Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Δωρεάν εξετάσεις και ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού στον Δήμο Αχαρνών







Με τις δωρεάν εξετάσεις προληπτικής εξέτασης μαστού από τους Γιατρούς της Ελληνικής Ογκολογικής Εταιρείας και την εκδήλωση ενημέρωσης από την ΜΚΟ "Στόχος Πρόληψη" και την Επιστημονική Μαστολογική Εταιρεία Ίαση Στήριξη ολοκληρώθηκε η ενημερωτική δράση για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού στον Δήμο Αχαρνών. 
Η ενημερωτική εκδήλωση για την αξία της Πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ την Τρίτη 3 Ιουλίου 2018 πραγματοποιήθηκαν δωρεάν προληπτικές εξετάσεις μαστού σε πάνω από 40 γυναίκες που ανήκουν σε οικονομικά ασθενείς ομάδες πληθυσμού του Δήμου Αχαρνών. 

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Γιώργος Σταύρου ευχαρίστησε τους εργαζόμενους στη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και τους εκπροσώπους, της ΜΚΟ "Στόχος Πρόληψη", της Επιστημονικής Μαστολογική Εταιρείας Ίαση Στήριξη, καθώς και τους Γιατρούς της Ελληνικής Ογκολογικής Εταιρείας, που συνέβαλαν ώστε να υλοποιηθεί μια τόσο σημαντική δράση προληπτικής ιατρικής στον Δήμο Αχαρνών, ενώ όπως τόνισε: "Βούληση της δημοτικής αρχής είναι παρόμοιες δράσεις να συνεχίσουν να υλοποιούνται στον Δήμο Αχαρνών, προσφέροντας ουσιαστικές κοινωνικές υπηρεσίες πρόληψης και προστασίας της Δημόσιας Υγείας, ειδικότερα σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού του Δήμου Αχαρνών". 

Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υλοποίηση μια τόσο σπουδαίας και ευρείας απήχησης κοινωνικής δράσης και δήλωσε: "Είναι βέβαιο ότι, με την εφαρμογή σύγχρονων ιατρικών μεθόδων, μπορούν να προληφθούν δυσάρεστες συνέπειες σε περιπτώσεις καρκίνου του μαστού. Το κορυφαίο φάρμακο σε τέτοιες περιπτώσεις είναι η "πρόληψη" ενώ ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία για την προστασία της Δημόσιας Υγείας είναι η "ενημέρωση". 

Μέσω της συγκεκριμένης κοινωνικής δράσης πρέπει να γίνει σαφές σε όλες τις γυναίκες ότι τα "όπλα" της ενημέρωσης και της πρόληψης είναι αυτά που μπορούν να περιορίσουν τις επιπτώσεις και να προλάβουν δυσάρεστες εξελίξεις στην υγεία τους".









0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου