Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Δείγμα ποιοτικής δουλειάς η συναυλία του Εθνικού Ωδείου Αχαρνών

Με μια εκπληκτική συναυλία, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα το Σαββάτου, 28 Ιουνίου, έκλεισε το φετινό διδακτικό έτος το Εθνικό Ωδείο Αχαρνών. 
Η συναυλία αποτέλεσε, ως συνήθως, μια ευκαιρία για ποιοτική ψυχαγωγία, αλλά και για γνωριμία του κοινού με τους καθηγητές και τους σπουδαστές του Ωδείου. 
Με άξονα το καλοστημένο πρόγραμμα η Διευθύντρια Σοφία Φουρτούνα παρουσίασε τρία μουσικά συγκροτήματα (μουσικά σχήματα) που με πολλές εναλλαγές στους μουσικούς ερμήνευσαν τραγούδια από το ελληνικό και το ξένο ρεπερτόριο. Δεν παρέλειψε όμως, να παρουσιάσει τους σπουδαστές των κλασσικών οργάνων, που έχουν σημειώσει μεγάλη πρόοδο.
Ήταν ένα όμορφο δίωρο που ασφαλώς θα θυμάται για πολύ καιρό το ακροατήριο που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αχαρνών. Και που αποκόμισε το συμπέρασμα ότι στο Εθνικό Ωδείο Αχαρνών γίνεται ποιοτική και μεθοδική δουλειά, που το έχει καταξιώσει στην τοπική κοινωνία. 
Δείτε φωτογραφίες όλων των συντελεστών και βίντεο των κορυφαίων στιγμών της συναυλίας:












Η Διευθύντρια Σοφία Φουρτούνα ήταν η παρουσιάστρια του προγράμματος

Τα 'πε στη "Δίκη" θα τα πει και στο "ΣΚΑΪ" ο Γιώργος Μωυσιάδης

Πηγή Αχαρνόραμα ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Επικοινωνία με τη "Δίκη", το αθλητικό blog του γνωστού δημοσιογράφου Κυριάκου Θωμαϊδη είχε ο πρόεδρος του Αχαρναϊκού Γιώργος Μωϋσιάδης, τον οποίο δημοσιεύματα φέρουν...εξαφανισμένο, αφού έλαβε 11 εκ. ευρώ χρησιμοποιώντας το όνομα επιχειρηματία και ποδοσφαιρικού παράγοντα. "Βρίσκομαι στο εξωτερικό για επαγγελματικούς λόγους. Όσα γράφονται για εξαφάνισή μου είναι αποκυήματα φαντασίας. Επίσης δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα δημοσιεύματα για χρήματα που πήρα και παρακράτησα χρησιμοποιώντας το όνομα γνωστού επιχειρηματία. Όλα αυτά βρίσκονται στη φαντασία κάποιων και να περιμένετε εξελίξεις", είπε στη "Δίκη" ο κ. Μωϋσιάδης, ο οποίος αναμένεται να μιλήσει ζωντανά και στην τηλεοπτική εκπομπή του κ. Θωμαϊδη στο ΣΚΑΪ την Δευτέρα, ξημερώματα προς Τρίτη στις 00:30.

Αν και δίχως κολυμβητήριο, τρία τα μετάλλια για το Μενίδι απ’ τους μικρούς κολυμβητές μας

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την προσπάθεια και τη βράβευση των μικρών αθλητών μας 



Σε μια πόλη που δυστυχώς το κολυμβητήριο που δημιουργήθηκε κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων του 2004 για τις ανάγκες των κολυμβητικών αποστολών των διαφόρων χωρών που συμμετείχαν σε αυτούς , κι όμως μικροί μαθητές συνεχίζουν να φέρνουν διακρίσεις για την πόλη μας προπονούμενοι με ομάδες γειτονικών μας Δήμων. 
Πιο συγκεκριμένα κατά την πρώτη μέρα του Θερινού Πρωταθλήματος Κολύμβησης που διεξάγεται στα Ιλίσια με συμμετοχή περισσότερων από 1200 αθλητών , τρεις νεαροί δημότες μας ανέβηκαν στο βάθρο. 
Πιο συγκεκριμένα στα 50 μέτρια πρόσθιο ο 9 ετών ο Στέλιος Τσαλούχος που προπονείται κι αγωνίζεται με τον Αίολο Πετρούπολης κατέλαβε την 2η θέση με χρόνο 00:47.30 χάνοντας για ελάχιστα χιλιοστά το χρυσό μετάλλιο. Ακολούθησε η Χριστίνα Λάζαρη που προπονείται κι αγωνίζεται και αυτή με τον Αίολο Πετρούπολης που κατέλαβε και αυτή την 2η θέση στα 50 μέτρια πρόσθιο κοριτσιών 10 ετών με χρόνο 00:42.68 χάνοντας και αυτή το χρυσό μετάλλιο για χιλιοστά του δευτερολέπτου. 
Στην ίδια κούρσα κατέλαβε την 3η θέση η Νικολέτα Καγιούλη με χρόνο 00:43.10 που προπονείται και αγωνίζεται με το Άλμπατρος Άνω Λιοσιών.
Ευχή και ελπίδα όλων μας οι εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού χωριού να ξαναλειτουργήσουν και να αποδοθούν στους δημότες της πόλης μας.

Λαϊκή Συσπείρωση Αχαρνών: Ανακοίνωση για την “αξιολόγηση” των δημοσίων υπαλλήλων και τις επικείμενες απολύσεις στο Δήμο μας



30/6/2014
Τις τελευταίες ημέρες επανέρχεται στο προσκήνιο η εφαρμογή του νόμου 4250/2014 και της "αξιολόγησης" που θα οδηγήσει σε μαζικές απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων, δημόσιων υπαλλήλων κυρίως απο τις υπηρεσίες των Δήμων. 
Δεν πρόκειται για νέα υπόθεση αλλά για μεθοδευμένη, δρομολογημένη διαδικασία που αφορά όλους τους εργαζόμενους του Δήμου και στο βάθος της έχει το χτύπημα της σταθερής δουλειάς, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, το ξήλωμα σε ό,τι απέμεινε από δικαιώματα, κατακτήσεις.
Το μέτρο της αξιολόγησης δεν εφαρμόζεται για την εξυγίανση του δημόσιου τομέα όπως διατείνεται η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, δεν υπηρετεί τους εργαζόμενους και τις διευρυμένες λαϊκές ανάγκες, δεν οδηγεί στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, ούτε στην εξάλειψη των αιτιών που τις υποβαθμίζουν.
Θέλουν το 15% των υπαλλήλων να παίρνει το δρόμο της απόλυσης, να τίθεται σε κατάσταση ομηρίας. Θέλουν να καταργούν τμήματα και Δ/νσεις, αξιολογώντας τις Δημόσιες Δομές με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.
Με το μέτρο αυτό η κυβέρνηση στοχεύει στη διαμόρφωση ενός μικρού, ευέλικτου και επιτελικού κράτους, ενός κράτους στην υπηρεσία των επιχειρηματικών ομίλων και της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Είναι στόχος στρατηγικής σημασίας για το κεφάλαιο, που δεν αλλάζει με την όποια εναλλαγή του ενός ή του άλλου κόμματος στη διοίκηση του Δήμου ή ακόμη και την κυβέρνηση. 
Η Λαϊκή Συσπείρωση με μια σειρά πρωτοβουλιών ενημερώνει καθημερινά τους εργαζόμενους και το λαό για τις εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα. Με παρέμβαση των κομμουνιστών δημοτικών συμβούλων που απαιτούν ν' αποσυρθεί ο νόμος για την αξιολόγηση που οδηγεί σε συρρίκνωση, ακόμα και κλείσιμο υπηρεσιών του Δήμου Αχαρνών, πραγματοποιείται σήμερα η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. 
Οι εργαζόμενοι του Δήμου μας πρέπει να επαγρυπνούν για τις εξελίξεις των επόμενων ημερών. Να πάρουν την υπόθεση της οργάνωσης του αγώνα στα χέρια τους, για να διεκδικήσουν όχι μόνο την παραμονή τους στη θέση τους, αλλά το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή εργασία με δικαιώματα.
Οι συνέπειες απο την εφαρμογή των μαζικών απολύσεων δημόσιων υπαλλήλων θα είναι οδυνηρές για τις εργατικές λαϊκές οικογένειες. Από μια μεριά θα μεγαλώσει η στρατιά των ανέργων και ταυτόχρονα, θα επιδεινωθούν οι ήδη υποβαθμισμένες κοινωνικές και άλλες υπηρεσίες του Δήμου μας όπως είναι οι παιδικοί σταθμοί, η βοήθεια στο σπίτι, η καθαριότητα κ.α. 
Οι εργαζόμενοι μαζί με τα ταξικά σωματεία και τις Λαϊκές Επιτροπές, στους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές, πρέπει να οργανώσουν τον αγώνα τους για να απαντήσουν στην ενιαία επίθεση που δέχονται απο την ΕΕ, την κυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους.
Οι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι
Βασίλης Τοπαλλιανίδης
Παναγιώτα Αγγελοπούλου
Θάνος Τραβασάρος

Ανακοίνωση από Αχαρνείς για αξιολόγηση προσωπικού Δήμου Αχαρνών

Προς το
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΧΑΡΝΩΝ
Πρόεδρο κ. Μπουζιάνη Νικόλαο Αχαρνές 30/06/2014
Φιλαδελφείας και Μπόσδα 
Ενταύθα 

ΘΕΜΑ: Αξιολόγηση προσωπικού Δήμου Αχαρνών σύμφωνα με τον Ν. 4250/2014
Κύριοι,
Η θέση της παράταξής μας για το σοβαρό θέμα της αξιολόγησης προσωπικού του Δήμου Αχαρνών που συζητείται σήμερα στο ΕΚΤΑΚΤΟ Δημοτικό Συμβούλιο, είναι η πιο κάτω:
α) Όπως πολλοί γνωρίζουν, υπάρχουν ζητήματα αντισυνταγματικότητας στις διατάξεις του σχετικού νόμου, τα οποία έχουν επισημανθεί από το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου
β) οφείλει η Πολιτεία και ειδικότερα ο αρμόδιος υπουργός Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, να αναστείλει τις όποιες ενέργειες για την αξιολόγηση των εργαζομένων στο Δημόσιο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μέχρι την έκδοση της απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας για τη συνταγματικότητα ή μη του σχετικού νόμου.
γ) η αξιολόγηση του προσωπικού της τοπικής αυτοδιοίκησης πρέπει να βασίζεται σε ένα αντικειμενικό σύστημα, που θα διασφαλίζει τόσο την αποτελεσματικότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης όσο και την αξιοκρατία εντός αυτής.
Για τους λόγους αυτούς προτείνουμε:
1) Ο Δήμος Αχαρνών να μη προβεί σε ΚΑΜΙΑ ενέργεια αξιολόγησης και
2) Να εκδοθεί ψήφισμα από το Δημοτικό Συμβούλιο Αχαρνών, προς την ΚΕΔΕ αλλά και προς τα αρμόδια υπουργεία, το οποίο θα αναφέρει, πως χωρίς την παρουσία, την θέση αλλά και την σύμφωνη γνώμη των θεσμοθετημένων οργάνων της Αυτοδιοίκησης κανένας νόμος δεν πρέπει να ψηφίζεται. 
Η Πολιτεία οφείλει να σέβεται και να ακούει τους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, τους οποίους ο λαός με την ψήφο του έστειλε στα έδρανα, άλλως η δημοκρατία συρρικνώνεται επικίνδυνα.
Η παρούσα παρακαλούμε όπως διαβαστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και συμπεριληφθεί στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου.

Με εκτίμηση
Για την παράταξη
«Αχαρνείς: Αυτόνομη Ριζοσπαστική Κίνηση»
Οδυσσέας Καμπόλης

Γιώργος Μωυσιάδης στη «Δίκη» Ούτε εξαφανίστηκα ούτε χρηματίστηκα

Πηγή: Αχαρνόραμα ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Επικοινωνία με τη "Δίκη", το αθλητικό blog του γνωστού δημοσιογράφου Κυριάκου Θωμαϊδη είχε ο πρόεδρος του Αχαρναϊκού Γιώργος Μωϋσιάδης, τον οποίο δημοσιεύματα φέρουν...εξαφανισμένο, αφού έλαβε 11 εκ. ευρώ χρησιμοποιώντας το όνομα επιχειρηματία και ποδοσφαιρικού παράγοντα. "Βρίσκομαι στο εξωτερικό για επαγγελματικούς λόγους. Όσα γράφονται για εξαφάνισή μου είναι αποκυήματα φαντασίας. Επίσης δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα δημοσιεύματα για χρήματα που πήρα και παρακράτησα χρησιμοποιώντας το όνομα γνωστού επιχειρηματία. Όλα αυτά βρίσκονται στη φαντασία κάποιων και να περιμένετε εξελίξεις", είπε στη "Δίκη" ο κ. Μωϋσιάδης, ο οποίος αναμένεται να μιλήσει ζωντανά και στην τηλεοπτική εκπομπή του κ. Θωμαϊδη στο ΣΚΑΪ την Δευτέρα, ξημερώματα προς Τρίτη στις 00:30. 

Τέλος τα θρανία, πάμε παραλία λέει το 3ο ΓΕΛ Αχαρνών τη Δευτέρα 30 Ιουνίου


Το Καρ- ΚΤΕΛ απ' το Μενίδι...



Αχαϊα: Για πάνω από 3 μήνες σπείρα Ρομά με έδρα το Μενίδι έφερνε με το ΚΤΕΛ χασίς σε Πάτρα και Αίγιο
Συνελήφθη, προχθές το βράδυ, στο Αίγιο, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, ένας 33χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα μετά από αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών που προέκυψαν από την έρευνά των αστυνομικών, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών σχετικά με τη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών από τον 33χρονο οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ο δράστης εντοπίστηκε χθες το βράδυ, στο Αίγιο, λίγο μετά την αποβίβαση του από υπεραστικό λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα - Πάτρα και σε έλεγχο που ενήργησαν οι αστυνομικοί στις αποσκευές του, βρήκαν και κατέσχεσαν εννέα αυτοσχέδιες συσκευασίες κάνναβης συνολικού βάρους 9.442 γραμμαρίων.
Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας για περισσότερους από τρεις μήνες η σπείρα των Ρομά που είχε έδρα της το Μενίδι Αττικής μετέφερε με το ΚΤΕΛ μεγάλες ποσότητες χασίς στην Αχαϊα στις πιάτσες της Πάτρας και του Αιγίου.
Το κύκλωμα διακινούσε τα ναρκωτικά μέσω ΚΤΕΛ ώστε να αποφύγει οποιονδήποτε τροχονομικό έλεγχο.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αιγίου.
Την προανάκριση και την έρευνα ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών.
Πηγή:Τhe best.gr/news 

Συμβαίνει τώρα στο Καλλιτεχνείο των Αχαρνών…

2η ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠO ΤΗ FOCAL
Έργα της Ομάδας Φωτογραφίας του Καλλιτεχνείου των Αχαρνών…(FOCAL) 
Τα εγκαίνια της 2ης Έκθεσης Φωτογραφίας έγιναν το βράδυ της Παρασκευής 27 Ιουνίου και θα διαρκέσει ως και την Κυριακή 29 Ιουνίου. 
Σπεύσατε! Είναι κρίμα να τη χάσετε…
Στην αφίσα διακρίνονται  τα ονόματα των καλλιτεχνών της FOCAL