Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Με Πανηγυρικό - Αρχιερατικό Εσπερινό παρουσία του Μητροπολίτη Αθηναγόρα η παραμονή των Χριστουγέννων στην Παναγία Σουμελά Αχαρνών

Η Ρωσική πρεσβεία της Αθήνας τίμησε τον πατήρ Γρηγόριο Πιγκάλοβ
Φωτορεπορτάζ Γεώργιος Νιώρας



Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου 6 Ιανουαρίου 2018, ( 24 Δεκεμβρίου κατά το πάτριο ημερολόγιο), ο μέγας πανηγυρικός και Αρχιερατικός, εσπερινός, σε δύο γλώσσες ταυτόχρονα, στην Ελληνική και την Ρώσικη, παραμονή Χριστουγέννων στο Ιερόν παρεκκλήσιον Παναγίας Σουμελά, της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, στις Αχαρνές, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Αθηναγόρα. 

Ο εφημέριος του Ναού πατήρ Γρηγόριος Πιγκάλωβ, καταγόμενος εκ Ρωσίας ακολούθησε όλους τους τύπους της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, πλαισιωμένος από την πολυμελή ρωσόφωνη χορωδία και τα είκοσι έξη παπαδάκια. 

Με την ολοκλήρωση του εσπερινού, τα παιδιά του κατηχητικού του Ναού, έψαλαν τα κάλαντα στη Ρωσική γλώσσα. Επίσης κάλαντα του Πόντου, τραγούδησαν και τα παιδιά του Συλλόγου Ποντίων Ασπροπύργου «Παναγία Σουμελά».




























Η Ρωσική πρεσβεία της Αθήνας τίμησε τον πατήρ Γρηγόριο Πιγκάλοβ 

Στο σημείο αυτό ο Δεύτερος Γενικός Γραμματέας της Ρωσικής Πρεσβείας στην Αθήνα, στο χαιρετισμό του εξήρε το έργο του πατρός Γρηγορίου Πιγκάλωβ, ευχαριστώντας και τον Μητροπολίτη Αθηναγόρα για την όλη συμβολή του στην διευκόλυνση των εκ Ρωσίας πολιτών των Αχαρνών. Με την ευκαιρία αυτή και με εντολή του υπουργού εξωτερικών της Ρωσίας κ. Λαβρώφ, απένειμε στον Εφημέριο πατήρ Γρηγόριο Πιγκάλωβ, Τίτλο Τιμής και Αναγνώρισης του έργου του στην διατήρηση της Ρωσικής κουλτούρας και τις καλές σχέσεις, στην πόλη των Αχαρνών, με την Ελλάδα. 

Ακολούθησε η ανταλλαγή ευχών για τα Χριστούγεννα και το νέο έτος. 

Παραβρέθηκαν, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Αναστάσιος Χίος, ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «ΑχαρΝέων Ελπίδα» Σπύρος Βρεττός και ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Θεόδωρος Χαραλαμπίδης.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα














0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου