Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Γροθιά κατά της ενδοοικογενειακής βίας το νέο μυθιστόρημα της Μελίνας Τούντα

… «Η Αγάπη δεν πονάει» από τις Εκδόσεις «ΠΝΟΗ»







Της Μπαρμπιλένας Τριανταφύλλου 

Με αφορμή την έκδοση του πέμπτου κατά σειρά βιβλίου της συνδημότισσας μας Μελίνας Τούντα, γνωστοί, φίλοι, άνθρωποι των Γραμμάτων και του Πολιτισμού και συνάδελφοι-συγγραφείς, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Φιλότεχνης Λέσχης Αχαρνών και των Εκδόσεων «Πνοή» και το απόγευμα της Κυριακής 12 Μαρτίου, κατέκλυσαν την αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχιακού Μεγάρου Αχαρνών. 

Δεν επρόκειτο για μια τυπική παρουσίαση βιβλίου, αλλά ουσιαστικά, για μια επιμορφωτική ημερίδα με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση ιδιαίτερα των γονέων για τον πανανθρώπινο σκοπό της εξάλειψης της ενδοοικογενειακής βίας. Αυτό είναι άλλωστε το νέο θέμα με το οποίο καταπιάστηκε η επιτυχημένη συγγραφέας. Στο νέο έργο, εκτυλίσσεται μέσα από την γλαφυρή περιγραφή της Μελίνας Τούντα, η αληθινή-όπως υπογραμμίστηκε-ιστορία της Μαρίας Βαγιανά, η οποία διέθεσε στη συγγραφέα τις αλησμόνητες εμπειρίες της και την προσωπική πικρή γεύση που της κληρονόμησαν τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας που είχε την ατυχία να βιώσει εντός του παιδικού και του συζυγικού αργότερα, περιβάλλοντος της. 

Μητέρα πλέον δύο παιδιών η Ηρωίδα του βιβλίου,  εξακολουθεί ν' αναζητά την αγάπη στο πρόσωπο ενός άντρα που δεν θα την πονέσει πια... 

Προκειμένου το θέμα να κατανοηθεί βαθύτερα από το προσηλωμένο  κοινό της πολιτιστικής βραδιάς, ο ψυχολόγος Δημήτρης Καραναστάσης, μέλος του εκδοτικού οίκου, μίλησε αναλυτικά για τις διαστάσεις και τις συνέπειες του φαινομένου προτρέποντας τόσο τους παρευρισκομένους όσο και τους μάρτυρες συμβάντων ενδοοικογενειακής βίας να μη διστάζουν να καταγγείλουν τυχόν περιστατικά και να πολεμούν το πρόβλημα από τη ρίζα του. 
Υπογράμμισε  επίσης πως η βία, δεν είναι σε καμία περίπτωση μέσο διαπαιδαγώγησης. Κατόπιν ερευνών επεσήμανε "έχουμε διαπιστώσει τα παιδιά που έχουν εισπράξει αγάπη, αναπτύσσονται σε ενήλικες που εκδηλώνουν έντονα το συγκεκριμένο συναίσθημα ενώ παιδιά-θύματα κακοποίησης εξελίσσονται σε συμπλεγματικούς, βίαιους ή και παραβατικούς νέους", καταλήγοντας 
 στο συμπέρασμα, ότι "Η παιδική ηλικία αποτελεί καθρέφτη της μετέπειτα ζωής μας". 

Η Μελίνα Τούντα αποσκοπεί με το νέο λογοτεχνικό έργο της, στην αφύπνιση των γυναικών, στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και του αυτοσεβασμού της γυναικείας υπόστασης καθώς η ανοχή στη βία συνηθίζει να βρίσκει καταφύγιο στους ανθρώπους με χαμηλή αυτοεκτίμηση. Η συγγραφέας εν τέλει επιδιώκει  να μεταδώσει ένα κοινωνικού χαρακτήρα μήνυμα:
«Όποιος βάλλεται κατά της ψυχοσωματικής ακεραιότητας εμάς και των παιδιών μας ΔΕΝ μας αγαπά» δεν παραλείπει να τονίσει η Μελίνα. Τέλος, εύχεται να μην υπάρχουν πια γυναίκες που να στερούνται την ψυχική και σωματική υγεία τους και το δικαίωμα να ανατρέφουν οι ίδιες τα παιδιά τους. 

Αξίζει ν’ αναφερθεί πως μέρος των εσόδων του βιβλίου, θα διατεθεί στον φορέα κοινωνικής φροντίδας «Γονεϊκή Ισότητα» http://www.gonis.gr/ . Καλοτάξιδο λοιπόν! 

Για το νέο βιβλίο της Μελίνας Τούντα , μίλησαν η συγγραφέας – Ιατρός Βασιλική Αποστολοπούλου και ο ψυχολόγος Δημήτρης Καραναστάσης. 
Αποσπάσματα διάβασε η Φιλόλογος Γιώτα Κωνσταντάκα. Την παρουσίαση συντόνισε η συγγραφέας – εκδότρια Κάκια Ξύδη. 
Μουσική – Τραγούδι Παναγιώτης Αγγελόπουλος.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από την παρουσίαση του βιβλίου καθώς κι ένα υπέροχο video




















 






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου