Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της εγκληματικότητας διοργάνωσαν τα εργατικά σωματεία και φορείς από το Μενίδι και τη Φυλή



Συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία του Μενιδίου και πορεία στο Δημαρχείο Αχαρνών πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τετάρτης 18 Οκτώβρη εργατικά σωματεία και φορείς από το Μενίδι και τη Φυλή ενάντια στη φιέστα - δημοτικό συμβούλιο που διοργάνωσε η Δημοτική Αρχή της πόλης μαζί με την κυβέρνηση και την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. με πρόσχημα την εγκληματικότητα.
Οι διαδηλωτές με συνθήματα όπως «Τα κέρδη και η φτώχεια γεννάνε τη μαφία, όλοι στον αγώνα για άλλη κοινωνία», «Φτώχεια, ναρκωτικά και ανεργία, ίδιος ο ένοχος, ίδια η αιτία», «Εργάτη - νέε σκέψου ταξικά, ρατσιστή σε θέλουνε τα αφεντικά» απαίτησαν μέτρα και λύσεις που να χτυπάνε τη ρίζα του προβλήματος της εγκληματικότητας.
Στη φιέστα παραβρέθηκε ο γγ του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο οποίος εισέπραξε την αποδοκιμασία πολλών από τους συγκεντρωμένους, όταν η δημοτική σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κατήγγειλε την αποχώρησή του χωρίς να ακούσει τα προβλήματα από τον κόσμο. Ενώ την παρουσίαση του προγράμματος αστυνόμευσης της περιοχής έκανε ο αντιστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ. Αντώνης Μπάκας.
Στη συγκέντρωση, στην πλατεία Δημαρχείου, χαιρέτισε ο Δημήτρης Τρίμπος, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εκπαιδευτικών ΠΕ Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης» και μίλησε ο Μάρκος Αλεξίου, εκ μέρους της Λαϊκής Επιτροπής Μενιδίου, που καταλόγισε ευθύνες για την όξυνση της εγκληματικότητας τόσο στην κυβέρνηση όσο και στη Δημοτική Αρχή. Αναφέρθηκε στην υποκρισία της κυβέρνησης, που από τη μία δήθεν θέλει να αντιμετωπίσει την παραβατικότητα και από την άλλη ετοιμάζεται να νομιμοποιήσει τη χρήση της κάνναβης.
Συγκεκριμένα, για την κατάσταση στην περιοχή και την αδιαφορία της κυβέρνησης, ο Μ. Αλεξίου τόνισε μεταξύ άλλων ότι αυτή χειροτερεύει. Αναδεικνύοντας τις ευθύνες της δημοτικής αρχής υπενθύμισε ότι είχε αναβάλει δύο φορές τη συζήτηση για την εγκληματικότητα, που είχαν ζητήσει τα σωματεία και η «Λαϊκή Συσπείρωση», πριν από τον τραγικό θάνατο του μαθητή από αδέσποτη σφαίρα. «Σήμερα συνεχίζει στον ίδιο δρόμο, διοργανώνει φιέστες, αντί να απαιτεί από την κυβέρνηση κονδύλια για την αναβάθμιση της πόλης, την αντιμετώπιση των ελλείψεων εκπαιδευτικών, την αντιμετώπιση του κτιριακού προβλήματος των σχολείων. Περιορίζει το πρόβλημα της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας στη μεγαλύτερη αστυνόμευση της περιοχής», επισήμανε χαρακτηριστικά.
Αναφορικά με την αστυνόμευση υπογράμμισε ότι το πρόβλημα αυτό δεν αντιμετωπίζεται με ένταση των αστυνομικών μέτρων. Στάθηκε στην ουσία της εγκληματικότητας, υπογραμμίζοντας ότι «δεν είναι φυσικό φαινόμενο, αλλά συνδέεται με μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και έχει αν όχι τη στήριξη, τουλάχιστον την ανοχή από κρατικούς μηχανισμούς, καθώς και διάφορες φασιστικές ομάδες που έχουν ανοιχτή διασύνδεση με αυτά τα κυκλώματα. Μιλάμε δηλαδή για ένα οργανωμένο έγκλημα με λεία υπέρογκα κέρδη. Η εγκληματικότητα δεν έχει να κάνει με το χρώμα δέρματος, τη φυλή, τον τόπο καταγωγής κλπ., όπως προβάλλουν αρκετοί για να μας αποπροσανατολίσουν».
Καταλήγοντας ο ομιλητής επεσήμανε ότι «η εγκληματικότητα ήρθε στο χώρο με συγκεκριμένη επιλογή των κυβερνήσεων για να συγκεντρωθεί και να γκετοποιηθεί μακριά από το κέντρο της Αθήνας, σε περιοχές που κατοικούν φτωχά λαϊκά στρώματα με στόχο να την ελέγχουν και να την αξιοποιούν». 

Η ακραία φτώχεια και η υποβάθμιση υπόβαθρα της εγκληματικότητας

Στο σχετικό υπόμνημα που κατατέθηκε από τους διαδηλωτές στην κυβέρνηση και τη Δημοτική Αρχή αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι η ακραία φτώχεια και η ανεργία είναι που καθιστούν τμήμα του λαού εύκολη λεία των διαφόρων κυκλωμάτων. Ανάμεσα στα προβλήματα της υποβάθμισης επισημαίνονται η έλλειψη χώρων άθλησης και πολιτισμού, η παντελής έλλειψη αντιπλημμυρικής - αντισεισμικής και αντιπυρικής προστασίας, το υποβαθμισμένο δίκτυο συγκοινωνιών, η υγειονομική βόμβα της χωματερής. Όλα τα παραπάνω «παίζουν σημαντικό ρόλο και αντικειμενικά αποτελούν έδαφος για τη δράση διαφόρων εγκληματικών κυκλωμάτων, με χαρακτηριστικό αυτό της διακίνησης των ναρκωτικών, που έχουν επίκεντρο την περιοχή μας. Αν σε αυτά δεν υπάρξουν μέτρα και λύσεις, τότε το πρόβλημα θα έρχεται και θα επανέρχεται, όσες αστυνομικές εκκαθαρίσεις και εκκενώσεις κι αν διεξαχθούν», αναφέρεται στο υπόμνημα.

Στο μεταξύ στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου παρέμβαση έκανε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Βασίλης Τοπαλιανίδης, στηλιτεύοντας τις ρατσιστικές και ξενοφοβικές απόψεις που συσχετίζουν την εγκληματικότητα με τη φυλετική καταγωγή. Τέλος, έκανε ξεκάθαρο ότι η εγκληματικότητα δεν αντιμετωπίζεται αν δεν αντιμετωπιστούν οι αιτίες που τη γεννούν και υπογράμμισε ότι ένα κράτος που στηρίζει τη μεγαλύτερη ανομία, που είναι η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, δεν πρόκειται να πάρει αποτελεσματικά μέτρα.
Ιδού και live στιγμιότυπα 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου