Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Ηχηρές κοπάνες εννέα Συμβούλων του Κασσαβού από τη συνεδρίαση για το δάνειο

Η απουσία της Προέδρου Μαρίας Χαριτίδου, των Αντιδημάρχων Αναστασίου Χίου, Θεόφιλου Αφουξενίδη και Χαράλαμπου Ορφανίδη και των Δημοτικών Συμβούλων της πλειοψηφίας Δημήτρη Γιαννακόπουλου, Σπύρου Κατσούρου, Εύης Παντελιά, Στέργιου Πεδιαδίτη και Γιώργου Σταύρου  ήταν το χαρακτηριστικό της κρίσιμης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών, που πραγματοποιήθηκε την Μεγάλη Τρίτη, 26 Απριλίου, με θέμα τη λήψη δανείου 10 εκατ. ευρώ, ώστε να ισοσκελιστεί ο προϋπολογισμός και να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να τεθεί σε επιτήρηση ο Δήμος Αχαρνών.
Ο Σωτήρης Ντούρος δήλωσε ότι δεν ψηφίζει το δάνειο καθότι από τις 11 Ιανουαρίου 2011 η δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας είχε δεσμευθεί ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει στη συνομολόγηση δανείου.
«Το δάνειο δεν είναι λύση, ούτε το Παρατηρητήριο βεβαίως. Πιστεύω ότι μπορούν να γίνουν ακόμα μεγαλύτερες περικοπές δαπανών. Επομένως υπάρχει και τρίτη λύση» τόνισε ο Δημοτικός Σύμβουλος Σπύρος Βρεττός.
Ο Παναγιώτης Γρηγοριάδης επεσήμανε ότι ενώ ο Δήμος είναι υπερχρεωμένος οι δημότες δεν γνωρίζουν που πήγαν τα δάνεια που έχει πάρει και κατέληξε με τη διαπίστωση ότι η σημερινή διοίκηση του Δήμου είναι επικίνδυνη για τον τόπο.
Ο Μιχάλης Βρεττός προέβλεψε ότι ο Δήμος θα βρεθεί στην ανάγκη να ξαναδανειστεί τα επόμενα χρόνια και αναρωτήθηκε γιατί έχει δαιμονοποιηθεί η λέξη Παρατηρητήριο.
Επί διοίκησης Ντούρου ο Δήμος επεδίωξε να λάβει δάνειο 35 εκατ. ευρώ αποκάλυψε ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Πολυμενέας  και πρόσθεσε ότι οι άλλες παρατάξεις δεν έχουν λύση προκειμένου να λειτουργήσει ο Δήμος.
«Σήμερα καλούμαστε να λάβουμε μια ιστορική Απόφαση. Να αναλάβει ο καθένας την ευθύνη του ώστε να μην μπει σε επιτήρηση ο Δήμος. Ο Λαός αποφάσισε ότι άλλοι είναι επικίνδυνοι» επεσήμανε ο Αντιδήμαρχος Θεόδωρος Συρινίδης.  
Ζητώντας την υπερψήφιση της λήψης δανείου ο Δήμαρχος Γιάννης Κασσαβός δήλωσε ότι προ δύο κακών το μη χείρον βέλτιστον. «Είμαστε πολύ στενοχωρημένοι γι’ αυτή την επιλογή αλλά δυστυχώς πρέπει να την κάνουμε» τόνισε χαρακτηριστικά και επέδειξε Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ελήφθη επί διοίκησης Ντούρου, με την οποία ο Δήμος ζήτησε δάνειο 35 εκατ. ευρώ. «Ψηφίσατε για μεγαλύτερο δάνειο, αλλά δεν σας το ενέκριναν» κατέληξε.
Το νέο δάνειο θα προκαλέσει πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση 654 χιλ. ευρώ ετησίως, ενώ η μηνιαία τοκοχρεολυτική δόση του Δήμου, την επόμενη εικοσιπενταετία, θα ανέλθει σε περίπου 308 χιλ. ευρώ, για το σύνολο των δανείων που έχει συνάψει από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Υπέρ της λήψης δανείου ψήφισαν, τελικά, 19 Δημοτικοί Σύμβουλοι και εναντίον 9.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου