Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

1ο Γυμνάσιο Αχαρνών - Συνάντηση τεσσάρων πολιτισμών στην Πολωνία



1ο Γυμνάσιο Αχαρνών
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση τεσσάρων πολιτισμών στην Πολωνία

Μια πολλή όμορφη και δημιουργική συνάντηση έλαβε χώρα στην Πολωνία. ΟΙ μαθητές και οι καθηγητές από τέσσερα διαφορετικά σχολεία και διαφορετικές χώρες συναντήθηκαν στο πλαίσιο του Erasmus+ “A nod to our heritage” στο Janowiec Koscielny της Πολωνίας από 14 έως 21 Μαϊου 2019. Έξι υπέροχες μέρες, από την άφιξή μας στο αεροδρόμιο της Βαρσοβίας μέχρι την αναχώρησή μας για την Ελλάδα, γεμάτες γνώση.

 Οι Πολωνοί εταίροι μας καλωσόρισαν με τραγούδια και χορούς, που αποτελούν μέρος της πολιτιστικής τους κληρονομιάς. Η επίσκεψη στο Δημαρχείο της πόλης μας έφερε σε επαφή με την τοπική ιστορία. Ακολούθησε γεύμα, παρουσιάσεις για τα παραδοσιακά φαγητά των χωρών μας και συνάντηση εργασίας των καθηγητών.

Η επόμενη μέρα περιλάμβανε ταξίδι στο Gdansk, επίσκεψη στο μουσείο ιστορίας του Β΄ Παγκόσμιου πολέμου, επίσκεψη στην παλιά πόλη και βόλτα με «πειρατικό» καραβάκι στη Βαλτική θάλασσα για να γνωρίσουμε την τοπιογραφία, τα ναυπηγεία που αποτελούν τον οικονομικό πνεύμονα της περιοχής και την ομορφιά της πόλης.

Την άλλη μέρα επισκεφτήκαμε τις πηγές Lyna,  ακούσαμε θρύλους και ιστορίες της περιοχής και ακολούθησε ποδηλατοδρομία είκοσι χιλιομέτρων.

Το Σάββατο ταξιδέψαμε στη Βαρσοβία, γνωρίσαμε την πρωτεύουσα με τα αξιοθέατά της, ενώ την Κυριακή επισκεφθήκαμε μια εκ διαμέτρου αντίθετη περιοχή, αγροτοτουριστικού ενδιαφέροντος.  Παρακολουθήσαμε εργαστήρια αγγειοπλαστικής, δημιουργήσαμε πήλινες κατασκευές και στη συνέχεια παραβρεθήκαμε σε αποχαιρετιστήριο πάρτι, που διοργανώθηκε από τους Πολωνούς εταίρους και τους γονείς των μαθητών.

Η τελευταία μέρα ξεκίνησε με συνάντηση εργασίας των καθηγητών,  Πολωνών, Βάσκων, Πορτογάλων και Ελλήνων στο χώρο του σχολείου. Έγινε απολογισμός της μέχρι τώρα δράσης των εταίρων και προγραμματίστηκε η περαιτέρω δράση των ομάδων μέσα σε χρονικά όρια. Η συνέχεια περιλάμβανε ταξίδι με καραβάκι στις λίμνες μέσω των καναλιών για να γνωρίσουμε τον τρόπο μεταφοράς των προϊόντων από μια περιοχή σε κάποια άλλη.

Το ταξίδι στην Πολωνία αποτέλεσε μια θαυμάσια εμπειρία για όλους μας. Φιλοξενηθήκαμε, γελάσαμε, χορέψαμε, τραγουδήσαμε, ευχαριστηθήκαμε και πάνω απ’ όλα γνωρίσαμε τον πολιτισμό της περιοχής μέσω των επισκέψεων, των ξεναγήσεων και των όμορφων δραστηριοτήτων που είχαν οργανώσει οι Πολωνοί εταίροι. Καθηγητές και μαθητές φύγαμε από τη χώρα με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον διαδικτυακό τόπο του προγράμματος: https://anodtoourheritage.wixsite.com/website

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου