Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών ο Δήμαρχος Αχαρνών με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΤΥΠ ΑΕ





Το 21ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός, μαζί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Κτιριακές Υποδομές ΑΕ (ΚτΥπ ΑΕ) κ. Βασίλη Καραγιάννη και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Αχαρνών κ. Θανάση Κατσιγιάννη. 

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση του Διευθυντή του Σχολείου, των εκπαιδευτικών και των εκπροσώπων του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου σχετικά με την προσωρινή μετεγκατάσταση του 21ου Δημοτικού Σχολείου και 24ου Νηπιαγωγείου Αχαρνών, καθώς και την ανέγερση νέου σχολείου στη θέση του 21ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών.



Όπως ανάφερε ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της εταιρείας Κτιριακές Υποδομές ΑΕ (ΚτΥπ ΑΕ) κ. Βασίλης Καραγιάννης, ο Ανοιχτός Διαγωνισμός της ΚτΥπ ΑΕγια την ανάθεση του έργου: "Προσωρινή μετεγκατάσταση του 21ου Δημοτικού Σχολείου και 24ου Νηπιαγωγείου Αχαρνών σε οικόπεδο στο Δήμο Αχαρνών" προϋπολογισμού 1.190.000 ευρώ ολοκληρώθηκε στις 15/12/2017 (ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών) και ήδη έχει ανακηρυχθεί ο προσωρινός ανάδοχος του έργου. 

Με αυτά τα δεδομένα και αν δεν υπάρχουν ενστάσεις για το έργο, οι εργασίες για τη διαμόρφωση του χώρου μετεγκατάστασης του 21ου Δημοτικού Σχολείου και 24ου Νηπιαγωγείου Αχαρνών θα ξεκινήσουν αρχές Απριλίου. 
Στόχος είναι, το έργο να ολοκληρωθεί στις αρχές της επόμενης σχολικής χρονιάς, οπότε και θα είναι εφικτή η μετεγκατάσταση των μαθητών των σχολείων σε, νέο, ασφαλή και πλήρως λειτουργικό χώρο. 
Παράλληλα θα δρομολογηθεί και η δημοπράτηση για την ανέγερση νέου σχολικού κτιρίου στο χώρο του 21ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών.



Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός εξέφρασε τη συγκρατημένη του αισιοδοξία για την εξέλιξη των έργων και δήλωσε: 
"Αυτή τη στιγμή καλούμαστε να υποστηρίξουμε μια δεδομένη και συγκεκριμένη διαδικασία που δίνει λύση στο επιτακτικό κτιριακό πρόβλημα του 21ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών, η οποία εκκρεμεί εδώ και σχεδόν 18 χρόνια. Σε αυτή την προσπάθεια θα είμαστε δίπλα και θα την υποστηρίξουμε με κάθε τρόπο. Τη δεδομένη στιγμή δεν θα πρέπει να ασχοληθούμε με παραλείψεις και αστοχίες του παρελθόντος, αλλά να δούμε πώς θα γίνουμε μέρος της λύσης του προβλήματος. Ο Δήμος Αχαρνών πέρα από τις πιέσεις προς κάθε φορέα ή οργανισμό της Πολιτείας για την ολοκλήρωση του έργου μετεγκατάστασης και ανέγερσης νέου σχολείου, θα ανταποκριθεί πλήρως σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια που αφορά τόσο τις παρεμβάσεις στις υπάρχουσες υποδομές, όσο και στη διαδικασία μετεγκατάστασης του σχολείου. Στόχος είναι η απόλυτα δικαιολογημένη αγανάκτηση γονιών και εκπαιδευτικών να μετατραπεί σε προσδοκία ότι σύντομα οι μαθητές του 21ου Δημοτικού Σχολείου και 24ου Νηπιαγωγείου Αχαρνών θα φοιτούν σε ασφαλείς και λειτουργικές εγκαταστάσεις." 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου