τις εντυπώσεις. Αυτές τις εξαίσιες πενιές χάρισαν με τα μπουζούκια τους  ο Μιχάλης Σωτηράκης και οι μαθητές του -μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Αχαρνών- Χριστόφορος Σωτηράκης, Σταυρούλιας Λευτέρης, Καπετάνιος Μάριος και ο Δανιηλίδης Λευτέρης, ενώ η οργάνωση και διδασκαλία της χορωδίας και των χορευτικών ανήκει στην Σοφία Τσικνιά,με την πολύτιμη βοήθεια και του Νίκου Μαλισόβα.
Αξίζει να σημειωθεί πως τον προθάλαμο του σχολείου κοσμούσαν υπέροχες χειροτεχνίες των μαθητών ,όχι μόνο ζωγραφιές αλλά και εικαστικές συνθέσεις γεμάτες φαντασία, χρώματα, ζωηράδα και παιδικότητα, που οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν στο τέλος της εκδήλωσης.
Ιδιαίτερα συγκηνιτίκη ήταν η στιγμή της βραδιάς που το σχολείο αποχαιρέτησε του μαθητές της ΣΤ' Δημοτικού. Ο ένας μαθητής στεφάνωνε τον άλλο με ένα περίτεχνο στεφάνι που θύμιζε τον ολυμπιακό κότινο, ενώ η Κυρία Σοφία Τσικνιά απέδιδε από το μικρόφωνο στους μικρούς μαθητές, (οι οποίοι καμάρωναν και με το δίκιο τους), "τιμές πραγματικών Ολυμπιονικών", γιατί όπως επεσήμανε με νόημα, τις αξίζουν!
 Τότε ήταν,  που οι μεγαλύτεροι, οι παλιοί μαθητές του 17ου που βρέθηκαν εκεί, νοστάλγησαν τις δικιές τους στιγμές στα θρανία και το σχολικό πραύλιο, τις φωνές, τα γέλια, τα πειράγματα, το κήρυγμα του δασκάλου, τους ψευτοκαυγάδες, τις εκδρομές, τις αγκαλιές και τα παιχνίδια με φίλους και συμμαθητές.
Οι αναμνήσεις όλων ζωντάνεψαν και ήδη τα  μάτια άρχισαν να βουρκώνουν, μα…οι «παλιοί»  συμφώνησαν σιωπηρά,  πως η στιγμή δεν άξιζε, παρά μόνο χαμόγελα, οπότε η βραδιά κορυφώθηκε με ένα δυνατό -ίσως το δυνατότερο απ’  όλα τα προηγούμενα- χειροκρότημα.
Συγχαρητήρια! Ήταν όλοι τους υπέροχοι!
Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από την καλοκαιρινή γιορτή του 17ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών 

























Ιδού κι ένα χαρακτηριστικό live

1 σχόλια:

ELPIDANEWS είπε...

Συγχαρητήρια σε όλους τους εκπαιδευτικούς για το σημαντικό έργο τους και τους μικρούς μαθητές για την πολύ καλή παρουσία τους όμως ιδιαίτερα θα ήθελα να συγχαρώ την Ελευθερία Τριανταφύλλου για το επαγγελματικό κείμενό της. Με πλούσιο λεξιλόγιο, με όμορφες εικόνες, με συντακτικό, έδειξε σε ορισμένους αυτοαποκαλούμενους "δημοσιογράφους" πως γράφεται και συντάσσεται ένα κείμενο που δίνει στον αναγνώστη τη δυνατότητα και να το διαβάσει έως το τέλος αλλά και να κατανοήσει τη πολλαπλή σημασία και σπουδαιότητα μιας εκδήλωσης. Και πάλι συγχαρητήρια στην Ελευθερία και καλή πρόοδο!!!

Δημοσίευση σχολίου