Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Δεν θα καταργηθεί το ΙΓΜΕ δηλώνει ο Πρόεδρός του


O Πρόεδρος του ΙΓΜΕ, καθηγητής Παναγιώτης Μητρόπουλος στο βήμα της Ημερίδας

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Το 99,9% της δουλειάς σε ότι αφορά την ανακάλυψη των κοιτασμάτων λιγνήτη, βωξίτη και μεικτών θειούχων μεταλλευμάτων, έχει γίνει από το ΙΓΜΕ»

Την εκτίμηση ότι το ΙΓΜΕ θα παραμείνει αυτόνομος επιστημονικός δημόσιος φορέας, που θα εποπτεύεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Διοικητικού του Συμβουλίου, καθηγητής  Παναγιώτης Μητρόπουλος. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του «Μενιδιάτη», ο Πρόεδρος του ΙΓΜΕ επιχείρησε να υποβαθμίσει την ανακοίνωση για την κατάργηση του ΙΓΜΕ, αναφέροντας ότι προήλθε «από ανακοίνωση μιας επιτροπής, στην  οποία προΐσταται ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος». Πρόσθεσε ακόμα ότι έχει τη διαβεβαίωση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος πως  το ΙΓΜΕ θα παραμείνει ως έχει. «Στη χειρότερη περίπτωση θα υπαχθεί, ως αυτοτελής Διεύθυνση,  στο  Υπουργείο Περιβάλλοντος», τόνισε χαρακτηριστικά  ο Πρόεδρος του ΙΓΜΕ. Απαντώντας, εξάλλου, στο ερώτημα αν το ΙΓΜΕ διαθέτει το επιστημονικό δυναμικό και τον τεχνολογικό εξοπλισμό για να ανακαλύψει και να υποβάλει στην Κυβέρνηση προτάσεις αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου της χώρας, ενόψει και της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, δήλωσε πως οτιδήποτε, από πλευράς ορυκτού πλούτου, έχει αξιοποιηθεί μέχρι σήμερα στη χώρα, αναδείχθηκε από το ΙΓΜΕ. «Το 99,9% της δουλειάς σε ότι αφορά την ανακάλυψη των κοιτασμάτων λιγνήτη, βωξίτη και μεικτών θειούχων μεταλλευμάτων, έχει γίνει από το ΙΓΜΕ», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρός του.     

1 σχόλια:

jz είπε...

ΤΟ ΙΓΜΕ ΕΧΕΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΤΑΣΜΑ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΙΝΗ ΑΞΙΑΣ 20 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ. ΘΑ ΉΤΑΝ ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΙΓΜΕ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΠΙΟ ΕΥΕΛΙΚΤΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ.

ΖΑΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου