Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Κι όμως αυτός που τέθηκε σε αργία είναι ο Ντούρος…

ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΤΟΥΡΟΣ
Το καλοκαίρι βγήκε μια «βρώμα» που προκάλεσε αίσθηση στο Μενίδι. Σύμφωνα με αυτά που διαδίδονταν ο Κασσαβός είχε τεθεί σε αργία και ήταν θέμα χρόνου η αντικατάστασή του στη Δημαρχεία.
Ο πρώτος που άκουσε τη «βρώμα» ήταν ο ΜΕΝΙΔΙΑΤΗΣ κι απ’ αυτόν που τη διέδιδε κατάλαβε ποιος βρισκόταν από πίσω. Άλλωστε έχει, προ πολλού, απονείμει τα εύσημα στον επαγγελματία της διαβολής. Γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε, που λέει ο επίτιμος. Το Μενίδι διδάχθηκε πολλά από το τζιμάνι που έμαθε τα κόλπα της πέμπτης φάλαγγας εκ των ένδον, εισπράττοντας μάλιστα και μεροκάματο…
Η «βρώμα» γρήγορα διαδόθηκε παντού. Στα μέσα του Σεπτέμβρη είχε περάσει τα σύνορα του Μενιδίου κι ο ΜΕΝΙΔΙΑΤΗΣ την άκουσε σε εκδήλωση μνήμης γειτονικού Δήμου από «άκυρο» άτομο που παρίστανε τον επαΐοντα. Ούτε λίγο ούτε πολύ ο Κασσαβός μάζευε τα μπογαλάκια του από το Δημαρχείο. 
Κι ω του θαύματος, για ακόμα μια φορά, αποδείχθηκε ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Σε μια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Κασσαβός τα πήρε στο κρανίο κι έσουρε τα εξ αμάξης στους συκοφάντες, χωρίς όμως να αναφέρει πρόσωπα και πράγματα. 
Κι αφού μάταια περιμέναμε να μας διαφωτίσουν οι διαπρύσιοι κήρυκες της αλήθειας αποφασίσαμε να μάθουμε μόνοι μας τι τελικά συμβαίνει και κυρίως ποιος αναλαμβάνει Δήμαρχος, αφού ο Κασσαβός τέθηκε σε αργία... 
Και τι διαπιστώσαμε έκπληκτοι; Ότι αυτός που τέθηκε σε αργία, με Απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης δεν ήταν ο Κασσαβός, αλλά ο …Ντούρος. Τι έκανε; Σύμφωνα με την Απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης δεν διαχειρίστηκε όπως έπρεπε τα έσοδα του παγκαριού του Αγίου Παντελεήμονα στο νέο νεκροταφείο. Να τι λέει η Δικαστική Απόφαση:


Για να μην αφήσουμε κι εμείς «βρώμες» οφείλουμε να πούμε ότι η Απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης δεν είναι τελεσίδικη, γιατί ο Ντούρος την πρόσβαλε στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Η υπόθεση εκδικάστηκε αλλά η Απόφαση δεν έχει εκδοθεί ακόμα. Άποψή μας είναι ότι η ποινή δεν θα αρθεί, αλλά ας μην προκαταλάβουμε την ετυμηγορία της Δικαιοσύνης. 
Οφείλουμε επίσης να πούμε ότι στην ιστορία του παγκαριού ο Ντούρος δεν φαίνεται να έχει ποινικές ευθύνες, δηλαδή δεν προκύπτει ότι έβαλε μέσα το χέρι του ο ίδιος ή κάποιος από την παράταξή του. Απλά δεν φρόντισαν να περιέλθουν τα έσοδα στο Δήμο Αχαρνών, αλλά αρχικά στην Επενδυτική και στη συνέχεια στην Κοσμητεία του Ιερού Ναού. 
Όμως αυτό που έχει σημασία είναι ο τρόπος με τον οποίο κυκλοφορούν τα «νέα» στο Μενίδι και κυρίως από ποια κέντρα προέρχονται. Μην ξεχνάμε ότι η συγκεκριμένη «βρώμα» δεν ήταν η μοναδική. Στις εκλογές είχαμε διαβάσει ότι ο Κασσαβός που τρέχει ολημερίς κι ολονυχτίς στις λιτανεύσεις και στα προσκυνήματα είναι Ιεχωβάς… Κι άλλα πολλά βέβαια... 
Εδώ δεν μπορεί να βάλει κανείς το χέρι του στη φωτιά. Αλλά αν προσπαθήσει να βγάλει συμπέρασμα εκ του αποτελέσματος, δηλαδή να δει ποιον ή ποιους ωφελούν οι «βρώμες» που βγαίνουν, κατά καιρούς, σε βάρος του Κασσαβού, μπορεί να φτάσει στην αλήθεια. Μπορεί επίσης να αντιληφθεί τι συμβαίνει αναλύοντας τα κουτοπόνηρα ψεύτικα προφίλ του facebook ή απλά βλέποντας τις φάτσες των επαγγελματιών της ρουφιανιάς και των παρατρεχάμενων. 
Τότε ίσως συμπεράνει ότι το παιγνίδι παίζεται από αυτούς που επιδιώκουν απ’ το Δήμο νοίκια, μεροκάματα, αντιμισθίες και προμήθειες… Τόσο απλά… 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου