Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Παραμάγαζο της καφετέριας του Ντούρου το Μουσείο της ΙΛΕΑ

Eυτυχώς, ο Ντούρος δεν έβαλε, ακόμη, τραπεζοκαθίσματα και μέσα
στο Μουσείο της Λαογραφικής...


Μπροστά στο Μουσείο της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρίας Αχαρνών (ΙΛΕΑ) ανέπτυξε τα τραπεζοκαθίσματά της η καφετέρια που ανήκει στο γιο του Δημάρχου Αχαρνών, Σωτήρη Ντούρου. Αδιαφορώντας για την εικόνα του Μουσείου, το τρίο των συνεταίρων που αποτελείται από τον Αντιδήμαρχο Μιχάλη Βρεττό, τον Αντιπρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου, Γιάννη Νίκα και το γιο του Δημάρχου Κωνσταντίνο Ντούρο, τοποθέτησε στην πρόσοψη του Μουσείου τα τραπεζοκαθίσματα και τις ομπρέλες της καφετέριας, που άνοιξε τις πόρτες της τη Δευτέρα του Πάσχα. Μάλιστα, ξεπερνώντας κάθε όριο σεβασμού στην ιστορία του τόπου, οι συνιδιοκτήτες συγκόλλησαν τις βάσεις των ομπρελών στο κιγκλίδωμα του παρτεριού που βρίσκεται μπροστά από το Μουσείο και στο οποίο φιλοξενείται η επιτύμβια πλάκα του Μενιδιάτη οπλαρχηγού Μητρολέκκα. Η όλη ενέργεια έχει την έγκριση του Δημάρχου, ο οποίος το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα επέβλεπε τις εργασίες, παρουσία της συζύγου και της πεθεράς του. Το αστείο είναι ότι το όνομα του νέου μαγαζιού είναι MUSEUM, δηλαδή Μουσείο κι έτσι το μόνο που απομένει είναι να διαθέσει η ΙΛΕΑ χώρο …εντός του Μουσείου, για τα τραπεζοκαθίσματα της καφετέριας, ώστε οι πελάτες να απολαμβάνουν τα εκθέματα πίνοντας το καφεδάκι τους. Βέβαια δεν είναι εύκολο, γιατί θα χρειασθεί Απόφαση της ΙΛΕΑ, αλλά ο Δήμαρχος μπορεί να εξαντλήσει την πειθώ του δεδομένου ότι λόγω της ιδιότητός του είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Παρεμπιπτόντως, η ψυχολογική σύνδεση του Δημάρχου με την επιχειρηματική δραστηριότητα των συνεργατών και του γιου του προκύπτει κι από το γεγονός ότι κάλεσε για κέρασμα στο MUSEUM τους επισήμους που παρευρέθηκαν στη λιτάνευση του Αη Γιώργη. Αλλά η σύνδεση αυτή δεν του δίνει το δικαίωμα να θεωρεί την Πλατεία της πόλης τσιφλίκι του. Ιδίως όταν μονίμως λέει ότι «πάνω από την πόλη δεν είναι κανένας». Εκτός κι αν η πόλη είναι αυτός, για να παραφράσουμε το Βασιλιά της Γαλλίας Λουδοβίκο τον 14ο…

22 σχόλια:

ELPIDANEWS είπε...

Επειδή έχω λίγο αλσχάιμερ και δεν θυμάμαι καλά. Αυτή η πολυδιαφημισμένη μελέτη για την ανάπλαση της Κεντρικής Πλατείας (;;;) που παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο πριν λίγους μήνες, προέβλεπε και την δημιουργία της καφετέριας; Αν όχι, έλαβε στα σοβαρά η Δημοτική Αρχή την μελέτη ή "δούλευε¨ το Δημοτικό Συμβούλιο και τους δημότες;

Fani Pagona είπε...

Αξιότιμε αρθρογράφε,

Όσο και αν προκαλεί έκπληξη στις γνωστικές σας εμπειρίες, να σας ενημερώσω ότι εκατοντάδες μουσεία σε όλη την επικράτεια φιλοξενούν ιδιόκτητες καφετέριες πλησίον του χώρου που εδρεύουν. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ωστόσο, η εν λόγω καφετέρια δεν εκμεταλεύεται καν το χώρο του μουσείο, και διαβάζοντας το άρθρο σας, δεν καταλαβαίνω το πάθος σας να εναντιωθείτε με τέτοιο σθένος σ'αυτή την επιχειρηματική δραστηριότητα. Όποιο προσωποπαγές μένος εναντίον του δημάρχου (που φαίνεται να έχετε) δεν έχει σχέση με τις επιχειρηματικές δράσεις του ίδιου ή των συνιδιοκτητών. Προτείνω να ξαναδιαβάσετε τα όσα έχετε γράψει, καθώς και ο ίδιος θα καταλάβετε ότι πρόκειται για μια προσωπική επίθεση και όχι για μια "κακή κριτική". Το εάν ο δήμαρχος "είναι πάνω από τη πόλη", αφήστε να το κρίνουν οι πελάτες του MUSEUM. Όταν ξεπεράσετε τα νεύρα σας, κερνάω καφέ στο ιδιόκτητο cafe του "Μουσείου Ακρόπολής".

Μια ταπεινή Δημότης.

Στέργιος Μ. Πεδιαδίτης είπε...

Εγώ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ της εν λόγω επιχείρησης και εκτός από την κατάφωρη αλλοίωση της φυσιογνωμίας του μουσείου της ΙΛΕΑ, θα σταθώ σε δύο γεγονότα που με ξένισαν ιδιαίτερα και τα θεωρώ απαράδεκτα... Το ένα το αναφέρετε κι εσείς και είναι η χρησιμοποίηση των κιγκλιδωμάτων του μνημείου για να ηλεκτροσυγκολληθούν οι βάσεις των ομπρελών. Ομολογώ ότι μόλις το πρωτοείδα (και πριν τοποθετηθούν οι ομπρέλες), υπέθεσα ότι είναι δουλειά του Δήμου καθώς θεώρησα ότι κανείς ιδιώτης δεν θα είχε το θράσος να κάνει τέτοιου είδους παρέμβαση.
Το άλλο, το οποίο θεωρώ ως το μείζον, είναι η ελάττωση του δημόσιου χώρου, τη στιγμή μάλιστα που συζητάμε (νομίζω) για ανάπλαση της πλατείας. Συνδυάζοντάς το μάλιστα και με το πρόσφατο επίσης κλείσιμο από άλλη επιχείρηση του δημόσιου χώρου πίσω από την εκκλησία (βλ. LEMON TREE) ειλικρινά λυπάμαι γιατί διαπιστώνω πως δυστυχώς κινούμαστε προς την αντίθετη κατεύθυνση από εκείνη που με μεγάλες προσδοκίες μας δημιουργήθηκε με την παρουσίαση της ανάπλασης πριν μερικούς μήνες.
Ελπίζω να διαπιστωθούν τάχιστα τα λάθη και να επιδιορθωθούν άμεσα.

Ανώνυμος είπε...

η απορια μου ειναι ας μας εξηγησει καπιος ΠΩΣ στα κοματια βγαινει αδεια kafe οταν υπαρχει εκκλησια στα 50 μετρα αφου το νομοσχεδιο ζηταει αν δε κανω λαθος τουλαχιστον 100 μετρα απο εκκλησια και σχολεια..εκτος και αν πρεπει να ζηταμε την αδεια απο τον παππα και οχι απο τον δημο...

Ανώνυμος είπε...

Δεν καταλαβενω γιατι ειστε ολοι τοσο επιθετικη προς αυτην την κινηση.Και γιατι να μην ειναι αναπλαση και η καφετεριες στην πλατεια του μενιδιου δηλαδη θα πρεπει να ειναι ενας αδειος δρομος για να βγαζετε τα σκυλακια να χεζουν απο εδω και απο εκει.Και καφετεριες να ανοιξουν και μαγαζια απο ολα τα ειδη να ανοιξουν.Αυτο ειναι αναπλαση νομιζω στην περιοχη μας.Καλυτερα δες τε που δεν μπορεις να μπεις μεσα στο τρενο και στο Γ9 απο τα πρεζακια που ερχοντε στο μενιδι να <>.Και ο καθενας να ηταν απο εσας στην θεση του γιου του δημαρχου το ιδιο θα κανατε το χρημα θα κοιταγατε ολοι και μην μου πειτε οχι εδω προσπαθουμε να βγαλουμε 500 ευρω και δεν θα εκανε ο καθενας απο εσας το ιδιο?δεν υπαρχει περιπτοση.Ανοιξτε τα ματια σας και μην κολατε το μυαλο σας 30 χρονια πισω.Ενας νεος απο το μενιδι!!!

Ανώνυμος είπε...

Στο http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=NbsQkjO6cWw στο εντέκατο λεπτό υπάρχει η αρχιτεκτονική πρόταση με τους ομόκεντρους κύκλους και τον υπέροχο βραδινό φωτισμό του μουσείου της ΙΛΕΑ. Τι θα γίνει τώρα με τα φωτάκια στο δάπεδο; Δε θα εμποδίζονται απο τα τραπεζοκαθίσματα; Τι θα γίνει και με τον μοντέρνο φωτισμό του ΙΛΕΑ που θα κρύβεται απο την τέντα; Κρίμα στους Ράπτη, Βενετσάνο που ασχοληθήκανε με ανακόλουθες... καταστάσεις.

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορώ να σας καταλάβω γιατί είστε όλοι τόσο κακοί με τους γύρω σας. Γιατί υπάρχει τέτοια ζήλια; γιατί για ζήλια πρόκειται που έχετε όλοι εσείς μέσα σας. Αφήστε τον κόσμο να κάνει ό,τι θέλει. Η συγκεκριμένη καφετέρια σας πείραξε; Τόσα καφενεία που ψήνουν από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ δεν σας πείραξε γιατί εκεί συνάζεται εσείς οι μεγάλοι άνθρωποι. Λοιπόν αφήστε τους ανθρώπους να χαρούν το μαγαζί τους και να τους ευχαριστείτε που δημιούργησαν αυτή την όμορφη νεοκλασική καφετέρια και ομόρφυνε η κεντρική μας πλατεία. ο καθένας να κάνει την δουλεία του και να σταματήσει να τρώγεται με τους γύρω του.

Ανώνυμος είπε...

καλα εκει μπροστα παλια δεν υπηρχε ενα περιπτερο και επρεπε να φυγει για να μην χαλαει η μοστρα του μουσειου? τωρα η μοστρα με την ομπρελα ειναι καλυτερη? αυτο λεγεται τεχνολογια και οχι κακια!

Ανώνυμος είπε...

ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΦΩΤΙΑΔΗ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ!!!!!!!!!ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙ ΠΙΝΑΚΙ ΘΑ ΖΗΤΟΥΣΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ...... Ε ΡΕ ΓΕΛΙΑ

Ανώνυμος είπε...

ante kai to epomeno kafe stin porta tou ag.vlasiou na goustaroume

Ανώνυμος είπε...

Και ο κοσμακης στο Μενιδι ερχεται κ παιθενει απο ναρκωτικα.αντι να ασχοληθει ο Δημαρχος με σοβαροτερα προβληματα του τοπου ασχολουμαστε με ομπρελες κ τραπεζακια.τελικα το μενιδι ειναι τσιφλικι των δημαρχων κ των εμπορων.ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!

Ανώνυμος είπε...

Διορθωση.πεθαινει.

Ανώνυμος είπε...

Φίλος έδωσε στο φίλο τριαντάφυλλο με φύλλο

Ανώνυμος είπε...

O tempora, o mores!!!

Ανώνυμος είπε...

Προφανῶς τό Δημοτικό Συμβούλιο, «κοσμεῖ» τόν Δῆμον μας καί ὡς τέτοιον, ἦτοι διακοσμητικόν ἀντιμετωπίζεται ἀπό τούς «ἄρχοντες τῇ πόλει»!
Οἱ δέ Δημόται, ὑποχρεούμεθα ὅπως φιλοκαλοῦμεν μετ΄ εὐτελείας... καί ἄνευ ἀντιλόγου!
Τί ξέρουμε ἐμεῖς οἱ ἀδαεῖς;
Ἡ κατακλεῖδα τής ὑπόθεσης, βέβαια, ἔγκειται σέ δύο Ἑλληνικά ρητά:
1) Ἅ γέγονε, γέγονε καί
2) οὐδέν μονιμότερον τοῦ προσωρινοῦ!
Ὑγιαίνετε!

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι όσο περνάει ο καιρός αρχίζω και συνειδητοποιώ το λόγο για τον οποί ο η πόλη μας δεν θα ανέβει ΠΟΤΕ εμπορικά και φυσικά οικονομικά.Είναι απίστευτο να υπάρχει τέτοιο μίσος και πόλεμος απέναντι σε νέα παιδιά που προσπαθούν με τις επιχειρήσεις τους να ζήσουν αξιοπρεπώς και να προσφέρουν ανάπτυξη στην πόλη μας.Όμορφά καταστήματα με ωραίο κόσμο που σιγά σιγά ξαναεμπιστεύετε την περιοχή μας για να απολαύσει τον καφέ ή και το ποτό του σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια που ο μόνος λόγος για να πιείς καφέ στο Μενίδι ήταν όταν δεν είχες τρόπο να φύγεις.
Σας αρέσει τελικά η πλατεία της πόλης μας που ομολογουμένως είναι από τις πιό όμορφες της Ελλάδος να είναι γεμάτη καφενέδες και μεσιτικά γραφεία για να μαζεύονται οι γέροι τσιφλικάδες και να να πίνουν τσίπουρα και μπύρες,αυτό θέλετε να έχετε στην πόλη που ζούμε ΟΛΟΙ και προσπαθούμε με νύχια και με δόντια να αναπτύξουμε εμπορικά και οικονομικά.
Απλά θα πρέπει μερικοί από εσάς να καταλάβετε ότι το Μενίδι πλέον δεν είναι το χωριό σας αλλά μια πόλη σε ρυθμούς πλήρους ανάπτυξης...Άν παρόλαυτα εσείς το θέλετε όπως το είχατε ΧΩΡΙΟ κρατήστε το και ανοίξτε και άλλα 100 μεσιτικά γραφεία να έχετε να τα βλέπετε και πείτε και σε εμάς που έχουμε κάποια καταστήματα που κοσμούν την πόλη να φύγουμε....ΕΛΕΟΣ πία,καφετέρια ανοίξανε όχι οίκο ανοχής,ασχολειθείτε με τις "καφετέριες" που στα υπόγεια τους ο τζόγος ανθεί και αφήστε τις πολιτιστικές σας ανησυχίες για άλλους!!!!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΥ ΝΙΚΑΣ είπε...

ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ,ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΑΙ ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΟ ΚΑΘΑΡΟ ΣΥΧΡΟΝΟ ΝΑ ΤΡΑΒΑΕΙ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ,ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΚΟ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ ΝΑ ΓΕΥΤΕΙ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ,ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙΚΑΙ Ο ΣΤΑΜΟΥ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΓΑΛΑΚΤΟΠΩΛΕΙΟ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΓΩΤΟ,ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΜΙΚΡΟΣ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ,ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ ΝΑ ΕΚΘΕΤΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΤΟΥΣ ΓΛΥΠΤΑ ,ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ,ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ,ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ,ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΕΙΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΣΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΘΟΥΝ ΤΟΣΟ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ,ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΙ.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΗΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ,ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ,ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ.
ΕΠΩΝΥΜΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΥ ΝΙΚΑΣ

Unknown είπε...

Ως αντικειμενικος ανθρωπος,κατοικος,πελατης και ιδιοκτητης αναψυκτηριου που πριν λιγο καιρο εκλεισε εχω να πω οτι η δημιουργια της καφετεριας πανω στην πλατεια αποφερει αρκετα καλα πραγματα. Συχνα η πλατεια γεμιζει απο αλλοδαπους και οχι μονο , αδεσποτα σκυλια, και ειναι δυσκολο κανεις να περασει στην πλατεια μετα τις 9 το βραδυ. Καθε καφε οπως ολα τα καφενεια πανω στην πλατεια δικαιουνται καποιο συγκεκριμενο αριθμο τραπεζιων το οποιο πληρωνουν καθε χρονο στο Δημο. Οποτε αρχικα δεν αποτελει παραβαση.Επειτα οπως λενε καποιοι αναγνωστες πιο πανω, πρεπει η πλατεια να αναπτυχθει με μαγαζια για να εχεις λογο να κατεβεις στο κεντρο του μενιδιου.Απο τον αντιποδα, η κινηση του δημου να κλεισει το Περιπτερο για λογους εικονας του μουσειου και απο την αλλη να αφησει την καφετερια να αραδιαζει τα τραπεζια δεν ειναι σωστο. Καποιος ανθρωπος ταλαιπωρηθηκε,εχασε το εισοδημα του για αυτο το λογο. Δεν γινεται αυτο τοσο απλα. Ειναι αδικο. Θεωρω οτι ειναι η καλυτερη λυση ειναι η ελαχιστοποιηση των τραπεζοκαθισματων ωστε να ειναι ολοι ικανοποιημενοι.1/20 ξερει οτι το μενιδι εχει μουσειο. αλιμονο δεν φταιει η καφετερια που λειτουργει 3 μηνες. Με εκτιμηση Παναγιωτης Γραμματικακης

Ανώνυμος είπε...

δεν προσεξε κανενας οτι το πανηγυρι στο μενιδι κρατησε 4 μερες αντι για 3 επειδη ανοιξε το καφε? ρε μια φορα να βγει ενας μενιδιατης και μην κοιταξει να αρπαξει.μην ξεχναμε οτι ξηλωσαν το περιπτερο μπροστα απο το μουσειο γιατι εμποδιζε την προσοψη του. αν και μενιδιατης που ειμαι στις επομενες εκλογες θα τα πουμε................

Ανώνυμος είπε...

το κακο με αυτη τη χωρα ειναι η ζηλια!! βεβαια, καποιοι απο σας που κριτικαρετε αρνητικα αυτη την κινηση,υπογραφετε ως "ανωνυμοι". Καλο θα ηταν, οταν κινεισαι αρνητικα εναντιον καποιου να λες κ ποιος εισαι. Αντι λοιπον να βλεπουμε αυτη την επιχειρηση ως ενα βημα μπροστα για την πολη μας,ασχολουμαστε με μικροτητες.Ας θυμηθουμε το Μενιδι τη δεκαετια του 80 κ του 90. Γιατι ο Μενιδιατης να φευγει απο το Μενιδι και να πηγαινει αλλου για να πιει ενα καφε σε ομορφο περιβαλλον και να μη μενουν τα χρηματα του στον τοπο μας? Εκτος κ αν θελετε το Μενιδι με εναν καφενε που μεσα θα παιζουμε ολοι πρεφα!!

Ανώνυμος είπε...

Κλαίω!!!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ανησυχείτε εφόσον υπάρχει λύση !!!
Θα μεταφέρουν το μουσείο σε άλλο κτίριο και δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα!!!!

Δημοσίευση σχολίου