Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Νέο βιβλίο γεννήθηκε από τη συνεργασία Εκπαιδευτικών και γονιών εν μέσω πανδημίας

... Συγγραφείς του είναι, ο Διευθυντής του 5ου Γυμνασίου Αχαρνών Σπύρος Καραβίας και ο εκπαιδευτικός Φώτης Μυλωνάς


Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον βιβλίο που κυκλοφόρησε μόλις χθες, εξέδωσαν ο Διευθυντής του 5ου Γυμνασίου Αχαρνών Σπύρος Καραβίαςσε συνεργασία με τον συνάδελφο δάσκαλο Φώτη Μυλωνά. 

Οι συγγραφείς κι εκπαιδευτικοί προλογίζοντας το νέο βιβλίο αναφέρουν τα εξής: 

Με μεγάλη χαρά και μεγάλη ικανοποίηση έφτασε η έκδοση του βιβλίου μας, το οποίο ετοιμάζαμε με μεγάλο κόπο, αλλά και ενθουσιασμό εδώ και αρκετό καιρό. Πιστεύουμε ότι αυτό το βιβλίο είναι ένα χρήσιμο βοήθημα για εκπαιδευτικούς και γονείς, οι οποίοι αναζητούν τρόπους να κάνουν τη μεταξύ τους συνεργασία περισσότερο εποικοδομητική. 

Ενσωματώνοντας στοιχεία από την πρόσφατη εμπειρία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης λόγω του COVID-19 και χρησιμοποιώντας τη θεωρία των διαπραγματευτικών τεχνικών και τακτικών, όπως αυτή μπορεί να εφαρμοστεί στην εκπαιδευτική πρακτική, δείχνει τον δρόμο επίλυσης πιθανών προβλημάτων στη σχολική καθημερινότητα. 

Είναι μία πρόταση που απεικονίζει τη λογική από την οποία θα έπρεπε να διέπεται η κοινή εργασία εκπαιδευτικών και γονιών με στόχο πάντα τα καλύτερα αποτελέσματα για τους μικρούς και μεγάλους μαθητές των ελληνικών σχολείων. Χρησιμοποιεί επιστημονικά δεδομένα από την διεθνή και την ελληνική βιβλιογραφία, καθώς και δική μας έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε εκπαιδευτικούς και γονείς μαθητών σχολείων της Νίκαιας του Πειραιά. 
Δένει μαζί τις θεωρίες της διαπραγμάτευσης και της γονικής εμπλοκής και καταλήγει σε προτάσεις για το σήμερα και το αύριο της εκπαίδευσης. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Verde Publications, τόσο σε φυσική μορφή, όσο και ως e-book στον σύνδεσμο: 

Ελπίζουμε να το βρείτε ενδιαφέρον, ευανάγνωστο και χρήσιμο. Σπύρος Καραβίας και Φώτης Μυλωνάς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου