Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Η θέση του Παναγιώτη Γρηγοριάδη για τον καταυλισμό Καποτά



Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΝΗΘΙΚΩΝ ΛΑΣΠΟΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ ΚΑΠΟΤΑ; 

Επειδή οι πολίτες των Αχαρνών δικαιούνται να γνωρίζουν όλη την αλήθεια για το θέμα του καταυλισμού ΚΑΠΟΤΑ, για το πραγματικό καθεστώς το οποίο υπήρχε και υπάρχει στην περιοχή, την πολιτική και οικονομική εκμετάλλευση πάνω στις οποίες ορισμένοι στήριξαν τις προεκλογικές τους εκστρατείες, βασισμένοι στο ψέμα και στην ανηθικότητα, αισθάνομαι την υποχρέωση να ξεκαθαρίσω τις θέσεις μου σχετικά με το θέμα. 

Όταν το 2003, ως αντινομάρχης κλήθηκα από την τότε δημοτική αρχή σε διαβούλευση με συμμετοχή και φορέων της περιοχής, κατέθεσα ξεκάθαρα την πρότασή μου, η οποία ανέφερε ότι μετά το πέρας των Ολυμπιακών Αγώνων θα έπρεπε να καταθέσουμε συγκεκριμένη πρόταση στη Βουλή ώστε τα Ολυμπιακά Ακίνητα να περιέλθουν στην δικαιοδοσία του δήμου Αχαρνών άμεσα. Στόχος ήταν να δοθεί προτεραιότητα στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του δήμου Αχαρνών, συμπεριλαμβανομένων και των κατοίκων των τριών καταυλισμών του δήμου μας, οι οποίοι θα ορίζονταν ως δικαιούχοι για τις κατοικίες του Ολυμπιακού Χωριού. 

Δυστυχώς όχι μόνο δεν εισακούστηκα αλλά προσπέρασαν με επιπολαιότητα το θέμα σαν να μην τους ενδιέφερε η μοναδική ίσως ευκαιρία που μας δόθηκε για λύση σε ένα πρόβλημα που εδώ και μία δεκαπενταετία παραμένει άλυτο. 

Το 2007, όταν το θέμα του καταυλισμού ΚΑΠΟΤΑ ήρθε ξανά στο προσκήνιο, πάλι από τη θέση του αντινομάρχη, κλήθηκα από τους κατοίκους του καταυλισμού να πάρω θέση, άκουσα τα αιτήματά τους και συμφωνήσαμε ότι στο εύλογο χρονικό διάστημα των δύο ετών θα ήταν δυνατή η οριστική αποχώρησή όλων των κατοίκων του καταυλισμού χωρίς ούτε μία μέρα καθυστέρηση. Τη συμφωνία μας αυτή μετέφερα στο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να δημιουργηθεί μία επιτροπή από την πλευρά του δήμου και μία από την πλευρά των ενδιαφερόμενων για να επικυρώσουμε τη συμφωνία αυτή. 

Η επίθεση που δέχτηκα από την τότε δημοτική αρχή και μερίδα εμπλεκόμενων φορέων ήταν άνευ προηγουμένου. Η τότε δημοτική αρχή μαζί με τον τότε Διοικητή της Αστυνομίας αν και επικαλούνταν ότι εντός του οικισμού ΚΑΠΟΤΑ υποθάλπονταν παραβατικά στοιχεία, παρά την παρακίνησή μου να ελέγξουν τον οικισμό για τα όσα επικαλούνταν, πράγμα το οποίο είχαν τη δικαιοδοσία να πράξουν ποτέ δεν το έκαναν. 

Άραγε γιατί κανείς από την πλευρά της δημοτικής αρχής αλλά και της δημοτικής αστυνομίας και της Αστυνομίας δεν μπήκε στη διαδικασία να ελέγξει τους οικίσκους, να εντοπίσει τους παραβατικούς και να σφραγίσει όσους οικίσκους ήταν άδειοι; Ποιους και τι φοβόντουσαν; 

Άραγε κανείς δεν γνώριζε ότι η «ταρίφα» για κάθε οικίσκο άγγιζε τις 2.000€; Κανείς δεν γνώριζε ότι τα κλειδιά από τους άδειους οικίσκους ήταν στα χέρια της δημοτικής αστυνομίας; Πώς ξαφνικά βρέθηκαν στα χέρια συγκεκριμένων ανθρώπων που πουλούσαν τους οικίσκους με το παραπάνω αντίτιμο; 

Το 2010 επανέρχεται για άλλη μία φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα του καταυλισμού ΚΑΠΟΤΑ με σκοπό την απομάκρυνση του. Τότε ως επικεφαλής δημοτικής παράταξης κατέθεσα εκ νέου την ίδια πρόταση κατόπιν συνεννοήσεως και πάλι με τους ενδιαφερόμενους και δίνοντάς τους ξανά το χρονικό περιθώριο των δύο χρόνων προκειμένου να απομακρυνθούν από τον καταυλισμό, περιθώριο με το οποίο και οι ενδιαφερόμενοι συμφώνησαν. 

Τότε είχα επισημάνει στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι είχαμε ήδη χάσει τρία χρόνια μέσα στα οποία θα μπορούσαμε να είχαμε λύσει το πρόβλημα και ότι δεν θα έπρεπε να επαναλάβουμε το λάθος που είχαμε κάνει την πρώτη φορά. 

Για άλλη μία φορά η πρότασή μου δεν βρήκε ανταπόκριση και σαν να μην έφτανε αυτό προσπάθησαν να δημιουργήσουν λανθασμένες εντυπώσεις για το άτομό μου ενώ ταυτόχρονα ουδέποτε κατέθεσαν έστω και μία πρόταση για λύση του εν λόγω ζητήματος . 

Φτάνοντας στο 2014 χωρίς καμία απολύτως πρόταση από καμία άλλη δημοτική παράταξη και έχοντας πλέον χάσει επτά χρόνια, η Διοίκηση του δήμου ξαναφέρνει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. 

Μην έχοντας την αίσθηση του χρόνου για τον οποίο ευθύνεται που έχει χαθεί και εμμένοντας στην ανεύθυνη στάση της, η Διοίκηση αφού αρκείται στη συζήτηση του θέματος σε ένα συμβούλιο έπειτα το ξεχνά μόνο και μόνο για τη δημιουργία εντυπώσεων, χάνοντας έτσι για πολλοστή φορά την ευκαιρία για λύση την οποία πρότεινα στο Σώμα, με χρονοδιάγραμμα που θα τηρούνταν και από τις δύο πλευρές στο ακέραιο. 

Ποιοι λοιπόν μιλούν και απαγγέλουν κατηγορίες σε βάρος μου και παραπλανούν τους πολίτες των Αχαρνών με το πιο ανήθικο και εξευτελιστικό τρόπο για τους ίδιους; 

Μήπως είναι οι ίδιοι που λεηλάτησαν και καταλήστευσαν για πάνω από δύο δεκαετίες και εξακολουθούν να το πράττουν τις δημοτικές επιχειρήσεις και τα ταμεία του δήμου μας; 

Τι έχουν να απαντήσουν για τα εκατομμύρια ευρώ με τα οποία καταχρέωσαν τις δημοτικές επιχειρήσεις; 

Τι έχουν να απαντήσουν για την λεηλασία των Κοιμητηρίων από τα οποία καταχράστηκαν εκατομμύρια ευρώ; 

Τι έχουν να απαντήσουν για τα δάνεια που πήρε ο δήμος Αχαρνών και ακόμη δεν γνωρίζουμε που πήγαν τα χρήματα αυτά; 

Τι έχουν να απαντήσουν στο ότι έχουν χρεώσει τους πολίτες των Αχαρνών με πάνω από 100 εκ. ευρώ υποθηκεύοντας το παρόν και το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας; 

Τι έχουν να απαντήσουν για την ομάδα του Αχαρναϊκού, η οποία καταχρεώθηκε με εκατομμύρια ευρώ βρισκόμενη στο σημερινό αδιέξοδο; 

Όλα τα παραπάνω συνέβαλαν στην υποβάθμιση και απαξίωση ενός δήμου που λόγω της μεγάλης βιομηχανικής του ζώνης, της λειτουργίας του καζίνο αλλά και της ιδιαίτερης γεωγραφικής του θέσης θα μπορούσε να απολαμβάνει μεγάλη ανάπτυξη και πλεονασματικά ταμεία. 

Θέλοντας να ξεκαθαρίσω τη θέση μου και να δώσω τέλος στις εντυπώσεις που ορισμένοι σκόπιμα δημιουργούν, δηλώνω δημόσια ότι ουδέποτε πραγματοποίησα πολιτικές συγκεντρώσεις εντός του οικισμού ζητώντας την ψήφο των οικιστών ούτε ως υποψήφιος βουλευτής, ούτε ως υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος αλλά ούτε και ως υποψήφιος δήμαρχος. 

Αντιθέτως αυτοί οι οποίοι λασπολογούν ακατάπαυστα εναντίον μου, ταπεινώνοντας τους εαυτούς τους , διαδίδοντας ασύστολα ψεύδη και τάζοντας τα πάντα στους ανθρώπους του καταυλισμού είναι εκείνοι που προσπαθούν να εξασφαλίσουν το μέγιστο πολιτικό κέρδος για τους εαυτούς τους. 

Η δική μου στήριξη όσον αφορά στον καταυλισμό ΚΑΠΟΤΑ συμπορεύεται με την στήριξη του Μητροπολίτη, της Περιφερειάρχου Αν. Αττικής και του ίδιου του Δημάρχου οι οποίοι ως εκ θαύματος διαπίστωσαν την ύπαρξη εντός του καταυλισμού Δημοτικού Σχολείου, Εκκλησίας και φτωχών και πολύτεκνων οικογενειών που χρειάζονται τη στήριξη της κοινωνίας. 

Παναγιώτης Γρηγοριάδης
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «Νέα Δύναμη»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου