Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Δυο Μενιδιάτες στο Μοντέλο Βουλής των Ελλήνων

…τιμή για τις Αχαρνές οι συμμετοχή των δύο παιδιών στον σημαντικό θεσμό

 Πάνω Μαρία Καραγιώργου 
και κάτω Αναστάσιος - Ιωάννης Γιαννόπουλος 

Δύο νέοι άνθρωποι της πόλης των Αχαρνών εκπροσώπησαν επάξια την πόλη μας, σ’ ένα σημαντικό θεσμό. Πρόκειται για τη Μαρία Καραγιώργου και τον Αναστάσιο – Ιωάννη Γιαννόπουλο που είναι οι Μενιδιάτες που συμμετείχαν ως Βουλευτές του Εθνικού Κινήματος, στο πρώτο Συνέδριο προσομοίωσης των διαδικασιών της Βουλής των Ελλήνων που πραγματοποιήθηκε από τις 10 ως τις 13 Μαρτίου. 

Ξεκινώντας από τη Μαρία Καραγιώργου είναι κάτοικος Αχαρνών και πιο συγκεκριμένα της συνοικίας του Κόκκινου Μύλου. Η Μαρία είναι 32 ετών και μητέρα δύο παιδιών, ενός αγοριού 8 ετών κι ενός κοριτσιού 2 ετών. 
Είναι απόφοιτη νοσηλευτικής σχολής και φοιτήτρια (στο 3ο έτος) Πολιτικών Επιστημών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. 


Είναι επίσης μέλος της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Αχαρνών – Θρακομακεδόνων της Ν.Δ και μία από τις υπεύθυνες στον Τομέα Κοινωνικής Πολιτικής στο Τμήμα των Γυναικών. 
Παρακολουθεί μαθήματα Ρητορικής και Ιστορίας έχοντας καθηγητή τον Άδωνι Γεωργιάδη. 


Στο Μοντέλο της βουλής των Ελλήνων συμμετείχε με το «Εθνικό Κίνημα» στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας κι Εξωτερικών Υποθέσεων. 


Ο Αναστάσιος – Ιωάννης – Γιαννόπουλος είναι 18 ετών, κάτοικος Αχαρνών και πιο συγκεκριμένα του Ολυμπιακού Χωριού. 
Είναι φοιτητής στο 1ο έτος της Νομικής Αθηνών. 
Αρχικά συμμετείχε στη «Φιλελεύθερη Κίνηση» κι εν συνεχεία, μετακινήθηκε στο «Εθνικό Κίνημα» στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων στο Μοντέλο Βουλής των Ελλήνων. 


Αναμφίβολα και οι δυο τους είναι άξιοι συγχαρητηρίων!

Λίγα λόγια για το Μοντέλο Βουλής των Ελλήνων 


Το Μοντέλο Βουλής των Ελλήνων (ΜΒΕ) είναι το πρώτο συνέδριο προσομοίωσης των διαδικασιών της Βουλής των Ελλήνων. 
Νέοι από κάθε σχολή της χώρας ή του εξωτερικού λαμβάνουν θέσεις βουλευτών και υπουργών, συζητούν θέματα που απασχολούν την Ελλάδα και αποφασίσουν ψηφίζοντας τα δικά τους νομοσχέδια. 

Ο Σκοπός 
Σκοπός του συνεδρίου είναι να προωθήσει την ιδέα της Δημοκρατίας. Οι συμμετέχοντες αλληλεπιδρούν και αποφασίζουν με βάση τον γόνιμο διάλογο, εξοικειώνονται με τον κοινοβουλευτισμό και μαθαίνουν τον σύγχρονο τρόπο νομοθέτησης μέσα από μία διαδραστική εμπειρία. 

Πώς λειτουργεί; 
Η προσομοίωση περιλαμβάνει τέσσερις ισάριθμες κοινοβουλευτικές ομάδες, οι οποίες καλύπτουν όλο το ιδεολογικό φάσμα της ελληνικής πολιτικής σκηνής. 

Κάθε κοινοβουλευτική ομάδα αποτελείται από τον αρχηγό της, τους επιμέρους τομεάρχες και τους βουλευτές της και προσπαθεί να συνεισφέρει όσο το δυνατόν περισσότερο στα νομοσχέδια μέσα από τη συνεργασία και τη δημοκρατική τους λειτουργία. 

Ο βασικός στόχος των βουλευτών είναι να επεξεργαστούν και να ψηφίσουν τα Νομοσχέδια, πρώτα στις Επιτροπές τους και έπειτα ως σύνολο στην Ολομέλεια της Βουλής. 

Η Κυβέρνηση καταθέτει τα νομοσχέδια και κάθε βουλευτής τροποποιεί τις προτάσεις ή προσθέτει δικές του ώστε να προκύψει η τελική απόφαση της Επιτροπής. 

Κατά τη συζήτηση, οι βουλευτές καλούνται να τηρήσουν τις αρχές της κοινοβουλευτικής τους ομάδας, την οποία μέσα στην επιτροπή συντονίζει ο αρμόδιος τομεάρχης. Εφόσον όμως δεν συμφωνούν, μπορούν να αποκλείνουν από αυτή, να ανεξαρτητοποιηθούν ή ακόμα και να δημιουργήσουν μία δική τους ξεχωριστή κοινοβουλευτική ομάδα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου