Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

«Κοκκινομυλιώτικη» Παράδοση και Μεγαλοπρέπεια στον εορτασμό του Αγίου Κωνσταντίνου κι Ελένης



Χρώμα ελληνικής παράδοσης έδωσε στη Λιτάνευσης της εικόνας των Πολιούχων Αγίων Κωνσταντίνου κι Ελένης της Συνοικίας των Κάτω Αχαρνών, η παρουσία του Λαογραφικού – Χορευτικού Συλλόγου «ο Κόκκινος Μύλος» 

Για να πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά τους, την παραμονή της εορτής των Αγίων, το βράδυ της Τετάρτης 20 Μαΐου, στην τελετή του Μεγάλου Πανηγυριού Εσπερινού μετ΄ Αρτοκλασίας, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ Αθηναγόρας. Ακολούθησε η Περιφορά της Ιερής Εικόνας, την οποία λάμπρυναν με την παρουσία τους, μέλη των χορευτικών του Συλλόγου «ο Κόκκινος Μύλος», που τη συνόδεψαν, ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές. 
Επικεφαλής της περιφοράς τέθηκε η Φιλαρμονική του Δήμου Αχαρνών, ενώ την εικόνα ακολούθησαν μεγάλος αριθμός Ιερέων της πόλης των Αχαρνών, ο Δήμαρχος Γιάννης Κασσαβός, ο πρώην Δήμαρχος και Βουλευτής Ντίνος Βρεττός, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Νομικών Προσώπων του Δήμου, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι Μαζικών και Πολιτιστικών Φορέων της πόλης των Αχαρνών καθώς και πλήθος πιστών. 

Στο πλαίσιο των Πολιτιστικών εκδηλώσεων που ακολούθησε ο Κόκκινος Μύλος γέμισε από παραδοσιακούς ήχους αλλά και μοντέρνα ακούσματα που διασκέδασαν δεόντως, μικρούς και μεγάλους. 
Μείνετε συντονισμένοι γιατί ακολουθεί εκτενές ρεπορτάζ…

Για την ώρα ιδού οι θρησκευτικές εκδηλώσεις της παραμονής, όπως τις κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Διευθυντή της εφημερίδας ΑΧΑΡΝΑΪΚΗ Γεωργίου Νιώρα 





























0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου