Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Εργαστήρια Συναισθηματικής Ανάπτυξης & Ψυχικής Ενδυνάμωσης για παιδιά Προσχολικής και Πρώτης Σχολικής Ηλικίας στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Αχαρνών


 Η Αντιδημαρχία Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Αχαρνών σε συνεργασία με την Ψυχολόγο Ποθητού Μαρία και Τα Χαμογελάκια διοργανώνει για ακόμα μια χρονιά Εργαστήρια Συναισθηματικής Ανάπτυξης & Ψυχικής Ενδυνάμωσης για παιδιά

Προσχολικής και Πρώτης Σχολικής Ηλικίας στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Αχαρνών.

Με Αφορμή ένα Βιβλίο ανακαλύπτουμε τα συναισθήματα, προσεγγίζουμε έννοιες όπως η χαρά, η λύπη, η αγάπη, η φιλία και καλλιεργούμε τις συναισθηματικές μας δεξιότητες. Βασικός μας στόχος είναι η ενδυνάμωση των ατομικών προστατευτικών χαρακτηριστικών του παιδιού και η ανάπτυξη της Ψυχικής Ανθεκτικότητάς του.

Μέσα από παιχνίδι, ρυθμό, ζωγραφιές και φαντασία, τα παιδιά εξερευνούν τον κόσμο των συναισθημάτων, αναπτύσσουν τη συναισθηματική τους ευφυΐα, μα πάνω απ’ όλα ανακαλύπτουν το μοναδικό εαυτό τους!

Μέσα από τα εργαστήριά μας τα παιδιά έρχονται σε επαφή με σύγχρονα και κλασσικά βιβλία, ενώ έχουν τη δυνατότητα να παίξουν και να δημιουργήσουν, παράγοντας καθοριστικής σημασίας τόσο για τη γνωσιακή όσο και για τη συναισθηματική τους ανάπτυξη και την εξέλιξη της καλλιτεχνικής και προσωπικής τους έκφρασης, σε επαφή με τον πολιτισμό, ενώ παράλληλα διασκεδάζουν και δημιουργούν.

Οι δράσεις πραγματοποιούνται στα πλαίσια του προγράμματος Συναισθηματικής Ανάπτυξης & Ψυχικής Ενδυνάμωσης Νιώθω Εκφράζομαι Δημιουργώ της αμκε Τα Χαμογελάκια.


Κάθε μας σταθμός είναι ξεχωριστός!
Έλα κι εσύ να ταξιδέψεις μαζί μας!

Τα εργαστήρια υλοποιούνται δύο Σάββατα το μήνα 11:30-13:30 μ.μ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου