Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Είδες η ΔΕΗ; ... κόβοντας το ρεύμα αυξάνει την εγκληματικότητα στον καταυλισμό Καποτά …

Φωτό Αρχείου Δείτε το συγκλονιστικό και διαχρονικό ρεπορτάζ του VICE για τον καταυλισμό ΚΑΠΟΤΑ: 

Ανοιχτή επιστολή ενημέρωσης προς κάθε αρμόδιο φορέα σχετικά με τη διακοπή ηλεκτροδότησης στο καταυλισμό του Στρατοπέδου Καποτά.

Με την ιδιότητα της εθελόντριας εργάζομαι ανελλιπώς από το 2006 μέχρι και σήμερα, στα πλαίσια μιας άτυπης ομάδας, υπό την ευλογία του σεβασμιότατου Μητροπολίτου Αθηναγόρα, προσφέροντας κοινωνικό έργο στα παιδιά που διαμένουν εντός του καταυλισμού Καποτά. 
Η ΔΕΗ διενέργησε δύο επιχειρήσεις της στις 8 – 5 – 2017 και 23 – 5 – 2017 διακοπής της ηλεκτροδότησης σε 300 περίπου κοντέινερ του καταυλισμού σύμφωνα με πληροφορίες που είχαμε από το Δήμο Αχαρνών. Οι συνέπειες είναι πραγματικά τραγικές για τις οικογένειες που διαμένουν στα κοντέινερ όσο αφορά τις συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής ειδικότερα ενόψει καλοκαιριού

Με την παρούσα επιστολή κάνουμε έκκληση προς το Δήμο Αχαρνών, την Περιφέρεια Αττικής, τη Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως καθώς και κάθε άλλο υπεύθυνο φορέα να δώσει άμεσα λύση στο τεράστιο αυτό κοινωνικό θέμα και να επιδείξει το σεβασμό που απαιτείται στην ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια. 

Σαν μεσοπρόθεσμη αλλά βιώσιμη πρόταση καταθέτω : Την διαγραφή των χρεών εκ μέρους της ΔΕΗ για το σύνολο των κατοίκων, την εγκατάσταση νέου «ρολογιού» ΔΩΡΕΑΝ , και όχι αντί του ποσού ύψους 8οο ευρώ, ποσό αστρονομικό για τους συγκεκριμένους κατοίκους, και βεβαίως με χρεώσεις με κοινωνικό τιμολόγιο , από εδώ και στο εξής ,ώστε να υπάρχει δυνατότητα πληρωμής των λογαριασμών,

Καλούμε το Δήμαρχο Αχαρνών και την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου να προχωρήσει σε καταγραφή του πληθυσμού που διαμένει στον καταυλισμό ,όπως είχαμε άλλωστε προτείνει σε συνεργασία με άλλους φορείς και στο παρελθόν (2014)και είμαστε στη διάθεσή τους για οποιαδήποτε περαιτέρω απαιτούμενη συνεργασία. 

Επιθυμούμε να γίνει επιτέλους διάκριση μεταξύ των διακινούμενων πληροφοριών περί γενικευμένης εγκληματικότητας στο στρατόπεδο Καποτά και της πραγματικότητας που επικρατεί στο καταυλισμό. Οι διαμένοντες είναι πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες που ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης , ανίκανοι προς εργασία, ( ασθενείς , ανάπηροι , άτομα τρίτης ηλικίας ) με μηδέν εισόδημα ,μακροχρόνια άνεργοι, και γενικότερα συνάνθρωποι μας, που βιώνουν καθημερινά τον αγώνα της επιβίωσης και την απόλυτη υποβάθμιση του σεβασμού της ανθρώπινης ύπαρξης. Οι επικρατούσες συνθήκες είναι ακριβώς η προϋπόθεση για την ανάπτυξη παραβατικότητας. Είναι αδιανόητο ,στον 21ο αιώνα, και σε εποχή οικονομικής κρίσης να ποινοικοποιείται η φτώχεια.

Ευαγγελία Κωνστανταράκη
Αθήνα 1/6/2017

Φωτό Αρχείου: Δούρου και Κασσαβός είχαν αποτρέψει στο πρόσφατο παρελθόν τη διακοπή ρεύματος από τη ΔΕΗ : http://www.aftodioikisi.gr/ota/perifereies/dourou-kassavos-apetrepsan-tin-diakopi-revmatos-ston-katavlismo-kapota/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου