Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Αναζητώντας τον ρόλο του σύγχρονου Ελληνικού Σχολείου…

… άκρως πετυχημένη η Επιστημονική Διημερίδα
 στο Γενικό Λύκειο Θρακομακεδόνων





Αναζητώντας το ρόλο που καλείται να διαδραματίσει το σύγχρονο ελληνικό σχολείο , το Γενικό Λύκειο Θρακομακεδόνων σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Παιδαγωγικής και Εκπαίδευσης διοργάνωσε μια ιδιαίτερος επιτυχημένη επιστημονική διημερίδα στις 11 και 12 Μαΐου, με θέματα που άπτονται της παρεχόμενης παιδείας και εκπαίδευσης στο σχολείο του 21ου αιώνα. 

Στη διημερίδα συμμετείχαν με ενδιαφέρουσες και πρωτότυπες εισηγήσεις καταξιωμένοι επιστήμονες και καθηγητές πανεπιστημίου, σχολικοί σύμβουλοι, ερευνητές, συγγραφείς, σύμβουλοι του ΙΕΠ, στελέχη της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δημόσιας και ιδιωτικής, διευθυντές και υποδιευθυντές σχολικών μονάδων και πολλοί προσοντούχοι δάσκαλοι και καθηγητές. 

Η αθρόα και πολυπληθής προσέλευση ακροατών γέμισε ασφυκτικά και τις τρεις παράλληλες αίθουσες των συνεδριάσεων . 

Την Διημερίδα παρακολούθησε σύσσωμη η Εκπαιδευτική Κοινότητα Αχαρνών και περιχώρων. 

Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Ιωαννίκιος, ο π. Λάμπρος Καρίνος, οι βουλευτές Χριστοφιλοπούλου Εύη, Βλάχος Γιώργος , Μπούρας Θανάσης, Μαυρωτάς Γιώργος, ο Δ/ντης Δ/θμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής κ. Στέφανος Καπέλας, η πρόεδρος Δ/θμιας σχολικής επιτροπής κα Γεωργία Ευθυμιάδου, ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Γιαννακόπουλος , η πρόεδρος της ΔΗΚΕΑ Μαρία Ναυροζίδου, η κα Χρύσα Δουρίδα και ο πρώην Δήμαρχος Σωτήρης Ντούρος. 

Ο πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής Αθανάσιος Παπάς και κεντρικός ομιλητής της πρώτης μέρας της διημερίδες καθώς και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, Λαμπρινός Πλατυπόδης πρόεδρος, Αναστάσιος Κουμπής, Νικόλαος Μονιάς , Γεωργία Κορομηλά , Δημήτρης Ξηντάρας , Μαριάννα Βενούτσου, Γεώργιος Δανδουλάκης, Χρύσανθος Κόνταρης, Φώτης Κουνάδης , Νάσια Κουρέτα , Βασίλειος Κωνσταντακόπουλος, Ευάγγελος Πολιτάκος , Αφροδίτη Τζίγκου , Αθανάσιος Φλέσουρας είχαν κάθε λόγο να νοιώθουν ικανοποιημένοι από την επιτυχία της διημερίδας. 

Ευχάριστη νότα στην εκδήλωση ήταν το μουσικό διάλλειμα από τους Θανάση Κατάρα στο φλάουτο, Νικόλαο Μπουρνέλη στο πιάνο και Στάθη Πλατυπόδη στο βιολί. 

Η Διημερίδα έκλεισε με την εισήγηση του καθηγητή του ΕΚΠΑ Παναγιώτη Πανταζάκου και ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής ανακοίνωσε το επόμενο συνέδριο καθώς και την προσεχή έκδοση των πρακτικών. 

Ακολούθησε δεξίωση με την συνοδεία του κιθαρίστα και καθηγητή του 11ου Γυμνασίου Αχαρνών Δημήτρη Αλημίση σε γνωστή ταβέρνα της Πάρνηθας προσφορά προς τους εισηγητές από τον κύριο Κωνσταντίνο Καλογερά .

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα 




















0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου