Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Συνεχίζει ακάθεκτο την Οικολογική του ευαισθητοποίηση μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus  το 1ο Γυμνάσιο Αχαρνών


Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus + “I am being an ecological person”, τρεις εκπαιδευτικοί του 1ου Γυμνασίου Αχαρνών, μέλη της παιδαγωγικής ομάδας, επισκέφτηκαν το σχολείο Izidora Poljaka Višnjica της πόλης Varazdin της Κροατίας από τις 29/5/2017 έως τις 2/6/ 2017. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η συμμετοχή της ομάδας σε συνάντηση εργασίας για να σχεδιαστούν και να οριστικοποιηθούν τα επόμενα βήματα και οι δραστηριότητες του προγράμματος. Πραγματοποιήθηκαν τρεις συναντήσεις εργασίας στις οποίες σχεδιάστηκε στις λεπτομέρειές της η επίσκεψη μαθητών του προγράμματος στο σχολείο της Πολωνίας, επανεξετάστηκαν οι τρόποι παρακολούθησης της πορείας του project, καθώς και η βιωσιμότητά του και η επίδραση στις τοπικές κοινωνίες του κάθε σχολείου εταίρου.

Στα πολύ θετικά σημεία της επίσκεψης καταγράφονται η υποδοχή και η φιλοξενία του σχολείου της Κροατίας που ήταν πολύ θερμή και εγκάρδια. Οι Κροάτες εταίροι μας υποδέχτηκαν με παραδοσιακούς χορούς και δρώμενα με περιβαλλοντικό και οικολογικό χρώμα. Οι επισκέψεις σε σημεία με οικολογικό ενδιαφέρον ήταν πολύ σημαντικές γιατί έγιναν αφορμή για το σχεδιασμό νέων δραστηριοτήτων για την επόμενη σχολική χρονιά. Επισκεφτήκαμε τον φημισμένο δασικό κήπο στο Cakovec και ενημερωθήκαμε για τους τρόπους οικολογικής - φυσικής καλλιέργειας λαχανικών, φρούτων, δέντρων και λουλουδιών. Μια πολύ ενδιαφέρουσα επίσκεψη ήταν στο σχολείο Cveltin και τον βιολογικό του κήπο όπου οι εταίροι ενημερώθηκαν για τον τρόπο καλλιέργειας των φυτών και το πώς αυτό μπορεί να αξιοποιηθεί ως μόνιμη δραστηριότητα σε κάθε σχολείο- εταίρο. Επίσης επισκεφτήκαμε ένα παραδοσιακό εργαστήριο δημιουργίας κατασκευών από φύλλα καλαμποκιού. Οι Κροάτες μαθητές του προγράμματος μαζί με τους καθηγητές των παιδαγωγικών ομάδων επισκέφτηκαν το Klenovnik όπου όλοι, μαθητές και καθηγητές συμμετείχαν σε εργαστήριο δημιουργίας licitari (παραδοσιακών διακοσμητικών κατασκευασμένων από gingerbread).

Ενδιαφέρουσα και πολύ εποικοδομητική ήταν η συνάντηση με τον αντινομάρχη της περιοχής του Varazdin ο οποίος εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τα ευρωπαϊκά προγράμματα και τις ευκαιρίες που προσφέρουν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Υποσχέθηκε μάλιστα την αμέριστη υποστήριξη της δημοτικής αρχής σε δράσεις που προάγουν την οικολογική συνείδηση των πολιτών.

Χάρις στο Erasmus+ πληθαίνουν οι δίαυλοι επικοινωνίας για τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας και γίνονται πιο εύκολη και αποδοτική η συνεργασία τους.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις του προγράμματος μπορείτε να δείτε στον διαδικτυακό τόπο: http://ecopersonerasmus.wixsite.com/ecosite/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου