Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Απαογοητευτική η αναστολή λειτουργίας της Θεατρικής και Μουσικής Ομάδας του 7ου ΓΕΛ Αχαρνών

Αν δεν υπήρχαν η θεατρική και Μουσική Ομάδα στο 7ο ΓΕΛ Αχαρνών θα έπρεπε να τις δημιουργήσουμε κι όχι να αναστείλουμε τη λειτουργία τους

Φωτό Αρχείου 



Δυσάρεστη έκπληξη αποτέλεσε για το “ΜΕΝΙΔΙΑΤΗ” η είδηση ότι η Διεύθυνση του 7ου ΓΕΛ Αχαρνών προχωρά στην αναστολή λειτουργίας της πολυετούς λειτουργίας της Θεατρικής και Μουσικής Ομάδας του Σχολείου, με άριστα αποτελέσματα και χωρίς ποτέ, να έχει προκύψει το παραμικρό πρόβλημα. 
Έχουμε παρακολουθήσει με θαυμασμό και συγκίνηση κι έχουμε καλύψει δημοσιογραφικά δεκάδες εκδηλώσεις τους κι έτσι γνωρίζουμε από πρώτο χέρι το πολυτιμότατο έργο που επιτελούν αυτές οι δύο Πολιτιστικές Ομάδες. 
Οι καθηγήτριες  που έχουν αναλάβει την πρωτοβουλία κι έχουν αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια, εργάζονται με μεράκι και προσωπικό μόχθο, χωρίς το παραμικρό κέρδος.
 Γι’ αυτό όχι απλά προσυπογραφούμε την επιστολή που έφτασε στο ΜΕΝΙΔΙΑΤΗ αλλά πιστεύουμε πως αν δεν υπήρχαν αυτές οι κοιτίδες Πολιτισμού, θα έπρεπε να τις δημιουργήσουμε. 
Ει δυνατόν σε όλα τα Σχολεία. Ειδικά σε αυτόν τον τόπο η ανάγκη, είναι αδήριτη… 

Ακολουθεί η επιστολή: 

« Διαμαρτυρία για την αδυναμία στήριξης του παιδαγωγικού μας έργου » 

Είμαστε εκπαιδευτικοί του 7ου ΓΕΛ ΑΧΑΡΝΩΝ και σας κοινοποιούμε αυτή την επιστολή προκειμένου να διαμαρτυρηθούμε για την αδυναμία υλοποίησης των πολιτιστικών προγραμμάτων που έχουμε αναλάβει στο σχολείο μας. 

Συγκεκριμένα λειτουργούν με δική μας πρωτοβουλία στο σχολείο θεατρική και μουσική ομάδα εδώ και εννέα και επτά χρόνια αντίστοιχα. Με την αθρόα συμμετοχή πολλών μαθητών αλλά και εκλεκτών συναδέλφων που εργάστηκαν στο σχολείο μας και συμμετείχαν στα προγράμματα αυτά πραγματοποιήσαμε όλα αυτά τα χρόνια μουσικές και θεατρικές παραστάσεις τόσο στο χώρο του σχολείου όσο και σε εκδηλώσεις του Δήμου Αχαρνών ( Σοφόκλεια, Ζωοδόχεια, Επισκήνιο). 
Επίσης αλληλεπιδράσαμε με άλλα σχολεία (2ο Γυμνάσιο Νάξου, Λύκειο Σύρου, Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης , 4ο Λύκειο Αχαρνών, Λύκειο Φυλής, 1ο γυμνάσιο Αχαρνών ) και διοργανώσαμε εκδηλώσεις κοινωνικής αλληλεγγύης προσφέροντας τρόφιμα στην εκκλησία του Αγίου Διονυσίου για την σίτιση αστέγων της περιοχής μας. 
Ταυτόχρονα παρείχαμε οικονομική ενίσχυση σε μαθητές που αδυνατούσαν να συμμετάσχουν σε πολυήμερες εκδρομές του σχολείου μας και προσφέραμε ως δωρεά στο σχολείο ηχοσύστημα και ένα αρμόνιο. 

Δημιουργήσαμε έτσι μια εστία πολιτισμού σε μια περιοχή με έντονα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα. Ταυτόχρονα δώσαμε τη δυνατότητα σε μαθητές που δεν διακρίνονται τόσο για τις μαθησιακές τους ικανότητες να προβάλουν το ταλέντο τους και να ενταχθούν ομαλά στην εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και στο σύνολο των μαθητών που συμμετείχαν για μια δημιουργική διέξοδο από την καθημερινή πίεση και τις σκληρές απαιτήσεις ενός Γενικού Λυκείου. 

Τα προγράμματα αυτά υλοποιούνταν στο χώρο του σχολείου κάθε Κυριακή ( πρωί η θεατρική ομάδα και απόγευμα η μουσική ομάδα), επιλογή των ίδιων των μαθητών αλλά και των γονιών τους λόγω του επιβαρυμένου προγράμματός τους τις καθημερινές.
 Θυσιάζοντας πολύτιμο χρόνο από τις οικογένειές μας και τις υποχρεώσεις μας σεβαστήκαμε την επιθυμία τους αφού και η φύση των προγραμμάτων είναι τέτοια που απαιτεί συγκέντρωση και ξεκούραστους συμμετέχοντες. 
Φυσικά τα προγράμματα αυτά εγκρίνονται από το Υπουργείο από το 2010 και ο Δήμος μας παραχωρεί το σχολείο για την πραγματοποίησή τους , χωρίς ποτέ να έχει προκύψει η παραμικρή φθορά στο χώρο ή το οποιοδήποτε πρόβλημα. 

Φέτος, για πρώτη φορά η Διευθύντρια μας ανακοίνωσε ότι, σύμφωνα με εντολή του Υπουργείου και βάσει ενός νόμου που ποτέ δεν μας επέδειξε- αν και της ζητήθηκε τόσο από μας όσο και από μαθητές του προγράμματος- απαγορεύεται η υλοποίηση των προγραμμάτων αυτών το Σαββατοκύριακο χωρίς την παρουσία του Διευθυντή ή των υποδιευθυντών. 

Θεωρώντας ότι για να μας διευκολύνει πρέπει να παρίσταται κάποιος από τη Διεύθυνση του σχολείου τις Κυριακές, κατέστησε σαφές ότι δεν δύναται να παρευρίσκεται κανένας από αυτούς . 
Ως εκ τούτου , και ενώ ο Δήμος μας έχει ήδη δώσει την συγκατάθεσή του,με ομόφωνη απόφαση από τις 10/12/2019 ανακάλεσε την θετική της εισήγηση προς το Δήμο με αποτέλεσμα τα προγράμματα να κινδυνεύουν να μην πραγματοποιηθούν, προς μεγάλη απογοήτευση των μαθητών , των γονιών τους αλλά και εμάς των ίδιων. 

Φρονούμε ότι το «ανοιχτό σχολείο» που θέτει ως στόχο το Υπουργείο είναι κάτι ήδη κεκτημένο για μας και το Δήμο μας εδώ και μια δεκαετία. Ζητούμε λοιπόν τη στήριξή σας για να μην διακοπεί μια τόσο σημαντική προσπάθεια ετών και να μπορέσουμε να συνεχίσουμε το παιδαγωγικό μας έργο χωρίς εμπόδια. 

Με εκτίμηση, 
Γιάπαππα Σπυριδούλα, Μόσχου Ελένη, Παπαπέτρου Παναγιώτα. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου