Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Ελληνοϊταλική σύμπραξη για τη βάφτιση πριγκιπόπουλου στους Θρακομακεδόνες

                                   
Ήταν ένα όμορφο παραμύθι, στο οποίο ο ευρωπαϊκός νότος ενώθηκε. Όχι βέβαια για να διεκδικήσει το δίκιο του από τις πλούσιες χώρες του ευρωπαϊκού βορρά. Τέτοια πράγματα ξεφεύγουν κι από τις διαστάσεις των παραμυθιών. Απλά ένα σόι από την Ελλάδα, συνέπραξε με το συγγενές Ιταλικό για τη βάφτιση ενός πριγκιπόπουλου, που είχαν αποκτήσει από κοινού.
Κι επειδή κάθε πριγκιπόπουλο που σέβεται τον εαυτό του, οφείλει να είναι ξανθωπό, με κατακόκκινα μαγουλάκια και με καλούς τρόπους έτσι και το δικό μας. Κι ενώ το μεσημέρι της Κυριακής 26 Απριλίου 2015, βρέθηκε μπροστά σε πολλά απρόοπτα, με πιο συγκλονιστικά την κοσμοσυρροή και την κολυμπήθρα, το πριγκιπόπουλο στάθηκε στο ύψος του. Γκρίνιαξε μόνο όσο για να δείξει ότι η κολυμπήθρα δεν είναι και η καλύτερη εμπειρία, ιδίως όταν βρίσκεται κανείς σε τρυφερή ηλικία. Κι άντεξε μέχρι τέλους τη δοκιμασία στην οποία υποβλήθηκε για να λάβει το πολυπόθητο όνομα « Τάσος» που παραπέμπει στην Ανάσταση και το οποίο του κληροδότησε ο παππούς του, Τάσος Χίος. Ένας άνθρωπος που, ως Αντιδήμαρχος Αχαρνών, κατέλυσε την πάλη των …τάξεων και κατάφερε το μοναδικό, στα χρονικά επίτευγμα, να τον αγαπούν, ταυτοχρόνως, στο Μενίδι και στους Θρακομακεδόνες.
Βέβαια όταν κάποιος έχει στοργικούς γονείς, όπως το πριγκιπόπουλο της ιστορίας μας, είναι ευκολότερο να αντιμετωπίσει τις αντιξοότητες. Στο πλευρό του βρέθηκαν λοιπόν ο αξιαγάπητος πατέρας του Μatteo, (ιατρός στο επάγγελμα, για όσους πήγε το μυαλό τους στον εθνικό μας κληρονόμο) και η τρυφερή (πλαστική χειρουργός) μητέρα του και κόρη του Τάσου, Μαρία Χίου. Και φυσικά οι πανέμορφες νονές του Κωνσταντίνα και Μαρικέλλη Κουρουνιώτη, με τη δεύτερη να θυμίζει, εμφανισιακά, το διεθνές τοπ μόντελ Κλόντια Σίφφερ (χωρίς πλάκα).
Όμως το μεγάλο όνομα της βάπτισης ήταν η γιαγιά του πριγκιπόπουλου, Ελισάβετ Χίου. Μια ομάδα μόνη της η Ελισάβετ πέτυχε το ακατόρθωτο. Να απολαμβάνει τη στιγμή και ταυτόχρονα να περιποιείται τους καλεσμένους της. Κι όχι μόνο στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Θρακομακεδόνων, όπου πραγματοποιήθηκε το μυστήριο, αλλά και στο δεύτερο επεισόδιο της ιστορίας, για το οποίο θα γίνει λόγος, παρακάτω.
Τις πατρικές ευχές του στο πριγκιπόπουλο έδωσε ο Μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας, ο οποίος τέλεσε το μυστήριο, ενώ στους εκλεκτούς προσκεκλημένους περιλαμβάνονταν ο Δήμαρχος Αχαρνών, Γιάννης Κασσαβός, ο Αντιδήμαρχος Φυλής και Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας της Πάρνηθας (ΣΥΝΠΠΑ) Δημήτρης Καμπόλης, οι Γενικοί Γραμματείς των Δήμων Αχαρνών και Φυλής Θανάσης Κατσιγιάννης και Αργύρης Αργυρόπουλος και τουλάχιστον το μισό Δημοτικό Συμβούλιο Αχαρνών με τους Αντιδημάρχους Παναγιώτη Πολυμενέα, Αντώνη Παλιούρα, Μπάμπη Ορφανίδη, Ελένη Σαχσανίδη και Στάθη Τοπαλίδη και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Φροντίδας Γιώργο Δασκαλάκη.
Θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μην αναφερθεί στις εκλεκτές παρουσίες ο εφοπλιστής Θανάσης Μαρτίνος, ένας άνθρωπος με σπάνια σεμνότητα και ήθος που έχει προσφέρει τα μέγιστα στην περιοχή. Μάλιστα, παρόλο που δεν το συνηθίζει, ο Θανάσης Μαρτίνος όχι μόνο πήγε στην εκκλησία, αλλά συνέχισε και στο γλέντι που επακολούθησε.
Αυτό ήταν λοιπόν το πρώτο μέρος του παραμυθιού. Γιατί τα παραμύθια που σέβονται τον εαυτό τους δεν εξαντλούνται σε ένα επεισόδιο. Στην εποχή των σίριαλ θα ήταν πρωτάκουστο να μην συνεχιστεί αυτή η όμορφη ιστορία και να μην ολοκληρωθεί με το καθιερωμένο happy end. Ας κρατήσουμε λοιπόν όλα τα παραπάνω στο μυαλό μας και σύντομα θα επανέλθουμε… Μείνετε στις οθόνες σας…
Δείτε στο βίντεο τη βάπτιση και τις ευχές του Μητροπολίτη στο νεοφώτιστο:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου