Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

“Βιολογικός Μετανάστης” του ΑΡΚΑ – Μια σπουδαία παράσταση “ΕΚΤΟΣ” συναγωνισμού από το 4ο ΓΕΛ Αχαρνών
















Μια εκπληκτική Παράσταση γεμάτη βαθιά ανθρωπιστικά μηνύματα ανέβασε η θεατρική ομάδα ΕΚΤΟΣ του 4ου ΓΕΛ Αχαρνών. Τα παιδιά βρέθηκαν επί σκηνής την Παρασκευή 5 Μαΐου στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου τους και λίγες μέρες αργότερα στις 12 Μαΐου, στην κατάμεστη αίθουσα Πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αχαρνών, στην εμβληματική αλληγορία του Αρκά "Βιολογικός Μετανάστης".

Επί σκηνής ζωντάνεψαν τα αρνητικά συναισθήματα που γεννούν ο Ρατσισμός η ξενοφοβία και ο φόβος για καθετί διαφορετικό μέσα από την καυστική πένα του γνωστού συγγραφέα και γελοιογράφου, υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια της Μαρίας Λουκάκη.

Υπέροχοι στους ρόλους τους οι μαθητές του 4ου ΓΕΛ Αχαρνών με αλβαβητική σειρά:Βασιλική Καρβουνιάρη,Γιάννης Κουβάς,Ευριδίκη Ούτσικα,Φανή Παρασίδη,Ηλίας Σωτηριάδης,Αλεξάνδρα Σωτηροπούλου,Μαρία Χαλκίδη. 

Αξίζει να σημειωθεί πως το σκηνικό υπήρξε αφαιρετικό κι απόλυτα εναρμονισμένο με την υπόθεση: 
Ένα ντρίπινγκ φιλοτεχνημένο από την εικαστική ομάδα του 4ου ΓΕΛ,κόκκινη και μπλε μπογιά πάνω σε λευκό σεντόνι παραπέμπει τον υποψιασμένο θεατή στο εσωτερικό ενός ανθρώπινου οργανισμού,εκεί όπου εκτυλίσσεται η υπόθεση. Φλέβες και αρτηρίες σύμβολα της ζωής. Και δίπλα ένα κατάλευκο σεντόνι,το δωμάτιο ενός νοσοκομείου. Και σχοινιά να κρέμονται παράλογα από παντού. Αυτά τα σχοινιά που μας δένουν με τους φόβους μας και τις προκαταλήψεις μας. Θα λυθούμε; 

Ήρωες του έργου μια χολή,ένα συκώτι και ένας σπλήνας. Διπλή η διανομή των ρόλων ως σκηνοθετικό εύρημα. Πρασινοκίτρινες οι χολές σε αντιστοιχία με την ...πικρόχολη διάθεσή τους,αλλά με πρασινοκίτρινα λουλούδια στο κεφάλι,σύμβολα μιας επιμελώς κρυμμένης ευαισθησίας που ξεδιπλώθηκε στο φινάλε. Κόκκινο και μαύρο το διπλό συκώτι με ημίψηλο καπέλο και παπιγιόν. Εκπρόσωπος της διπλωματίας και της νηφαλιότητας. Και ο Σπλήνας, διπλός και αυτός και κατάμαυρος,όπως και η ψυχή του ,γεμάτη μίσος για τον ξένο που εισβάλλει στον οργανισμό "του" ,τον οποίο "προστατεύει" εμμονικά. 

Και τέλος,το νεφρό,ο ξένος! Μεταμόσχευση...μετανάστευση...προσφυγιά. Ολόλευκο,αφελές και ανασφαλές για το μέλλον του. 

Το δραματικό φινάλε ανατρέπει τα πάντα, όπως κι έγινε, προκαλώντας δυνατές συγκινήσεις αλλά και έντονο προβληματισμό 

Κείμενο:Λουκάκη Μαρία-Φιλόλογος και Φοιτήτρια των Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ.

Το άψογο αποτέλεσμα προκάλεσε παρατεταμένο και θερμό χειροκρότημα που αποζημίωσε με τον καλύτερο τρόπο τους κόπους των συντελεστών. 

Ένα μεγάλο εύγε κι από μας, στα παιδιά στην καθηγήτρια τους Μαρία Λουκάκη, καθώς και στην Διευθύντρια του ΓΕΛ Αχαρνών Κιλια Παρασκευή που στηρίζει όλες τις πρωτοποριακές πρωτοβουλίες μαθητών και καθηγητών. 

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα
































Ιδού και μερικά live στιγμιότυπα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου