Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Σημαντικές διακρίσεις για μαθητές του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής


Την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023, το 7ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών, συμμετείχε με επιτυχία, στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που διοργανώνει η WroHellas.

Δεκαπέντε παιδιά από το ΣΤ1 και ΣΤ2 με προπονήτρια την καθηγήτρια Πληροφορικής Εύη Ζαραλίκου, σκέφτηκαν και υλοποίησαν τα εξής Project:

Η ομάδα με όνομα “A cool Idea” έφτιαξε ένα ρομποτικό όχημα που μπορεί να λειτουργήσει χωρίς οδηγό και μπορεί να συνεργαστεί έξυπνα με τις κάμερες κυκλοφορίας και τους φωτεινούς σηματοδότες με σκοπό την ασφαλή οδήγηση.

Η ομάδα “Champion Robotics” έφτιαξε μια φορετή συσκευή (wearable) η οποία απευθύνεται σε άτομα με προβλήματα όρασης. Η συσκευή αυτή συνεργάζεται με τις κάμερες κυκλοφορίας και κωδικοποιεί τις πληροφορίες για την ασφαλή κυκλοφορία του ανθρώπου που τη φοράει.

Και οι δυο ομάδες (ανάμεσα σε συνολικά 50 που συμμετείχαν) είχαν εξαιρετική παρουσία σε μια δύσκολη διαγωνιστική διαδικασία και κατάφεραν να προκριθούν στη δεύτερη και τελική φάση του περιφερειακού διαγωνισμού.

Στη συνέχεια η ομάδα “A cool Idea” κέρδισε το ειδικό βραβείο καλύτερης ιδέας και η ομάδα “Champion Robotics” κατάφερε να προκριθεί στην τελική φάση του διαγωνισμού που θα διεξαχθεί την Κυριακή 26 Μαρτίου 2023 στο Κολλέγιο Αθηνών.

Συγχαρητήρια στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς τους και καλή επιτυχία στον τελικό.

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου