Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας του Δήμου Αχαρνών



Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2024 της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στις δύο δημοτικές βιβλιοθήκες του Δήμου Αχαρνών, στην οδό Δεκελείας και στο Τμήμα Αρχαιολογίας και Ιστορικής Έρευνας. Το φετινό θέμα της εκστρατείας, «Από τη Γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω…», ενέπνευσε μικρούς και μεγάλους να συμμετάσχουν σε μια καλοκαιρινή περιπέτεια γεμάτη γνώση και δημιουργία.

Η εκστρατεία, που διοργανώθηκε από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εργαστήριο Παιδαγωγικών Εφαρμογών του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης υπό τη διεύθυνση του Καθηγητή Κωνσταντίνου Δ. Μαλαφάντη, παρείχε στα παιδιά μοναδικές ευκαιρίες να εξερευνήσουν τον κόσμο μέσα από δράσεις ανάγνωσης και δημιουργικότητας.

Κατά την τελετή λήξης, οι φίλοι της Βιβλιοθήκης, γονείς και παιδιά, είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τις δημιουργίες των παιδιών. Ζωγραφιές, χειροτεχνίες, κατασκευές και ιστορίες από τα εργαστήρια παρουσίαζαν την εξερεύνηση του πλανήτη και την πορεία γνώσης «από τη Γη ως τον ουρανό».

Τη μικρή γιορτή που ετοίμασαν αμφότερες οι δημοτικές βιβλιοθήκες τίμησε με την παρουσία της η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Χρηστίνα Κατσανδρή, η οποία μίλησε για τη σημασία της προστασίας της φύσης, της αξίας του βιβλίου και των Βιβλιοθηκών, ενώ ενθάρρυνε τα παιδιά να συνεχίσουν να επισκέπτονται τις Βιβλιοθήκες. Επίσης, η Αντιδήμαρχος τίμησε τις εθελόντριες για την προσφορά τους στην υλοποίηση της καλοκαιρινής εκστρατείας.

Ευχαριστούμε θερμά την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, το ΕΚΠΑ και το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών για την άψογη διοργάνωση και τη στήριξή τους, καθώς και όλους τους γονείς και παππούδες που εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους για μια ακόμη αξέχαστη καλοκαιρινή εμπειρία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου