Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Βαρυσήμαντες προτάσεις Φιλίππου-Βασιλείου για την αναβάθμιση των Αντιπεριφερειών

ΠΕΤΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ-ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Να αναλάβουν το ρόλο των παλιών Νομαρχιών οι υφιστάμενες Αντιπεριφέρειες ζητούν, στο πλαίσιο του διαλόγου για την αναθεώρηση του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ οι Αντιπεριφερειάρχες Πέτρος Φιλίππου και Γιάννης Βασιλείου.
Προτείνουν ακόμα τη σύσταση Εκτελεστικής Επιτροπής στις Περιφέρειες της Χώρας με μέλη τον Περιφερειάρχη και τους Αντιπεριφερειάρχες, τη λειτουργία αιρετού συμβουλίου ανά Περιφερειακή Ενότητα και τη δημιουργία υπηρεσιών αναπτυξιακού προγραμματισμού σε κάθε Αντιπεριφέρεια. Τέλος δε διστάζουν, για την αναβάθμιση του θεσμού, να προτείνουν τη μετονομασία των Περιφερειακών Ενοτήτων σε Νομαρχίες, σύμφωνα με το παραδοσιακό σύστημα διοικητικής διαίρεσης της Χώρας. 
Το κοινό κείμενο των δύο Αντιπεριφερειαρχών έχει μεγάλη σημασία αφού πρόκειται για έμπειρους αυτοδιοικητικούς, ωστόσο για να αποκτήσει οντότητα πρέπει να ενταχθεί στο πλαίσιο των προτάσεων της Περιφέρειας Αττικής (η οποία προφανώς συμφωνεί αφού οι δύο Αντιπεριφερειάρχες εκφράστηκαν με Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας) αλλά και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ). 
Δείτε τις προτάσεις των δύο Αντιπεριφερειαρχών:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου