Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Στο έλεος των κακοποιών και των βανδάλων το Ολυμπιακό Χωριό…

… Αχαρνών, στους πρόποδες της Πάρνηθας


Το STAR και ο Γιάννης Σωτηρόπουλος έκαναν αυτοψία και κατέγραψαν συγκλονιστικές εικόνες και μαρτυρίες. Βίντεο - ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας καταγράφει καρέ - καρέ την εισβολή δύο διαρρηκτών στο μοναδικό κατάστημα ψιλικών του Ολυμπιακού Χωριού. 

Ο Γιάννης Παπασταύρου, ιδιοκτήτης του καταστήματος αποκαλύπτει : "Ένας ψηλός και ένας κοντός, ήρθαν με μηχανάκι, ξήλωσαν τις πόρτες και πήραν ότι μπόρεσαν σε σακούλες σκουπιδιών ακόμα και πατατάκια, γαριδάκια και κρουασάν" Ένας ψηλός και ένας κοντός ήταν και οι δράστες της εισβολής σε ψητοπωλείο της περιοχής τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής. 

Ο ιδιοκτήτης του Θανάσης Λιάσκος, ο οποίος για τρίτη φορά πέφτει θύμα αδίστακτων κακοποιών, δεν κρύβει την αγανάκτηση του: "Μπήκαν σαν κύριοι άνοιξαν τα φώτα, σήκωσαν τα πάντα μέχρι και κάβα, τηλεόραση , ταμεία, τα έκαναν ρημαδιό. Τους είδε ένας γείτονας και τον απείλησαν με μαχαίρι! " Απίστευτη όμως ήταν η ληστεία το περασμένο Σάββατο το βράδυ σε πάρτυ - μασκέ, που έκαναν οι μαθητές του Λύκειου του Ολυμπιακού Χωριού για να μαζέψουν χρήματα για εκδρομή. Όπως μας ενημερώνει ο φοιτητής Βασίλης Βόσινας, κάτοικος Ολυμπιακού Χωριού: "Ήρθε ένας μασκαρεμένος και ενώ αρχικά έκανε πλάκα στα παιδιά που είχαν το ταμείο, στη συνέχεια άρπαξε με τη βία τα χρήματα των μαθητών και έτρεξε και έξω από το σχολείο τον περίμενε συνεργός του με μια μηχανή και εξαφανιστηκαν" Το Ολυμπιακό Χωριό δεν είναι μόνο στο έλεος των κακοποιών αλλά και των βανδάλων. Χαρακτηριστική η εικόνα του Κολυμβητηρίου, το οποίο με τα νερά της βροχής μετατρέπεται σε βούρκο" Ο Κυριάκος Μαρτίνος, πρόεδρος κατοίκων Ολυμπιακού Χωριού, τονίζει ότι όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις έχουν παραδοθεί στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. "Το κολυμβητήριο έχει εγκαταληφθεί, τώρα γίνονται κάποιες προσπάθειες ανακατασκευής του". Ίδιες εικόνες εγκατάλειψης και βανδαλισμού παρουσιάζουν το Μνημείο Ολυμπιακών Αγώνων, το Αδριάνειο Υδραγωγείο αλλά και τα καταστήματα που λειτουργούσαν κατά τη διάρκεια της Ολυμπιάδας της Αθήνας. Ο Γιώργος Καλαντζής, αντιπρόεδρος κατοίκων Ολυμπιακού Χωριού, καταγγέλλει : " Το 2004 δημιουργήθηκαν για τις ανάγκες των αθλητών συνολικά 29 καταστήματα και σήμερα λειτουργούν μόνο 6, όλα τα υπόλοιπα είναι σπασμένα". Και ο Τάσος Γιαννόπουλος, φοιτητής Νομικής και κάτοικος Ολυμπιακού Χωριού συμπληρώνει : "Από τους 11.000 κατοίκους, οι 4.000 είναι νέοι και δεν έχουν μια καφετέρεια να πιούνε τον καφέ τους". 
Εικονολήπτης: Γιώργος Μπίρης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου