Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Εγκαίνια για το 21ο δημοτικό σχολείο Αχαρνών παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά και του Δημάρχου Σπύρου Βρεττού


Παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά και του Δημάρχου Αχαρνών Σπύρου Βρεττού πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Τετάρτης 11 Σεπτεμβρίου, τα εγκαίνια του 21ου Δημοτικού Σχολείου το οποίο χρηματοδοτήθηκε στο σύνολό του με πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Μετά την τέλεση των εγκαινίων ακολούθησε ο αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, με τον κ. Χαρδαλιά να τονίζει τη σημασία ενός σύγχρονου περιβάλλοντος για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

«Τα παιδιά μας και οι δάσκαλοι αξίζουν το καλύτερο. Είμαστε περήφανοι που συμβάλαμε ως Περιφερειακή Αρχή στη δημιουργία ενός ασφαλούς και λειτουργικού περιβάλλοντος για τη μάθησή τους. Ειδικά για το 21ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών, επιλύουμε ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλάνιζε την περιοχή. Είναι ένα όμορφο σχολείο, το οποίο δείχνει το σεβασμό μας στους δασκάλους και κυρίως στα παιδιά μας που στοιβάζονταν όλα αυτά τα χρόνια σε κοντέινερς, μια εικόνα προσβλητική που δεν αρμόζει σε καμία περίπτωση στη σύγχρονη Ελλάδα» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Αττικής.

Από τη μεριά του, ο Δήμαρχος Αχαρνών ο οποίος παρακολούθησε βήμα-βήμα την κατασκευή του συγκεκριμένου σχολείου τόνισε ότι μετά από πολύ κόπο και σκληρή δουλειά ξεπεράστηκαν δυσκολίες και εμπόδια και τελικά το όραμα έγινε πράξη.

«Σε συνεργασία και με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής παραδίδουμε στη νέα γενιά της πόλης μας ένα σύγχρονο και ασφαλές σχολείο και από σήμερα, τα μαθήματα ξεκινούν. Και φυσικά, δε σταματάμε εδώ. Με τον Περιφερειάρχη Αττικής έχουμε ήδη δρομολογήσει την κατασκευή άλλων τεσσάρων σχολικών μονάδων στις Αχαρνές.», υπογράμμισε ο δήμαρχος.

⁠Στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών, κατασκευάστηκε ένα ολοκαίνουργιο διώροφο κτήριο, το οποίο περιλαμβάνει 12 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, βιβλιοθήκη, εργαστήριο φυσικών επιστημών, αίθουσα υπολογιστών, αίθουσα αισθητικής αγωγής, αίθουσα ξένων γλωσσών, γραφεία δασκάλων και γραφείο μαθητικών κοινοτήτων.

Το έργο επίσης χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2021-2027» με συνολική επιλέξιμη δαπάνη 2.124.000 €, εξασφαλίζοντας τη δημιουργία σύγχρονων και ασφαλών εγκαταστάσεων για τους μαθητές της περιοχής.

Μετά την ολοκλήρωση της τελετής εγκαινίων και του αγιασμού, ο Περιφερειάρχης περιηγήθηκε μαζί με τη διευθύντρια του σχολείου, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με μαθητές, δασκάλους και γονείς. Τον κ. Χαρδαλιά συνόδευαν στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών, η Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Βίκυ Καβαλλάρη και ο Διευθυντής Περιφερειάρχη Γιώργος Χαλκιάς, η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Χριστίνα Κατσανδρή και ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, Κώστας Παπαχρήστος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου