Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Στο φεγγάρι μας εκτόξευσε η Θεατρική Ομάδα του 4ου Γελ κι ας μην είμαστε κατσαρίδες

Της Μπαρμπηλένας Τριανταφύλλου 

Το ντανταϊστικό μιούζικαλ ''Κατσαρίδα'' παρουσίασε η καινοτόμα θεατρική ομάδα του 4ου Γενικού Λυκείο Αχαρνών το Σάββατο 12 του Μάη, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αχαρνών.
Η ομάδα μετράει ήδη αρκετά χρόνια από τη δημιουργία της, είναι αγαπητή στους μαθητές του σχολείου και στο κοινό του Μενιδίου κυρίως επειδή επιλέγει ξεχωριστές παραστάσεις με δυνατά μηνύματα που κινητοποιούν τους ηθοποιούς και συγκινούν τους θεατές.



o Αναστάσης, η Άννα,ο Δημήτρης,η Υπατία και η Χρύσα προαναγγέλλουν την έναρξη της παράστασης

Το μιούζικαλ του Βασίλη Μαυρογεωργίου, περιστρέφεται γύρω από το όνειρο μιας μικρής κόκκινης κατσαρίδας,της Ιωάννας, που επιθυμεί να εξερευνά, να είναι διαφορετική, να κυνηγά τα όνειρά της και να μην αφήνει τη μοίρα της σε κανένα εντομοκτόνο ή σόλα παπουτσιού.
Μέσα από τις περιπέτειες της, γνωρίζουμε ένα σωρό προσωπικότητες από τον κόσμο των εντόμων, των ανθρώπων, της τηλεόρασης και αναγνωρίζουμε σε αυτές στοιχεία των γύρω μας ή ακόμη και του εαυτού μας.

Ένα ξεκαρδιστικό παρεάκι 5 ζωηρών μαθητών, τα δίνει όλα επί σκηνής, με έξυπνες ατάκες, ξέφρενους χορούς, εξαιρετικούς και αυθόρμητους αυτοσχεδιασμούς.
Ο θίασος δημιουργεί στο θεατή την εντύπωση ότι δεν υποκρίνεται αλλά ότι βρίσκεται σε μια φιλική ''μάζωξη'' που τυχαίνει να παρακολουθείς από την κλειδαρότρυπα.
















Οι ηθοποιοί δείχνουν να πιστεύουν αυτό που κάνουν και ικανοποιώντας το όνειρο να παίζουν θέατρο, μας παρασύρουν αφενός να δούμε τις κατσαρίδες με πολύ μεγαλύτερη συμπάθεια-συμβάλλοντας έτσι και στην προστασία του περιβάλλοντος με τη μείωση των εντομοαπωθητικών- αλλά κυρίως να ξεχυθούμε στον κόσμο, όσο τρομακτικός κι αν φαίνεται και να κυνηγήσουμε τα όνειρα μας, όσο ακατόρθωτα και αν φαίνονται.


Η Μαρία Λουκάκη δεν παρέλειψε να υποκλιθεί με τους μαθητές που προσέφεραν την πολύτιμη βοήθεια τους στα φώτα και τα εφέ...
καθώς και να ευχαριστήσει  τον κύριο Κώστα που επιτέλεσε τη διαχείριση της κονσόλας

Η Μαρία Λουκάκη , που συντονίζει και σκηνοθετεί την συνολική προσπάθεια και το μεράκι των μαθητών, φροντίζει να επιλέγει παραστάσεις μοντέρνες, που δεν έχουμε ξαναδεί, πυροδοτώντας την ακόμη μεγαλύτερη δημιουργικότητα των συμμετεχόντων και διατηρώντας αμείωτο το δικό μας ενδιαφέρον, με αποτέλεσμα κάθε άνοιξη προσδοκούμε την καινούργια δουλειά των παιδιών.
Την ευχαριστούμε για τις εμπειρίες που μας έχει προσφέρει διαχρονικά και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη θεατρική σεζόν. Και του χρόνου λοιπόν! 

Οι συντελεστές της παράστασης γίνονται ένα με το κοινό...και παίρνουν το χειροκρότημα που τους αξίζει!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου