Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Σεισμό προκάλεσε και στο Μενίδι η “Μετασεισμική Ακολουθία”


… Πλήθος κόσμου και γνωστοί άνθρωποι του θεάτρου στην παράσταση του Γιάννη Γαλανόπουλου και των “Υπερφωτισμένων”



Επιμέλεια: Εύη Τριανταφύλλου

Η παράσταση της Ομάδας Θεάτρου Άνω Λιοσίων “Υπερφωτισμένοι” στο Αμφιθέατρο του Προφήτη Ηλία “Μίκης Θεοδωράκης” το βράδυ του Σαββάτου 12 Σεπτεμβρίου, υπήρξε ξεχωριστή! 

Όχι μόνο γιατί οι “Υπερφωτισμένοι” του Γιάννη Γαλανόπουλου έδωσαν επί σκηνής τον καλύτερο τους εαυτό, ούτε επειδή σε δύσκολες συνθήκες οι δύο γειτονικοί Δήμοι Αχαρνών και Φυλής, ένωσαν τις δυνάμεις τους μέσα από τον κορυφαίο θεσμό “Πολιτιστικές βραδιές” στις Αχαρνές. 

Αυτή η παράσταση ήταν ξεχωριστή, γιατί στο αμφιθέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”, αγκάλιασαν με θέρμη τη θεατρική Ομάδα που μετρά μόλις δύο πολιτιστικές σεζόν, άνθρωποι του πολιτισμού και του θεάτρου! 

Ανάμεσα τους ο σπουδαίος Έλληνας Ηθοποιός και βουλευτής (τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ) Πάνος Σκουρολιάκος. 


Η αγαπημένη ηθοποιός Βίνα Ασίκη και ο χορογράφος – χοροδιδάσκαλος Ορέστης Δημητρίου, που παρακολούθησαν την παράσταση με πολυμελή εκπροσώπηση του χοροθεάτρου “ΑΜΥΝΑ” του Δήμου Φυλής, που αποτελεί την μεγάλη τους οικογένεια. 


Ο Μενιδιάτης ηθοποιός Γιάννης Τριβέλας. 


Η Σκηνοθέτιδα – ηθοποιός και υπεύθυνη διδασκαλίας των Θεατρικών Ομάδων Ζεφυρίου (παιδιών – εφήβων και ενηλίκων) Στέλλα Νικολοθανάση που παρακολούθησε την παράσταση με ηθοποιούς της Θ.Ο.Ζ.


Μέλη της Φιλότεχνη Λέσχης Αχαρνών 


καθώς και του Συλλόγου της Δροσούπολης Άνω Λιοσίων


Κοντά στον Γιάννη Γαλανόπουλο και τους ηθοποιούς του βρέθηκαν επίσης από τον Δήμο Φυλής, ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου Γιάννης Μαυροειδάκος, 


ο Δημοτικός Σύμβουλος Τόλης Βαδεβούλης, 


ο Τοπικός Σύμβουλος Μιχάλης Ζουρίδης, 


ο Γενικός Γραμματέας Φυλής Αργύρης Αργυρόπουλος και η Κλέλια Βαρβαρίγου δραστήριο μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης και της Ένωσης Τριτέκνων Φυλής. 


Από το Δήμο Αχαρνών επίσης η π. Αντιδήμαρχος και Δημοτική Σύμβουλος Γεωργία Ευθυμιάδου. 


Πάνω απ΄ όλα και όλους, το θεατρόφιλο κοινό των Αχαρνών, που μόλις γνώρισε τους “Υπερφωτισμένους” κι όπως όλα δείχνουν τους έβαλε στην καρδιά του αλλά και το κοινό του Δήμου Φυλής που ήδη τους έχει αγαπήσει…

Φιλόξενοι οικοδεσπότες της βραδιάς ήταν η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αχαρνών (ΔΗΚΕΑ) και ο Πρόεδρος Γιάννης Νίκας, που με μεγάλη χαρά ενέταξαν την παράσταση στις Πολιτιστικές Βραδιές του Δήμου Αχαρνών. 

Ο Γίαννης Νίκας ήταν και ο πρώτος που βρέθηκε στα καμαρίνια προκειμένου να καλωσορίσει τους συντελεστές και να τους ευχηθεί καλή επιτυχία. 


Από κει και ύστερα η “Μετασεισμική Ακολουθία” μετά το Δημοτικό Θέατρο Περιστερίου όπου έκανε την παρθενική της εμφάνιση και τον Σταφιδόκαμπο Ηλείας, ανέβηκε επί σκηνής στο αμφιθέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” που άρχισε να δονείται από χειροκρότημα, γέλιο κι επευφημίες! 

Σε πρωτότυπο σενάριο, διδασκαλία και σκηνοθεσία Γιάννη Γαλανόπουλου το βραβευμένο έργο του αλλά και οι ερμηνείες των ηθοποιών του, κέρδισαν τις εντυπώσεις και τον θαυμασμό του κοινού που έσπευσε να συγχαρεί δημιουργό και συντελεστές. 

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από την βραδιά






















Τα ωραία ωστόσο δεν σταματούν εδώ καθώς η παράσταση την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου, θ’ ανέβει στη θεατρική σκηνή του καταπράσινου Πάρκου “Αντώνης Τρίτσης”...



... ενώ στις 29 Σεπτεμβρίου, η Ομάδα θα βρίσκεται στην Σπερχειάδα όπου και θα συμμετέχει στους 3ους Πανελλήνιους Αγώνες Θεατρικών Εργαστηρίων.




Λίγα λόγια για την παράσταση: 

Η παράσταση έχει παρουσιαστεί μέχρι στιγμής στο Θέατρο Πολιτών Περιστερίου και στον Σταφιδόκαμπο Ηλείας αποσπώντας άριστες κριτικές. 

Το έργο παρακολουθεί έναν εφηβικό έρωτα που ξαναφουντώνει 30 χρόνια μετά, στην Ελλάδα του 2019, και παράλληλα εστιάζει στον σύγχρονο κόσμο και τους ήρωές του, μέσα πάντα από το λυτρωτικό πρίσμα της κωμωδίας. Στα ατού της παράστασης συγκαταλέγεται η συμμετοχή μέσω ήχου της σπουδαίας ελληνίδας ηθοποιού Ελένης Γερασιμίδου. 

Η «Μετασεισμική Ακολουθία ή Πως Την Κάνουν Οι Κινέζοι» τον περασμένο Δεκέμβριο κατέκτησε «Έπαινο Συγγραφής Θεατρικού Έργου» στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος και του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης (ήταν η δεύτερη βράβευση για τον συγγραφέα στον ίδιο διαγωνισμό, μετά την πρώτη του, για το «Φίδι Στον Κόρφο μου»). Η κωμωδία αυτή έρχεται τρία χρόνια μετά τις άκρως επιτυχημένες «Καραμέλες Ούζου» του Γιάννη Γαλανόπουλου που έκαναν περιοδεία δύο σεζόν στην Ελλάδα, με σκηνοθέτη τον Σταύρο Νικολαΐδη και πρωταγωνιστή τον ίδιο και τον Δημήτρη Καμπόλη. 

Η παράσταση ανεβαίνει με την υποστήριξη του Δήμου Φυλής. 

Παίζουν με σειρά εμφάνισης: Σοφία Γκαραβέλα, Μπαρμπηλένα Τριανταφύλλου, Δημήτρης Μαρτάκος, Κωνσταντίνος Κοσμάς, Σπύρος Μαυρής, Δήμητρα Ολυμπία Γαλανοπούλου, Χριστίνα Βασιλείου, Νίκη Πλαβούκου, Άσπα Κούτρα, Ελευθερία Τριανταφύλλου, Γιάννης Γαλανόπουλος. 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: 

Κείμενο - Σκηνοθεσία - Σκηνογραφία - Μουσικές: Γιάννης Γαλανόπουλος 
Κατασκευή Σκηνικών: Σωτήρης Ρόδης - Νίκος Τσάνε 
Κοστούμια: Υπερφωτισμένοι 
Φωτισμοί: Βασίλης Μπαντούνας 
Ήχοι: Νικολέττα Μαστροθανάση 
Στούντιο: S-lab Studio, Νέα Σμύρνη Φωνή στην εφορία: Ελπίδα Μηναδάκη 
Φωνή δημοσιογράφου: Φωτεινή Σκανδάλη 
Φωτογραφίες παράστασης: Δημήτρης Μανώλαρος 
Αφίσα - Πρόγραμμα Παράστασης: Λιάννα Βασιλάρα 
Βιντεοσκόπηση: Jim Krass 

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ 

Η κωμωδία ήταν ανέκαθεν λυτρωτική. Με μια σύγχρονη και άμεση κωμωδία συνεχίζουμε την πορεία των Υπερφωτισμένων, με σκοπό να σας κάνουμε να γελάσετε με την ψυχή σας και να αφήσετε πίσω σας, έστω για δύο ώρες, τις σκέψεις που σας προβληματίζουν.
Μέσα από την ιστορία του έργου πιστεύουμε ότι ο κάθε θεατής θα κερδίσει πολλά, ανάλογα βέβαια με το πόσο πολύ θα αφεθεί στους ήρωές μας. Εξάλλου από αρχαιοτάτων χρόνων η επιρροή της κωμωδίας ήταν σημαντική και σε κοινωνικό επίπεδο. Το έργο που θα δείτε είναι διανθισμένο με πολλά τραγούδια που σίγουρα θα σας κάνουν να ταξιδέψετε μαζί μας σε στιγμές του παλιού ελληνικού κινηματογράφου κι όχι μόνο.
Είμαι πολύ χαρούμενος για το αποτέλεσμα, μιας και είμαι και ο συγγραφέας αυτής της νεοελληνικής κωμωδίας. Όλοι οι συνεργάτες που δουλέψαμε μαζί, και ιδιαιτέρως οι ηθοποιοί, στάθηκαν αντάξιοι στους στόχους που θέσαμε από την πρώτη κιόλας ανάγνωση και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω έναν - έναν ξεχωριστά για αυτό το ταξίδι αλλά και για τον προορισμό που είναι αυτές οι παραστάσεις.
Τέλος, εκ μέρους των Υπερφωτισμένων θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια την σπουδαία ηθοποιό Ελένη Γερασιμίδου για την τιμή που μας έκανε με το να συμμετάσχει αφιλοκερδώς σε αυτήν την παράσταση με τη φωνή της. 

Γιάννης Γαλανόπουλος 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου