Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

«Είτε δάνειο είτε επιτήρηση οι μόνιμοι χαμένοι είμαστε εμείς» λέει ο ΣΕΒΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πολύς ντόρος γίνετε τελευταία, ειδικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχετικά με ένα πιθανολογούμενο νέο δάνειο 9,9 εκ. Ευρώ για την ισοσκέλιση του ισολογισμού - προϋπολογισμού του δήμου μας. Μάλιστα μας  προτάσσουν το ψεύτικο δίλλημα  'δάνειο ή την επιτήρηση'.

Συνάδελφοι,

Μας γίνεται ξεκάθαρο ότι νέα βάρη έρχονται να προστεθούν στην πλάτη μας είτε με τον ένα τρόπο είτε με τον άλλον. Δεν φτάνει η ασφυξία στην οποία έχουμε περιέλθει λόγω της κεντρικής πολιτικής της κυβέρνησης  της Ε.Ε και των μονοπωλίων που εφαρμόζεται εις βάρος του μικρού επιχειρηματία έτσι ώστε να εξασφαλιστούν τα κέρδη των πολύ μεγάλων, έρχεται και η τοπική διοίκηση  να μας προσθέσει επιπλέον. Δεν μας φτάνει η φοροκαταιγίδα που μας οδηγεί μια ώρα αρχύτερα στο λουκέτο, θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε και μια μελλοντική αύξηση δημοτικών τελών.  Φόροι από το πρώτο Ευρώ, προκαταβολή 100% σε ανείσπρακτα εισοδήματα,29% από το πρώτο ευρώ για τις ΟΕ-ΕΕ  και η αφαίμαξη συνεχίζεται.  Η τσάκιση των λαϊκών εισοδημάτων των συνδημοτών μας, των κυρίως ανθρώπων που ψωνίζουν στα καταστήματά μας και μας κρατάνε ανοικτούς θα πάει ακόμη ένα βήμα παραπέρα με την  αύξηση αυτή ώστε να καλυφθούν τα ελλείμματα του δήμου που έχουν διαμορφωθεί διαχρονικά. Χαρισμένα εκατομμύρια ευρώ ανείσπραχτων εσόδων σε "κάποιους" από όλες τις διοικήσεις που πέρασαν φορτώνονται και αυτά στις δικές μας πλάτες.    Ελλείμματα που δημιουργήθηκαν με τις ευλογίες της εκάστοτε κυβέρνησης, ειδικά στο όνομα του Καλλικράτη που έκοψε κεντρικούς πόρους προς τους δήμους, ρίχνοντας τα βάρη σε εμάς με επιπλέον χαράτσια και όλα αυτά με την συγκάλυψη των εδώ διοικήσεων  που στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν  την πολιτική αυτή που μας οδηγεί στον αφανισμό και την ανεργία.

Μέχρι σήμερα έχουμε πληρώσει πάρα πολλά  και φαίνετε ότι θα πληρώσουμε ακόμη περισσότερα. Μεγάλα λόγια  που δεν τα είδαμε να μετουσιώνονται σε πράξη  ( δήθεν μείωση δημοτικών τελών για τα μικρά καταστήματα όπως μας  είχε εξαγγείλει  ο ίδιος ο σημερινός δήμαρχος πριν μήνες ), άλλες μεγάλες εξαγγελίες έργων υποδομής, πάνε περίπατο. Τεχνικά προγράμματα του δήμου  700 χιλιάδων ευρώ όλο και όλο με έργα που μεταφέρονται από προηγούμενες χρονιές μάλιστα. Στην επόμενη μπόρα πάλι θα πνιγούμε αφού για εμάς και τις ανάγκες μας δεν τους περισσεύει ούτε μισό ευρώ.  Η μείωση της χρηματοδότησης των δήμων και η μεταφορά αρμοδιοτήτων - χωρίς τους αντίστοιχους πόρους μας φορτώνει ακόμη  περισσότερους φόρους και τέλη. Για ακόμη μια φορά  βλέπουμε χαμένες χρονιές να περνάνε χωρίς ουσία, αλλά αντιθέτως η θέση μας να επιδεινώνεται  για εμάς και τις δουλείες μας, σβήνοντας ακόμη περισσότερο την όποια ελπίδα μπορεί να είχαμε  ώστε να σωθούν τα άσωστα.

Ο Σ.Ε.Β.Α. καλεί τον κάθε συνάδελφο να επιστρέψει στην Δημοτική αρχή το κάλπικο και εκβιαστικό δίλλημα ¨δάνειο ή εποπτεία ". Δεν μας περισσεύει  άλλη ανοχή ή συναίνεση σε πολιτικές που μας ληστεύουν για να πλουτίζει το κεφάλαιο.

Συνάδελφοι, μόνο οργανωμένα και μαζικά μέσα από τα σωματεία μας και τον Σ.Ε.Β.Α., μαζί με τα υπόλοιπα στρώματα που βασανίζονται   το ίδιο με μας, την ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕΝΙΔΙΟΥ όπου εκεί μαζί με τους εργαζόμενους, τις γυναίκες, την νεολαία, τους συνταξιούχους θα ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές αφανισμού εις βάρος μας και την οργάνωση της πάλης  για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.
Η στάση του Σ.Ε.Β.Α. μέχρι σήμερα είναι η στάση του αγώνα και της πάλης που έρχεται  σε σύγκρουση με όλα αυτά που οδήγησαν την κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει.  Δύναμη μας είναι ο κάθε ένας συνάδελφος  ξεχωριστά και όλοι μαζί. Δεν περισσεύει κανείς μας.                     

Το ΔΣ του ΣΕΒΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου