Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Πλαστογράφησε Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Ντούρος, λέει η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Οι  Δημοτικοί Σύμβουλοι της ΠΑΣΥΜ, Βασίλης Τοπαλλιανίδης, Θάνος Τραβασάρος και Παναγιώτα Αγγελοπούλου, που υπογράφουν την καταγγελία
Για πλαστογράφηση Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, που ευνοεί φαρμακαποθήκη, εγκαλεί τον απερχόμενο Δήμαρχο Σωτήρη Ντούρο η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ. Το πλήρες κείμενο της καταγγελίας έχει ως εξής:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή και συγκεκριμένα το Δήμαρχο Αχαρνών, Σωτήρη Ντούρο γιατί έξω από κάθε νόμο ή κανονισμό του κράτους που ο ίδιος τάχα υπερασπίζεται, παρουσίασε ως επίσημη, την απόφαση για ένα θέμα που δε μπήκε και δε συζητήθηκε ποτέ στο Δημοτικό Συμβούλιο. Είχαν μάλιστα το θράσος να την παρουσιάσουν ως ομόφωνη απόφαση, προσπαθώντας έτσι να εμπλέξουν και τους κομμουνιστές δημοτικούς συμβούλους στα πολιτικά παιχνίδια και τις συναλλαγές τους, λειτουργώντας ως κοινοί προβοκάτορες. 
Με την πλαστή αυτή απόφαση δίνεται η άδεια στην Φαρμακαποθήκη- Παπανικολόπουλος Απόστολος ΑΕ να λειτουργεί και Σάββατο για να εντείνει ακόμη περισσότερο ξεζούμισμα, την εκμετάλλευση των εργατών, μέτρο που συναντά την καθολική αντίδραση των εργαζομένων και του Συνδικάτου Εργαζομένων Φαρμάκου - Καλλυντικού Αττικής. 
Επιβεβαιώνεται κι εδώ ότι όπου οι καπιταλιστές δε μπορούν να επιβάλλουν με το βούρδουλα τα μέτρα που θα τους εξασφαλίσουν μεγαλύτερη κερδοφορία, περαιτέρω φτήνεμα της εργατικής δύναμης και ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, αξιοποιούν και την τοπική διοίκηση για να τους νομιμοποιεί. 
Βαριά πολιτική ευθύνη έχουν όλες οι παρατάξεις που συμμετείχαν σε αυτή τη διαδικασία και ιδιαίτερα του νέου Δημάρχου, Γιάννη Κασσαβού που κατά τα άλλα σχίζει τα ιμάτιά του για την τήρηση των διαδικασιών και τη δημοκρατία στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αποκαλύφθηκε η συμπαιγνία που έστησε με τη σημερινή διοίκηση του Δήμου και αποδεικνύεται ξανά ότι δεν υπολογίζει τίποτα προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των επιχειρηματιών ομίλων. 
Οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι του Δήμου Αχαρνών, μπορούν να βγάλουν για άλλη μια φορά συμπεράσματα από αυτό το γεγονός. Το πολιτικό σύστημα και σε τοπικό επίπεδο, εκφράζει τη σαπίλα του καπιταλιστικού συστήματος το οποίο και υπηρετεί. Η δυσοσμία που αναδύεται από τη συνολική λειτουργία και τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου όλο αυτό το διάστημα, δεν είναι τίποτα άλλο από την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής σε τοπικό επίπεδο, την υλοποίηση δηλαδή των αποφάσεων που εκπορεύονται από την ΕΕ και τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Είναι εν μέρει «φυσική λειτουργία» για ένα πολιτικό όργανο που στηρίζει την εξουσία των μονοπωλίων και των βιομηχάνων. 
Η Λαϊκή Συσπείρωση απαιτεί να αποσυρθεί άμεσα η πλαστή αυτή «απόφαση» και να αναζητηθούν οι όποιες ευθύνες υπάρχουν. 
Οι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι θα συνεχίσουν να είναι η έμπρακτη φωνή συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους εργαζόμενους και στους λαϊκούς αγώνες, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο. Θα συνεχίσουν να αποκαλύπτουν τις μηχανορραφίες αλλά και τους γενικότερους σχεδιασμούς αυτής και της επερχόμενης Δημοτικής Αρχής που έχει αναλάβει ρόλο εξειδίκευσης και υλοποίησης όλων των επώδυνων για το λαό κατευθύνσεων που προτάσσονται από την ΕΕ, την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για την κερδοφορία του Κεφαλαίου. 
Οι εργαζόμενοι οι μικροί επαγγελματίες, οι γυναίκες, οι νέοι χρειάζεται να απαντήσουν στην παραπάνω επίθεση, με την οργάνωση του αγώνα τους μέσα από τα ταξικά συνδικάτα, τις Λαϊκές Επιτροπές στους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία, που με την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και τον εργατικό-λαϊκό έλεγχο θα βάλει τέρμα στη σαπίλα του καπιταλιστικού συστήματος. 
                                                                                                                     10/7/2014 
Οι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι
Βασίλης Τοπαλλιανίδης
Παναγιώτα Αγγελοπούλου

Θάνος Τραβασάρος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου