Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Αποκάλυψη Newsbomb.gr: 200.000 άνθρωποι χωρίς δωρεάν ιατρική περίθαλψη στο Μενίδι

 



Αναδημοσίευση από Elpidanews

Από τις 5 Φεβρουαρίου, οι δημότες των Αχαρνών θα είναι αντιμέτωποι με την έλλειψη της δωρεάν ιατρικής περίθαλψης!

Συγκεκριμένα, τον Σεπτέμβρη του 2020, η ΑΕΜΥ ΑΕ ανακοίνωσε πως η σύμβαση της συλλειτουργίας με το Κέντρο Υγείας Αχαρνών έληξε, και θα επιστρέψει στις παλιές του εγκαταστάσεις.

Η εξέλιξη αυτή (που μόνο ξαφνική δεν είναι) υποχρεώνει την Δημοτική Αρχή, να προβεί σε ΑΜΕΣΕΣ ενέργειες προς τον Υπουργό Υγείας και τους αρμόδιους φορείς, και να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ την ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ της ποιότητας ζωής των δημοτών και την ΚΑΛΥΨΗ της Ιατρικής τους περίθαλψης.

Ο χρόνος πιέζει (απομένουν λιγότερο από δύο εβδομάδες) όμως με μεθοδικές και πιεστικές από όλες τις κατευθύνσεις κινήσεις, μπορεί να ανασταλεί αυτή η απόφαση μέχρι ότου, το υπουργείο υγείας, δημιουργήσει τις απαραίτητες όσο κι αναγκαίες δομές στον Δήμο Αχαρνών όπου οι δημότες θα μπορούν να απευθύνονται για θέματα περίθαλψης.

Όπως είναι γνωστό, τον Απρίλιο του 2019, οι δύο δομές Υγείας (το Κέντρο Υγείας Αχαρνών και η Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού) που απείχαν περίπου ένα χιλιόμετρο η μία από την άλλη, συγχωνεύτηκαν με μοναδικό στόχο να προσφέρουν υπηρεσίες υψηλής ιατρικής ποιότητας προς τους κατοίκους των Αχαρνών και των γύρω περιοχών.

Με επίσημη ενημέρωση, το Κέντρο Υγείας Αχαρνών, μεταφέρεται στις παλιές εγκαταστάσεις αλλά δεν θα λειτουργήσει για τους κατοίκους αλλά μόνο ως εμβολιαστικό κέντρο.

Σε απλή μετάφραση σημαίνει πως οι κάτοικοι των Αχαρνών ή των γύρω περιοχών θα πρέπει είτε να πληρώσουν 10 ευρώ ως αντίτιμο στην Πολυκλινική Αχαρνών είτε θα πρέπει να αναζητήσουν δωρεάν ιατρική περίθαλψη εκτός του Δήμου τους!
Φυσικά τα 10 ευρώ ως αντίτιμο για τις υπηρεσίες της ΑΕΜΥ δεν είναι υψηλό ωστόσο κάθε πολίτης έχει ως αναφαίρετο δικαίωμα την δωρεάν πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη.

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, εύλογα δημιουργούνται ερωτήματα.
Μιλάμε για μια υγειονομική «βόμβα», καθώς ο Δήμος Αχαρνών είναι στο «κόκκινο» από τα πολλά κρούσματα του κορονοϊού και αν οι δημότες του ξεκινήσουν την μετακίνηση εκτός των ορίων Δήμου, δεν αποκλείεται ένα νέο κύμα διασποράς του ιού.

Από την άλλη, εφόσον το Μενίδι παρουσιάζει υψηλό ιικό φορτίο, τότε η λογική υπαγορεύει πως θα πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη ιατρική περίθαλψη σε δημότες με άλλα προβλήματα υγείας εντός ορίων Δήμου...

Η ΑΕΜΥ ανακοίνωσε πως θα προσέθετε νέες, υψηλής ποιότητας υπηρεσίας, στην κλινική μιας και θα είχε όλη την έκταση των εγκαταστάσεων προς εκμετάλλευση.

Πηγή: NewsBomb

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου