Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Με αφορμή τον Άρη…

Ο Άρης Μακρής στο βάρθρο του νικητή 

Ο Άρης Μακρής είναι ένα από τα πολλά παιδιά της πόλης των Αχαρνών που αδικούνται. Αδικούνται γιατί ως Άτομα με Eιδικές Aνάγκες αλλά και με εξαιρετικές ικανότητες δεν έχουν ίσες ευκαιρίες με τα υπόλοιπα παιδιά. 
Πιο συγκεκριμένα, ο Άρης είναι κολυμβητής στην κατηγορία S14 ανδρών. Επίσημα αγωνίζεται ως αθλητής του ΤΥΡΤΑΙΟΥ (Αθλητικό Σωματείο για ΑΜΕΑ) από το 2012.
Με πλούσια συμμετοχή στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα και πολλές διακρίσεις, δυστυχώς δεν έχει τη δυνατότητα να λαμβάνει μέρος σε Ευρωπαϊκές ή Παγκόσμιες διοργανώσεις για ΑΜΕΑ. 
Πώς να έχει άλλωστε, αφού τα κολυμβητήρια που υπάρχουν μεν, δεν λειτουργούν! (πχ. στο Ολυμπιακό Χωριό, αλλά και στον γειτονικό Δήμο Φυλής που φέτος παρέμεινε κλειστό για μεγάλο χρονικό διάστημα). 
Ωστόσο το επίπεδο των Αθλητών συντηρείται αλλά και ανεβαίνει μόνο όταν προπονούνται αδιάλειπτα όλο τον χρόνο και όχι με διαλλείματα των 2 ~3 καμιά φορά και 4 μηνών! 
Είναι προφανές πως παρά το γεγονός ότι ο Δήμος Αχαρνών έχει μεγάλο πληθυσμό και ως εκ τούτου και πολλά ΑΜΕΑ δεν δίνει ίσες ευκαιρίες και τις δυνατότητες που οφείλει σε αυτά τα παιδιά και στους γονείς τους. Κι όχι μόνο στον Αθλητισμό, αλλά και στην καθημερινότητά τους. Η πρόσβαση στο Κέντρο για παράδειγμα αλλά και η μετακίνηση στην πόλη των Αχαρνών σε πολλές των περιπτώσεων είναι μαρτυρική ή και αδύνατη! 
Ας ελπίσουμε πως η νέα Δημοτική Αρχή θα δείξει το ενδιαφέρον και την ευαισθησία που τους αξίζει. Πως θα κάνει αυτό που χρόνια τώρα περιμένουν όχι μόνο τα άτομα με ειδικές ανάγκες και οι οικογένειες τους αλλά όλα τα παιδιά της πόλης.
 Ένα κολυμβητήριο και χώρους άθλησης. Πως θα ασκήσει πιέσεις προς τους αρμόδιους φορείς, ώστε να λειτουργήσουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις στο Ολυμπιακό Χωριό. Πως θα «οχυρώσει» την ¨πόλη με σοβαρές υποδομές για την μετακίνηση και την πρόσβαση των ΑΜΕΑ, στην τοπική αγορά και τις δημόσιες υπηρεσίες. Πως θα δώσει διεξόδους στον αθλητισμό, την ψυχαγωγία και την παιδεία. Τα πολλά λόγια είναι περιττά. Τα παιδιά των Αχαρνών δεν είναι όντα ενός κατώτερου Θεού.. 
Όσο για τους γονείς των ΑΜΕΑ παρά το γεγονός ότι η κατάσταση που μέχρι σήμερα επικρατεί, σκιάζει την ούτως ή άλλως σκληρή τους καθημερινότητα, δεν θα πρέπει να το βάζουν κάτω. Γιατί δυστυχώς τίποτα δεν κερδίζεται χωρίς πρωτοβουλίες κι αγώνες.
Η Κοινωνία και δεν εξαιρείται η Τοπική, θα πρέπει να αφυπνιστούν. Και παρά το γεγονός πως το Κράτος θα όφειλε να έχει λύσει καθημερινές ανάγκες και προβλήματα σε όλους τους τομείς (Παιδεία – Υγεία – Αθλητισμός – Μετακίνηση κ.τ.λ.) η πικρή αλήθεια είναι, πως χωρίς τις έντονες και διαρκείς πιέσεις των Τοπικών Κοινωνιών προς την απρόσωπη κεντρική εξουσία δεν θα επιτευχθούν οι στόχοι. 
Συμπερασματικά δυστυχώς, ακόμα κι εν καιρώ κρίσης κι όταν η ζωή δεν μας τα έφερε όπως ακριβώς μας άξιζε δεν θα πρέπει να χάνουμε το θάρρος μας και τη διάθεση μας για καθημερινούς αγώνες… 
Ας παραδειγματιστούμε από τον Άρη Μακρή κι ας μπούμε όλοι ως τοπική Κοινωνία στον Αγώνα. 
Ο καθένας μας από τη θέση ευθύνης που του αναλογεί. Η απραξία, ο ωχαδερφισμός και η εσωστρέφεια δεν βοηθούν κανέναν. Πολύ περισσότερο, τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες που έχουν την ανάγκη στήριξης κι ενθάρρυνσης από την οικογένεια , την εκπαιδευτική κοινότητα, την τοπική κοινωνία, το Κράτος, τον Τύπο. Από τον καθένα χωριστά κι απ΄ όλους μας. 
Ας δούμε λοιπόν το φωτορεπορτάζ με τις συμμετοχές του συντοπίτη μας Άρη Μακρή και τις διακρίσεις του στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα, κι ας αγωνιστούμε όλοι μαζί σε ένα καλύτερο αύριο…
Ιδού οι συμμετοχές και οι δικαρίσεις του Άρη Μακρή 
Πανελλήνια Πρωτάθλημα ΑΜΕΑ 2012 
1η θέση στα 100μ ύπτιο 
Πανελλήνιο πρωτάθλημα ΑΜΕΑ 2013 
1η θέση στα 100μ πρόσθιο 
3η θέση στα 50μ ελεύθερο 
3η θέση στα 100μ ελεύθερο 
Πανελλήνιο πρωτάθλημα ΑΜΕΑ 2013 
1η Θέση στα 50μ ελεύθερο 
3η θέση στα 100μ ελεύθερο 
3η θέση στα 200μ ελεύθερο 
2η θέση στα 100μ ύπτιο 
2η θέση στα 100μ πρόσθιο 
1η θέση με την ομάδα 4Χ100μ ελεύθερο
Αυτά με την ευχή να δοθεί σε όλα τα παιδιά της πόλης των Αχαρνών η δυνατότητα συμμετοχής 
σε Ευρωπαϊκές ή και Παγκόσμιες διοργανώσεις για ΑΜΕΑ. Απλά γιατί το δικαιούνται και τους αξίζει. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου