Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Όταν ο Ζαχαροπλάστης έχει κέφια!...Πρωτοχρονιάτικη και Αποκριάτικη η Πίτα του Συλλόγου Αγίας Παρασκευής










Της Ελευθερίας Τριανταφύλλου 
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του για το 2018, δια χειρός μάλιστα του Προέδρου και ζαχαροπλάστη Γιώργου Αρβανίτη, έκοψε ο “Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Παρασκευής” Αχαρνών το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου. 

Λίγο μετά τις 9 και 30 το βράδυ το εξοχικό κέντρο “Χρυσό Βαρέλι” στη Λεωφόρο Φυλής ήταν κατάμεστο από κόσμο και όλοι ήταν ανυπόμονοι για την μεγάλη γιορτή. Τι κι αν εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας; Καθώς παράλληλα βρισκόμαστε και σε αποκριάτικη περίοδο, τα μέλη του συλλόγου προνόησαν, κι έτσι μικροί, αλλά και μεγαλύτεροι μασκαράδες φόρεσαν τα γιορτινά τους και παρευρέθηκαν στο γεγονός.

Την μεγάλη βραδιά άνοιξαν ο χοροδιδάσκαλος του Συλλόγου, Σπύρος Κύκνας με την ντάμα και μαθήτρια του Μπαρμπηλένα, που χόρεψαν ένα εορταστικό Μάμπο, βάζοντας μικρούς και μεγάλος σε ρυθμούς καρναβαλιού.

Αμέσως μετά ο Πρόεδρος και τα μέλη του Συλλόγου τίμησαν με ανθοδέσμη και αναμνηστική πλακέτα τον Σπύρο Κύκνα, που όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Γιώργος Αρβανίτης “Αγαπάει και στηρίζει έμπρακτα τον Σύλλογο της Αγίας Παρασκευής με την δουλειά και το ταλέντο του. Ο δάσκαλος, έχει φέρει καινούριο κόσμο. Μαθητές από όλες της γειτονιές στο Μενίδι έρχονται για να μάθουν χορό με τον Σπύρο Σπύρο. Τον ευχαριστούμε!”.

Στη συνέχεια στην χορευτική παρέα του Σπύρου και της Μπαρμπηλένας προστέθηκε η μαθήτρια, Βαγγελιώ Αρβανιτίδη, για να κινηθούν όλοι μαζί σε πιο παραδοσιακούς ρυθμούς. Μαζί με την ορχήστρα του κέντρου χάρισαν στο κοινό ένα άψογο χασάπικο, με το κοινό να καταχειροκροτεί την εμφάνιση τους. Οι υπόλοιπες μαθήτριες του Σπύρου Κύκνα δεν θα μπορούσαν να μην αγκαλιάσουν με την παρουσία, την υποστήριξη και το ζεστό χειροκρότημα τους την προσπάθεια του δασκάλου και των συμμαθητριών τους.

Ακολούθησε η κοπή της Βασιλόπιτας, με τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου να καλωσορίζουν και να ευχαριστούν για την παρουσία τους τους παρευρισκομένους. 

Ο Δήμαρχος Γιάννης Κασσαβός έδωσε το "παρών" και μαζί με τις ευχές του για το νέο έτος, δεσμεύτηκε πως “μέσα στη φετινή χρονιά οι κάτοικοι της συνοικίας της Αγίας Παρασκευής θα δουν δύο νέα και πολυαναμενόμενα έργα -το Κ.Α.Π.Η και το Νηπιαγωγείο της περιοχής- να ολοκληρώνονται και να λειτουργούν κανονικά. 
Στην παρέα του Γιάννη Κασσαβού βρέθηκαν εκτός από τη σύζυγο του, οι Αντιδήμαρχοι Γ. Δασκαλάκης, Θ.Συρινίδης o Δημοτικός Σύμβουλος  Θ. Αφουξενίδης, η πρόεδρος τουΠνευματικού Κέντρου Θρακομακεδόνων Χρύσα Δουρίδα,  η υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου Αχαρνών Κ. Παπασταματίου, κ.α. 

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο Γενικός Γραμματέας του γειτονικού Δήμου Φυλής, Αργύρης Αργυρόπουλος.

Μετά και την ολοκλήρωση της κοπής, το φαγητό και το ποτό άρχισαν να σερβίρονται, με όλους τους παρευρισκόμενους να γίνονται “ένα μεγάλο τραπέζι”, υπό την μουσική της λαϊκής ορχήστρας του Κέντρου και με το γέλιο και το κέφι να ξεχειλίζουν. 

Με βάση και το... "πρωτόκολλο" της βραδιάς, το οποίο τηρήθηκε αυστηρά, ακολούθησε η μεγάλη κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς που είχε υποσχεθεί ο Σύλλογος, με τους τους τυχερούς να φεύγουν έχοντας κερδίσει ξεχωριστά και πλούσια δώρα.

Τη σκυτάλη της διασκέδασης από την ορχήστρα του Κέντρου πήρε λίγο αργότερα η ορχήστρα του Συλλόγου Κρητών Αχαρνών. 
 Ο Σύλλογος Κρητών βρέθηκε με αντιπροσωπεία του, την ορχήστρα αλλά και μέρος του Χορευτικού του Τμήματος κοντά στο Σύλλογο της Αγίας Παρασκευής. 
Τα Κρητικόπουλα, χόρεψαν μαζί με τους παρευρισκόμενους και απέδειξαν πως η παράδοση και το μεράκι είναι πανανθρώπινες αξίες που ξεπερνούν σύνορα και ηλικίες.

Εν' ολίγοις, ήταν μια αποκριάτικη κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας που τα είχε όλα και άφησε άπαντες κατευχαριστημένους! 

Και του χρόνου!

Στον Σύλλογο της Αγίας Παρασκευής:
Λειτουργούν τμήματα Ζούμπα (Zumba), Γιόγκα(Yoga), Λάτιν (παιδικά και ενηλίκων, αρχαρίων και προχωρημένων) αλλά και Ping Pong σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές. 
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 213 035 8984. Τα γραφεία του Συλλόγου βρίσκονται στην οδό Αργοναυτών 11.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από την όμορφη βραδιά:





































0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου