Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Διαμαρτυρία των “ΟΜ Σύριζα Αχαρνών - Θρακομακεδόνων -Ολυμπιακού Χωριού” σχετικά με το επικείμενο κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. Αχαρνών



Ανακοίνωση για την Δ.Ο.Υ. ΑΧΑΡΝΩΝ 
ΟΜ Αχαρνών 
ΟΜ Θρακομακεδόνων- Ολυμπιακού Χωριού

Αποτελεί κοινή παραδοχή πως τις τελευταίες δεκαετίες, για μια σειρά από λόγους, οι Αχαρνές έχουν υποβαθμιστεί και έχουν μετατραπεί σε «πίσω αυλή» του λεκανοπεδίου. Το περασμένο καλοκαίρι θρηνήσαμε στην περιοχή μας ένα μικρό παιδί που χάθηκε μέσα στο σχολείο του από αδέσποτη σφαίρα. Η οργή των κατοίκων ξεχείλισε δικαίως, από την άσχημη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή, ιδιαίτερα μετά το 2000. 

Με κοινή συνέντευξη Τύπου πέντε υπουργοί της κυβέρνησης δεσμεύθηκαν για μια σειρά από παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στις Αχαρνές, προκειμένου να εξομαλυνθεί η κατάσταση στην πόλη και να αρχίσει να αναβαθμίζεται. Ωστόσο, όσο και να κατανοούμε τις δυσκολίες που υπάρχουν για την υλοποίηση ορισμένων μέτρων, το τελευταίο διάστημα γίνονται κινήσεις που καθόλου δεν συνάδουν με το πνεύμα των κυβερνητικών εξαγγελιών περί αναβάθμισης. 

Το πρώτο «χτύπημα» ήταν η μεταφορά των υπηρεσιών αποζημίωσης και καταβολής δικαιολογητικών από το ΙΚΑ Αχαρνών στον ΕΟΠΥΥ της Παλλήνης. Έτσι οι πάνω από 150.000 κάτοικοι των Αχαρνών πρέπει να φεύγουν από την περιοχή τους και να μεταβαίνουν στην Παλλήνη για να καταθέσουν έγγραφα στον ΕΟΠΥΥ προκειμένου να αποζημιωθούν… 

Βεβαίως είχε προηγηθεί το κλείσιμο των γραφείων της ΔΕΗ με αποτέλεσμα τόσο οι Δημότες των Αχαρνών όσο και αυτοί του γειτονικού Δήμου Φυλής να ταλαιπωρούνται αναζητώντας εναλλακτικούς τρόπους εξυπηρέτησής τους για τις ταμειακές τους υποχρεώσεις, καταφεύγοντας είτε στη ΔΕΗ Αγίων Αναργύρων, είτε σε τράπεζες, είτε σε ειδικά Πρακτορεία, με τις γνωστές σε όλους μας συνέπειες, όσον αφορά τα τελευταία. 

Σαν να μην έφταναν τα ανωτέρω, τώρα μαθαίνουμε πως στο όνομα των περικοπών σχεδιάζεται από την ΑΑΔΕ το κλείσιμο και της ΔΟΥ Αχαρνών, όπου οι κάτοικοι θα πρέπει πλέον να μεταβαίνουν στους Αγίους Αναργύρους για τις φορολογικές τους υποθέσεις. 

Επειδή αυτού του είδους οι κινήσεις οδηγούν στην περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής μας, που ήδη υποφέρει, εκφράζουμε την απόλυτη και κάθετη αντίθεση μας στο ενδεχόμενο να κλείσει η ΔΟΥ Αχαρνών και δηλώνουμε πως θα αγωνιστούμε όσο και όπως μπορούμε για να ματαιώσουμε τους σχεδιασμούς της ΑΑΔΕ. 

Ας γίνει σαφές προς όλους ότι οι κάτοικοι των Αχαρνών δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας και δεν θα ανεχθούν να τους συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο. 

Ελπίζουμε να εισακουστούμε! 

ΟΜ ΑΧΑΡΝΩΝ 

ΟΜ ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου