Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Πως βλέπουν οι πολίτες την καφετέρια του Ντούρου


ΙΑΚΩΒΟΣ ΠΟΘΗΤΟΣ: Αυτή ήταν η ανάπλαση της Πλατείας; 

Επειδή έχω λίγο αλσχάιμερ και δεν θυμάμαι καλά. Αυτή η πολυδιαφημισμένη μελέτη για την ανάπλαση της Κεντρικής Πλατείας (;;;) που παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο πριν λίγους μήνες, προέβλεπε και την δημιουργία της καφετέριας; Αν όχι, έλαβε στα σοβαρά η Δημοτική Αρχή την μελέτη ή "δούλευε¨ το Δημοτικό Συμβούλιο και τους δημότες;











ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΠΕΔΙΑΔΙΤΗΣ: Όχι στην ελάττωση του δημόσιου χώρου


Εγώ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ της εν λόγω επιχείρησης και εκτός από την κατάφωρη αλλοίωση της φυσιογνωμίας του μουσείου της ΙΛΕΑ, θα σταθώ σε δύο γεγονότα που με ξένισαν ιδιαίτερα και τα θεωρώ απαράδεκτα... Το ένα το αναφέρετε κι εσείς και είναι η χρησιμοποίηση των κιγκλιδωμάτων του μνημείου για να ηλεκτροσυγκολληθούν οι βάσεις των ομπρελών. Ομολογώ ότι μόλις το πρωτοείδα (και πριν τοποθετηθούν οι ομπρέλες), υπέθεσα ότι είναι δουλειά του Δήμου καθώς θεώρησα ότι κανείς ιδιώτης δεν θα είχε το θράσος να κάνει τέτοιου είδους παρέμβαση. 
Το άλλο, το οποίο θεωρώ ως το μείζον, είναι η ελάττωση του δημόσιου χώρου, τη στιγμή μάλιστα που συζητάμε (νομίζω) για ανάπλαση της πλατείας. Συνδυάζοντάς το μάλιστα και με το πρόσφατο επίσης κλείσιμο από άλλη επιχείρηση του δημόσιου χώρου πίσω από την εκκλησία (βλ. LEMON TREE) ειλικρινά λυπάμαι γιατί διαπιστώνω πως δυστυχώς κινούμαστε προς την αντίθετη κατεύθυνση από εκείνη που με μεγάλες προσδοκίες μας δημιουργήθηκε με την παρουσίαση της ανάπλασης πριν μερικούς μήνες.
Ελπίζω να διαπιστωθούν τάχιστα τα λάθη και να επιδιορθωθούν άμεσα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου