Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Το εικαστικό παράπονο του «Επισκήνιον» …

Με μια εξαίσια εικαστική παρέμβαση εκφράζει η Κίνηση Πολιτών για την ανάδειξη του Αρχαίου θεάτρου των Αχαρνών «Επισκήνιον», τη δυσαρέσκεια της για τη στασιμότητα που επικρατεί στην εξέλιξη των διαδικασιών, 7 χρόνια μετά την ανακάλυψή του… Δείτε την…
Η Άνοιξη ήλθε στον Θολωτό Τάφο Αχαρνών (και μεταφορικά) Στο Αρχαίο Θέατρο Αχαρνών επικρατεί χειμώνας...

Κόβει την πίτα της την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου η Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών

       ΕΝΩΣΙΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ
Προς:Όλα τα Μέλη και Φίλους της Ένωσης Ηπειρωτών Αχαρνών
Αγαπητοί Συμπατριώτες και φίλοι.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ηπειρωτών Αχαρνών σας καλεί στον ετήσιο χορό που θα γίνει την ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2 0 1 4 στο εξοχικό κέντρο ΄΄ΖΥΓΟΣ 2΄΄ στο 20ο χλμ. Λ. Πάρνηθος, Αχαρναί.
Όπως κάθε χρόνο, το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα περιλαμβάνει, Δρώμενο από το χορευτικό τμήμα και παραδοσιακό γλέντι . Ηπειρώτικη παραδοσιακή Μουσική – Τραγούδι και χορό από την γνήσια κληρονομιά μας. Θα μας διασκεδάσουν στα Ηπειρώτικα Λαλούμενα: η Ηπειρώτικη Κομπανία. Θα σερβιριστεί ένα πλούσιο μενού καθώς και άφθονα αναψυκτικά και κρασί δωρεάν. Τιμή 18 ευρώ το άτομο και 8 ευρώ τα παιδιά μέχρι 10 ετών – ώρα έναρξης από 12 το μεσημέρι. 

Σας παρακαλούμε :
α) Να ενημερώσετε τα μέλη της οικογένειάς σας, αλλά και άλλους γνωστούς και φίλους που θα ήθελαν να παρευρεθούν και
β) Για οποιαδήποτε πληροφορία απευθυνθείτε στα μέλη του ΔΣ:
Η επικοινωνία μπορεί να γίνει με τα μέλη του Δ.Σ.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΜΕΛΠΟΜΕΝΗ ΚΑΡΑΛΗ 6945614690
ΑΝΤ/ΔΡΟΣ : ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΖΙΑΚΟΣ 6972242329
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΜΑΡΙΑ ΖΗΣΗ 6981880492
ΤΑΜΙΑΣ : ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΝΗΣ 6943487163
ΜΕΛΟΣ: ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΜΕΝΤΗΣ 6983509952
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων και σας περιμένουμε να σας δούμε στο χορό.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Πρόεδρος - Μελπομένη Καράλη 
 Η Γεν. Γραμματέας - Μαρία Ζήση

Κοπή βασιλόπιτας της Φιλότεχνης με βράβευση Χρήστου Τσεβά την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου



Το Δ.Σ της ΦΙΛΕΑ με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλεί την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 19:00στη στέγη της Φιλότεχνης,στην εκδήλωση της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Λέσχης και στην τιμητική βράβευση του λαϊκού ζωγράφου Χρήστου Τσεβά γιά τη συμβολή του στην ίδρυση & ανάδειξη της Λέσχης.

Ρεζίλι πάλι το Μενίδι

Οι λακκούβες του Δήμου Αχαρνών, απασχολούν πλέον τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του Λεκανοπεδίου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας Newsbomb.gr, που αποτελεί ντροπή για την πόλη. Πρωτίστως, όμως, αποτελεί ντροπή για τη Διοίκηση του Δήμου που αντί να κρυφτεί από τα μάτια του κόσμου, επαίρεται, επινοώντας ανύπαρκτες επιτυχίες, τη στιγμή που αδυνατεί ν' αντιμετωπίσει τα απλά καθημερινά προβλήματα. Δείτε για του λόγου το αληθές, το σχετικό ρεπορτάζ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


Rock βραδιά από το 7ο Λύκειο στο Καλλιτεχνείο των Αχαρνών την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου

*τα χρήματα από την είσοδο των €3,00 πηγαίνουν εξ ολοκλήρου στο σχολείο χωρίς καμία παρεμβολή του Καλλιτεχνείου

Αφήγηση Παραμυθιών για μεγάλους στο Καλλιτεχνείο των Αχαρνών το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου


Κόβουν την πίτα τους Α.Ε.ΜΕΝΙΔΙΟΥ και Α.0.ΓΥΠΑΕΤΟΙ ΑΧΑΡΝΩΝ το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Τα Δ .Σ των συλλόγων μας Α.Ε.ΜΕΝΙΔΙΟΥ και Α.0.ΓΥΠΑΕΤΟΙ ΑΧΑΡΝΩΝ προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους μας ,να τιμήσουν με την παρουσία τους την γιορτή για το κόψιμο της πρωτοχρονιάτικης πίτας, που θα γίνει στην έδρα των υποδομών μας RIVER CAMP: 
Στις : 01- 02-2014(μέρα ΣΑΒΒΑΤΟ) & ώρα 5:30 Μ.Μ
ΤΕΡΜΑ Θ. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΑΧΑΡΝΑΙ-ΧΑΡΑΥΓΗ
ΤΗΛ - FAX: 210 – 2465748………………..ΤΗΛ:6942694246
www.gypaetusfc.gr.........E-mail:gypaetoifc@hotmail.com

Κόβει την πίτα του ο Καπετάν Ευκλείδης την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου


Σε πλήρη εξέλιξη η ενημερωτική δραστηριότητα του Σπύρου Βρεττού

Ο Σπύρος Βρεττός με μέλη της παραταξής του στην εκδήλωση για την κοπή της πίττας του Συλλόγου Κρητών Αχαρνών ...
... και στο Λύκειο Ελληνίδων Αχαρνών 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η ενημερωτική δραστηριότητα προς δημότες και Φορείς των Αχαρνών από τον υποψήφιο δήμαρχο κ. Σπύρο Βρεττό και τα στελέχη της παράταξής του.
Ο κ. Βρεττός παρέστη σε τοπικές εκδηλώσεις Φορέων με την ευκαιρία της ανταλλαγής ευχών για το Νέο Έτος και το κόψιμο της πίτας τους και καθημερινά δέχεται επισκέψεις δημοτών που ζητούν να ενημερωθούν εν όψει των επικείμενων δημοτικών εκλογών.
Στα γραφεία της παράταξης μπορούν να απευθύνονται όσοι δημότες επιθυμούν να ενημερωθούν αλλά και να ενημερώσουν τον υποψήφιο δήμαρχο για θέματα που τους απασχολούν.»

-----------------------------------------------------------------------------
ΓΡΑΦΕΙΑ: Ηρώων Πολυτεχνείου 21 & Παγκάλου (πρώην ΙΚΑ Αχαρνών)

Επικοινωνία:

Γραφεία 210.2402902

Τηλέφωνο Υποψηφίου Δημάρχου 6977.137870

e.mail: acharneonelpida@gmail.com

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ 6984.438027

Τι Μενίδι, τι Αγγλία...


Συγκίνησε, στο Μενίδι, η συγγραφέας της ΜΙΚΡΑΣ ΑΓΓΛΙΑΣ

Η επίσκεψη της Ιωάννας Καρυστιάνη στο Μενίδι είναι μια από τις σημαντικότερες στην ιστορία της πόλης.  Κι ας μην ξέρουν, πολλοί, ποια είναι...  



 Είναι μετά την προβολή της ταινίας ΜΙΚΡΑ ΑΓΓΛΙΑ, του Παντελή Βούλγαρη, που βασίστηκε στο ομώνυμο μυθιστόρημά της, ένα πολυσυζητημένο πρόσωπο. Έξι εβδομάδες μετά τη θριαμβευτική αποδοχή της ταινίας από τους κριτικούς και τον κόσμο, η Ιωάννα Καρυστιάνη βρέθηκε, το απόγευμα της Κυριακής, 19 Νοεμβρίου, στο Μενίδι. Καλεσμένη της Φιλότεχνης Λέσχης (ΦΙΛΕΑ), η συγγραφέας μίλησε για το βιβλίο, αλλά και για την ταινία, αφού, εκτός από συγγραφέας είναι η αχώριστη σύζυγος, αλλά και συνεργάτης του Παντελή Βούλγαρη, σε όλες τις κινηματογραφικές παραγωγές του. 
 Ανοιχτό …βιβλίο, στη κυριολεξία, η Ιωάννα Καρυστιάνη δε έκρυψε το παραμικρό, από το χρονικό αυτής της σπουδαίας δουλειάς, που με αφετηρία ένα ταξίδι της με τον Παντελή στη Άνδρο, για λόγους υγείας, αποτελεί, ήδη, σταθμό στη λογοτεχνία και στον κινηματογράφο. Αποδεχόμενη πλήρως τη λογική ότι η Τέχνη είναι, παρά τα διάφορα είδη της, ενιαία κι αδιαίρετη, μίλησε για το βιβλίο, για τη ταινία, αλλά και για το πώς το μυθιστόρημα εξελίχθηκε σε ταινία, χάρη στην προτροπή του Δημάρχου της Άνδρου. Μίλησε ακόμα και γι’ αυτά που ουδέποτε θα προβλημάτιζαν το θεατή, όπως η σχέση του κόστους της ταινίας με το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα. Αλλά ξεκαθάρισε από την αρχή, ότι το βιβλίο κι η ταινία είναι αλληλένδετα, αλλά και ξεχωριστά, ταυτοχρόνως, πράγματα, με μια πολύ όμορφη φράση. «Ήθελα να κουβεντιάζουν την ταινία, χωρίς το δεκανίκι του βιβλίου. Να αποτελεί ένα αυτοτελές καλλιτεχνικό έργο» δήλωσε με ανεπιτήδευτη μετριοφροσύνη… 
 Με ιδιαίτερη συγκίνηση μίλησε για την αποδοχή της ταινίας από τον κόσμο, τονίζοντας ότι αυτό που έγινε με τη ΜΙΚΡΑ ΑΓΓΛΙΑ , δεν είχε προηγούμενο. «Πάντα παίρναμε γράμματα, η τηλεφωνήματα, μετά από μια ταινία, αλλά αυτό που έγινε με τη ΜΙΚΡΑ ΑΓΓΛΙΑ δεν έχει ξανασυμβεί. Το τηλέφωνο δεν έχει σταματήσει να χτυπά, ζούμε κάτι ανεπανάληπτο», τόνισε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει ότι αν ένα έργο δε συναντήσει τον κόσμο, τότε αποτελεί νεκρή φύση. 
 Με τηλεγραφική, εξάλλου, ακρίβεια, κατέγραψε τα μηνύματα της ταινίας. «Το κόστος της υποταγής είναι μεγάλο. Ο άνθρωπος δε πρέπει να επενδύει μόνο σε υλικά αγαθά. Πρέπει να ζει με πάθος, να γουστάρει τον έρωτα και τη ζωή» είπε, πίνοντας μια γουλιά από το σπιτικό λικέρ που της πρόσφεραν οι κυρίες της ΦΙΛΕΑ. Και δε δίστασε να επεκτείνει την ταινία στα γνώριμα σ’ αυτήν μονοπάτια της πολιτικής, αφού είναι ένα από τα μέλη της γενιάς του Πολυτεχνείου που δε εξαργύρωσε την παρουσία της στους μαζικούς αγώνες. «Η κρίση δεν είναι ελληνικό φαινόμενο, ούτε έχει ελληνικές αιτίες κι αν θέλετε μπορούμε να το αναλύσουμε. Όλοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι φταίμε εμείς που ξελογιαστήκαμε από τον δανεικό πλούτο και να μας κάνουν να νιώσουμε αμαρτωλοί κι ένοχοι, με εξαίρεση εκείνους που κυβερνούν. Αποτελεί ύβρη να τους ξαναψηφίσουμε. Χρειαζόμαστε ατομική μνήμη κι αυτενέργεια για να δημιουργήσουμε τις συλλογικότητες που θα μας βγάλουν από το αδιέξοδο. Και κυρίως χρειάζεται μια πιο απαιτητική σχέση μας με τα κόμματα. Είναι δική μας ευθύνη να σώσουμε τη χώρα», υπογράμμισε. Πρόσθεσε, επίσης, διαλύοντας κάθε αυταπάτη για το ρόλο της Τέχνης, μέσα στην οικονομική κρίση, τονίζοντας ότι η Τέχνη δεν μπορεί να πληρώσει φόρους ή να βρει δουλειές. Αλλά δε δίστασε να αμφισβητήσει, ακόμα και τον εαυτό της. «Μη παίρνετε στα σοβαρά, τους ανθρώπους της Τέχνης. Πολλές φορές υπερβάλλουν, μέσα στην αγωνία τους να δώσουν απαντήσεις», συμβούλευσε…
 Προέτρεψε ακόμα τους φίλους που συγκεντρώθηκαν για να μοιραστούν τις σκέψεις τους μαζί της, να αναπτύξουν τη δική τους προσωπική σχέση με την Τέχνη. «Μπορούμε να διαβάζουμε ο ένας στον άλλο τους αγαπημένους μας στίχους ή να μοιραζόμαστε τα αγαπημένα μας τραγούδια. Μπορούμε ακόμα να διαβάζουμε Χατζή ή Παπαδιαμάντη. Αυτή είναι η πολιτιστική μας κληρονομιά, τα διαμαντικά μας», είπε και δε δίστασε, παραβαίνοντας όλους τους κανόνες της λογοτεχνικής διπλωματίας, να κάνει προτάσεις βιβλίων. 
 Τέλος, υπέγραψε με υπομονή τα αντίτυπα των βιβλίων της, στους περίπου ογδόντα φίλους και φίλες της ΦΙΛΕΑ, που βρέθηκα στην εκδήλωση και μίλησε υπομονετικά με όλους, πριν φύγει, τελευταία, από την αίθουσα, μαζί με το Σούλη Κατάρα και τη σύζυγό του Όλγα. Αποδεικνύοντας πόσο δίκιο έχει, λέγοντας ότι ο Πολιτισμός δεν χρειάζεται, σώνει και καλά, τα λεφτά. 
 Άποψη, που η Φιλότεχνη Λέσχη έχει, πολλές φορές, επιβεβαιώσει στο Μενίδι…

 Δείτε στο βίντεο, απόσπασμα από την ομιλία της Ιωάννας Καρυστιάνη στο Μενίδι και το τρέιλερ της ταινίας ΜΙΚΡΑ ΑΓΓΛΙΑ, με στιγμιότυπα και δηλώσεις των ηθοποιών που μοιράστηκαν τους κεντρικούς ρόλους…

«Το ΙΚΑ Αχαρνών δεν κλείνει – αναβαθμίζεται»

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝ. ΔΙΟΙΚΗΤΗ 1ης ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
Ο Αναπληρωτής Διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Σωτήρης Ζώτος, από το βήμα του "Δέντρου Ζωής" έδωσε συγκεκριμένες δεσμεύσεις για το ΙΚΑ Αχαρνών και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας 


Τη δέσμευση ότι όχι μόνο δεν κλείνει, αλλά θ’ αναβαθμιστεί με κάλυψη των κενών θέσεων, έδωσε για το ΙΚΑ Αχαρνών, ο Αναπληρωτής Διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Σωτήρης Ζώτος, χαιρετίζοντας την εκδήλωση για την εθελοντική αιμοδοσία του "Δέντρου Ζωής". 
Ο κ. Ζώτος πρόσθεσε, πως αυτές τις μέρες συζητείται στην Βουλή , το Νομοσχέδιο για το ζήτημα της συνολικής μεταφοράς της Υγειονομικής Περιφέρειας, στο οποίο υπάρχει άρθρο που αναφέρει με σαφήνεια, πως σε όλους τους Καλλικρατικούς Δήμους, θα λειτουργήσουν δομές, Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Υποστήριξε επίσης, πως οι μονάδες θα ενισχυθούν με στόχο την 24ωρη λειτουργία τους. Ανακοίνωσε τέλος, ότι το Νοσοκομείο «Αγίων Αναργύρων» του Δήμου Κηφισιάς, θα μπει στο σύστημα των εφημεριών κι ότι σχεδιάζεται κυκλοφοριακή σύνδεση, που θα περιλαμβάνει και το Δήμο Αχαρνών.

Έλαμψαν τα φλας του Λάμπη στο «Δέντρο Ζωής»

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ  5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΟ 21ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ Η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Κι όμως! Δεν είναι βασιλόπιτες.
Είναι άρτος τον οποίο ευλόγησε ο εφημέριος του Αγίου Διονυσίου πατήρ Αναστάσιος Σαργέντης, για την σχολική εορτή των Τριών Ιεραρχών  
Πανοραμική άποψη της ενημερωτικής εκδήλωσης για την αιμοδοσία,  που πραγματοποίησε το "Δέντρο Ζωής" 
Εντάξει! Δεν νομίζουμε πως χρειάζονται συστάσεις. Οι εκπληκτικές φωτογραφίες φέρουν την υπογραφή του Λάμπη Καλογεράκη, ο οποίος αν και "απόστρατος" της Ένωσης Γονέων Αχαρνών, τήρησε την υπόσχεσή του και μένει μάχιμος στο πλευρό της.
Ο Βασίλης Σκαραμαγκάς εξιστορεί την πορεία που οδήγησε στην δημιουργία της Τράπεζας Αίματος των Συλλόγων Γονέων Αχαρνών 
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Αχαρνών Σωτήρης Κουφογιώργος χαιρετίζει την εκδήλωση, εκφράζοντας την αμέριστη στήριξή του 
Το μέλος του Δ.Σ Βασίλης Αλεξόπουλος, έκλεισε  λογοτεχνικά την βραδιά,  απαγγέλοντας ένα ποίημα αφιερωμένο στο "Δέντρο Ζωής" 
Ο "Πρύτανης" του Γονεϊκού Κινήματος Αχαρνών Δημήτρης Καλατζής με την όμορφη κι αξιαγάπητη θυγατέρα του, Γεωργία
Και μια είδηση! Την ερχόμενη Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου η Τράπεζα Αίματος "Δέντρο Ζωής" θα πραγματοποιήσει σε συνεργασία με το Αμαλία Φλέμιγκ την 2η Αιμοδοσία του, στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών . Ας είμαστε όλοι όσοι μπορούμε να δώσουμε λίγο από το αίμα μας εκεί. Αξίζει τον κόπο.

Κι εγένετο «Δέντρο Ζωής»

Ο Βασίλης Σκαραμαγκάς εμπλούτισε την ομιλία του, με προβολή ευφάνταστων διαφανειών 
Την εκδήλωση κάλυψε με τον ταλαντούχο φωτογραφικό του φακό, ο... "συνήθης ύποπτος" Λάμπης Καλογεράκης 
Πίσω από τον Βασίλη Σκαραμαγκά στη διαφάνεια δεσπόζει το λογότυπο του Δέντρου Ζωής 
Το Δ.Σ του Δέντρου Ζωής 




Τον κόσμο και τους επίσημους προσκεκλημένους στην εκδήλωση που πραγματοποίησε η Τράπεζα Αίματος Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Αχαρνών «Δέντρο Ζωής», την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίησή τους, καλωσόρισε εκ μέρους του Δ.Σ. ο Βασίλης Σκαραμαγκάς. Ιδού τι είπε: 
« Εκ μέρους του Δ.Σ. της Τράπεζας Αίματος Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Αχαρνών «Δέντρο Ζωής» σας καλωσορίζω και σας ευχαριστώ για την τιμή να παρευρεθείτε στην εκδήλωση αυτή που σκοπό έχει την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών της πόλης μας για τη μεγάλη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας.
Το «Δέντρο Ζωής», όπως γνωρίζεται είναι ένα δέντρο που στέκετε μόνο του στην καρδιά της ερήμου του Μπαχρέιν. Το φυσικό αυτό θαύμα της φύσης μετράει περί τα 400 χρόνια ζωής. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το θαύμα αυτό οφείλετε στις βαθιές ρίζες του δέντρου. Οι ντόπιοι απλά ότι είναι ευλογημένο και ότι εκεί είναι η πραγματική τοποθεσία του κήπου της Εδέμ. Φυσικά δεν έχει καμία σχέση με τη χολιγουντιανή, γεμάτη από μεγάλους αστέρες, ωραία σκηνικά και κατά τα λοιπά αξιόλογη ταινία «Το δέντρο της ζωής».
Έτσι είναι και το δικό μας «Δέντρο Ζωής». Το δικό σας «Δέντρο Ζωής». Και λέω δικό σας γιατί ανήκει στον καθέναν από εσάς. Στο κάθε Σύλλογο Γονέων, στον κάθε γονέα, στον κάθε αγνό εθελοντή, στον κάθε μαθητή, στο κάθε παιδί, ανεξαρτήτου χρώματος, εθνικότητας, θρησκείας. 
Δημιουργήθηκε για να χαρίζει ζωή και για να μείνει αρωγό στην πόλη μας. Δημιουργήθηκε για να υπάρχει μια διαρκής παρακαταθήκη αίματος για την αντιμετώπιση των αναγκών κυρίως των μαθητών και μαθητριών όλων των δημοσίων σχολικών μονάδων των Αχαρνών και φυσικά των μελών του.
Οι ρίζες του είναι βαθιές σε έδαφος που συστατικά του είναι ο εθελοντισμός, ο ανθρωπισμός, η αμεροληψία, η ουδετερότητα, η ενότητα… Ο κορμός του γερός όπως οι Σύλλογοι Γονέων της πόλης μας, θωρακισμένος για να αντέχει και να στέκεται όρθιος στα δύσκολα. Τα κλαδιά του στιβαρά, ανθεκτικά σαν τα μέλη του, τους γονείς αλλά και τους αγνούς εθελοντές, έτοιμα να κρατήσουν στην αγκαλιά τους, τους μαθητές, να τους στηρίξουν ώστε ποτέ ξανά κανένα τους, κανένα παιδί … κανένα παιδί μας να μην βρεθεί στην ανάγκη για να ζητιανέψει πέντε λεπτά από τη ζωή μας. Δημιουργήθηκε για να μην ξαναδούμε ποτέ εικόνες σας κι αυτές, εκκλήσεις σαν κι αυτές, δημοσιεύματα σαν αυτά!
Το «Δέντρο Ζωής» αγαπητοί φίλοι και φίλες ευελπιστεί να μπει σε κάθε σχολική μονάδα, σε κάθε σύλλογο, σε κάθε φορέα, σε κάθε σπίτι. Προτεραιότητά του οι μαθητές της πόλης μας, αλλά και γιατί όχι όλα τα παιδιά!
Το μόνο που μας ζητά είναι πέντε λεπτά από τη ζωή μας. Πέντε λεπτά υπευθυνότητας, γενναιοδωρίας, αλληλεγγύης. Πέντε λεπτά που δίνουν ελπίδα, αισιοδοξία και ζωή σε όποιον συνάνθρωπό μας σε όποιο παιδί έχει ανάγκη από αίμα. Διότι το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αγοράζεται. Απλά, προσφέρεται.
Η εθελοντική αιμοδοσία δεν είναι απλά φιλανθρωπία. Δεν είναι απλά ένας από τους βασικούς πυλώνες του Δημοσίου Συστήματος Υγείας. Είναι μία έμπρακτη έκφραση Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Και η κοινωνική αλληλεγγύη ίσως είναι ο θεμέλιος λίθος για να καταφέρουμε να βγούμε νικητές τους δύσκολους αυτούς καιρούς. Να κάνουμε επιτέλους πράξη τα λόγια του Σεφέρη «Σ΄ αυτό τον κόσμο που όλο στενεύει ο καθένας χρειάζεται όλους τους άλλους. Πρέπει ν΄ αναζητήσουμε τον άνθρωπο όπου και να βρίσκεται»
Ας κάνουμε μια μικρή αρχή, αγκαλιάζοντας και στηρίζοντας την πρώτη Τράπεζα Αίματος της πόλης μας. Την πρώτη Τράπεζα Αίματος για παιδιά. Το «Δέντρο Ζωής».
Δείτε πως έκλεισε την ομιλία του, ο Βασίλης Σκαραμαγκάς

H Αιμοδοσία δεν πουλάει αλλά… μας κάνει πλούσιους

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ – ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ «ΔΕΝΤΡΟ ΖΩΗΣ» 
Φιλόξενοι οικοδεσπότες της εκδήλωσης υπήρξαν ο Πρόεδρος Μάκης Συρίγος και όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου 
Η αίθουσα γέμισε από κόσμο...
... που παρακολούθησε την ενημερωτική εκδήλωση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον 
Ηχηρό "παρών" έδωσαν και τα μέλη της Ένωσης Γονέων Αχαρνών 
Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν επίσης, εκπρόσωποι Συλλόγων Γονέων από πολλά σχολεία του Δήμου Αχαρνών  
Ο Ηλίας Καύκας  (Διοικητής των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Σισμανόγλειο-Αμαλία Φλέμιγκ)...
... αλλά και ο  Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Σμέρος(Αναπληρωτής Διοικητής των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Σισμανόγλειο-Αμαλία Φλέμιγκ), μίλησαν για την μεγάλη αξία της εθελοντικής Αιμοδοσίας και δεσμεύθηκαν από τα πόστα που κατέχουν, να στηρίξουν ολόπλευρα την προσπάθεια. 
Ο Αναπληρωτής Διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Σωτήρης Ζώτος ανακοίκωσε καλές ειδήσεις αφού είπε πως το ΙΚΑ του Ολυμπιακού Χωριού όχι μόνο δεν πρόκειται να κλείσει, αλλά θα καλυφθούν και τα κενά που υπάρχουν. 
Το δραστήριο μέλος του Δ.Σ του "Δέντρου Ζωής" Βασίλης Σκαραμαγκάς,, μίλησε για την ιδέα που οδήγησε στην δημιουργία της Τράπεζας Αίματος Συλλόγων Γονέων του Δήμου Αχαρνών 

Η επισκέπτρια Υγείας και υπεύθυνη Οργάνωσης Αιμοδοσίας του «Αμαλία Φλέμιγκ» Ευσταθία Κατοίκου, ανέπτυξε εμπεριστατωμένη ομιλία για την εθελοντική Αιμοδοσία  
Την πρωτοβουλία χαιρέτησαν με την υπόσχεση να την στηρίξουν, ο Δήμαρχος Αχαρνών Σωτήρης Ντούρος... 
...ο  υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης "Αχαρνείς Αυτόνομη Ριζοσπαστική Κίνηση" Οδυσσέας Καμπόλης ...
... ο Υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής της Παράταξης "ΑχαρΝΑΙ Ενεργοί Πολίτες" Γιάννης Κασσαβός...
... και φυσικά ο Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αχαρνών Σωτήρης Κουφογιώργος
Την βραδιά έκλεισε  λογοτεχνικά, απαγγέλοντας ένα ποίημα αφιερωμένο στο "Δέντρο Ζωής" το μέλος του Δ.Σ Βασίλης Αλεξόπουλος 


Η επισκέπτρια Υγείας και υπεύθυνη Οργάνωσης Αιμοδοσίας του «Αμαλία Φλέμιγκ» Ευσταθία Κατοίκου, είπε μια μεγάλη αλήθεια στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε το «Δέντρο Ζωής», με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κόσμου. «Η αιμοδοσία δεν πουλάει» γι’ αυτό και δεν προβάλλεται ιδιαίτερα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Πράγματι δεν πουλάει. Εμείς όμως θα επιμένουμε… 
Για να πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή αξίζει ν’ αναφερθεί πως η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Αχαρνών, με πρωτοβουλία του Δ.Σ. της Τράπεζας Αίματος Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Αχαρνών «Δέντρο Ζωής» σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Αττικής Σισμανόγλειο – Αμαλία Φλέμιγκ και συνδιοργανωτή τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αχαρνών (ΔΗ.Κ.Ε.Α.). Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν εκπρόσωποι Συλλόγων Γονέων και Mαζικών Φορέων της πόλης των Αχαρνών, που άκουσαν με ενδιαφέρον τις εισηγήσεις των ομιλητών για την μεγάλη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας, αλλά και για τις ανάγκες που υπάρχουν στην Ελλάδα, η οποία δυστυχώς δεν έχει καταφέρει να συγκεντρώσει τις ποσότητες αίματος που απαιτούνται ,με αποτέλεσμα να εισάγουμε αίμα από την Ελβετία. 
Οι Ευσταθία Κατοίκου αλλά και οι υπόλοιποι ομιλητές έδωσαν χρήσιμα στατιστικά στοιχεία σε μια προσπάθεια να πείσουν τον κόσμο να συμμετέχει στη διαδικασία. Επειδή θα ήταν ανώφελο να γίνει εκτενής ανάλυση, αξίζει μόνο να σημειωθεί πως αν μια φορά τον χρόνο το 10% του πληθυσμού της χώρας μας, έδινε 5 λεπτά από τον χρόνο του και λίγο από το αίμα του, οι ανάγκες της Ελλάδος σε αίμα θα καλύπτονταν…
Ιδού ορισμένες χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την Εθελοντική Αιμοδοσία:
Η αιμοδοσία είναι πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας. Tα αποτελέσματά της σώζουν ζωές, διότι το αίμα ούτε παράγεται , ούτε αντικαθίσταται. Μόνο χαρίζεται!
Γι’ αυτό το λόγο, η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια χειρονομία καλής θέλησης, φροντίδας και αγάπης. Η συνεισφορά των εθελοντών αιμοδοτών είναι πάνω απ΄ όλα ενέργεια ζωής για τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας.
Υπάρχουν κίνδυνοι από την αιμοδοσία;
Κάποιοι, όμως, διστάζουν να δώσουν αίμα και κύριες αιτίες για αυτό είναι ο αδικαιολόγητος φόβος, η προκατάληψη και η άγνοια. Γιατί:
Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τη μετάδοση νοσημάτων μέσω της αιμοδοσίας, καθώς όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται κατά την αιμοληψία είναι αποστειρωμένα, μιας χρήσης και ανοίγονται μπροστά στον αιμοδότη. Επομένως, κάθε φόβος για τη μετάδοση ασθένειας είναι αβάσιμος και παράλογος. Είναι φυσικά απαραίτητο να απαντήσετε με ειλικρίνεια στις ερωτήσεις σχετικά με την κατάσταση της υγείας σας και να μην προσπαθείτε να αποκρύψετε πληροφορίες από τον γιατρό.
Η αιμοδοσία , διαρκεί μόνο 10΄, γίνεται ανώδυνα και εκτελείται από καταρτισμένο προσωπικό.
Υπάρχουν οφέλη από την αιμοδοσία;
Συσσωρευμένα δεδομένα της τελευταίας δεκαετίας έχουν τεκμηριώσει την ωφελιμότητα της ελεγχόμενης αφαίμαξης, σχεδόν σίγουρα, μέσω της μείωσης του εφεδρικού σιδήρου ο οποίος σαν οξειδωτικός παράγοντας συμμετέχει και είναι ο κύριος υπεύθυνος σε διαδικασίες όπως η γήρανση, η αρτηριοσκλήρυνση και η ογκογένεση. Τουλάχιστον προσωρινά, η αφαίμαξη βελτιώνει την ρεολογία του αίματος, δηλαδή το αίμα κυκλοφορεί ευκολότερα με λιγότερη “κούραση” της καρδιάς και λιγότερη επιβάρυνση και φθορά των αγγείων.
Η κατάσταση της υγείας του αιμοδότη εξετάζεται σχολαστικά. Ο υποψήφιος υποβάλλεται σε πλήρη ιατρικό έλεγχο που περιλαμβάνει τη λήψη του ιστορικού, την μέτρηση του αιματοκρίτη, της αρτηριακής πίεσης, των σφυγμών. Αν κριθεί ότι δεν είναι ασφαλές για την υγεία του να δώσει αίμα, δε θα μπορέσει να αιμοδοτήσει εκείνη τη μέρα. 
Το αίμα ελέγχεται σχολαστικά για διάφορα νοσήματα που μεταδίδονται με το αίμα.
Από μία μονάδα αίματος παρασκευάζονται προϊόντα που μεταγγίζονται επιλεκτικά σε ασθενείς που δεν έχουν ανάγκη ολικού αίματος, αλλά κάποιων συστατικών. Κάθε αιμοληψία ολικού αίματος διαχωρίζεται στα 4 κύρια συστατικά: Ερυθρά αιμοσφαίρια, Αιμοπετάλια, Λευκά αιμοσφαίρια, Πλάσμα. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να βοηθηθούν αναλόγως και την περίπτωση παραπάνω από ένας άνθρωποι.
Λίγα λόγια για το τι πρέπει να γνωρίζει ο υποψήφιος αιμοδότης
Κάθε υγιής άνδρας ή γυναίκα, ηλικίας 18-65 ετών.
Για νέους ηλικίας 17 ετών χρειάζεται γραπτή συγκατάθεση γονέων ή κηδεμόνων.
Η ποσότητα του αίματος που δίνει ο εθελοντής είναι 350-450cc. Η αναπλήρωση του όγκου του αίματος γίνεται σε λίγες ώρες (24 ώρες) με λήψη υγρών. Τα συστατικά του αίματος αναπληρώνονται πλήρως σε μικρό χρονικό διάστημα (περίπου σε ένα μήνα).
Η συχνότητα με την οποία μπορεί να δίνει κανείς αίμα είναι για τους άνδρες 3-4 φορές το χρόνο και για τις γυναίκες 2-3 φορές το χρόνο.
Ο υποψήφιος αιμοδότης, πριν δώσει αίμα, συμπληρώνει ένα ερωτηματολόγιο με ερωτήσεις που αφορούν το ιατρικό ιστορικό του, την υγεία του και τον τρόπο ζωής του. Σκοπός των ερωτημάτων του εντύπου είναι η ασφάλεια της υγείας τόσο του αιμοδότη όσο και του δέκτη. Η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου είναι αυστηρά προσωπική και ο υποψήφιος αιμοδότης καλύπτεται από το ιατρικό απόρρητο.
Είναι εξαιρετικά σημαντικό ο αιμοδότης να απαντήσει με ειλικρίνεια στις ερωτήσεις, καθώς αυτές λειτουργούν σαν φίλτρο για τον αποκλεισμό από την αιμοδοσία φορέων μολυσματικών νόσων για τις οποίες ίσως να μην υπάρχουν ειδικές εξετάσεις ή να υπάρχουν αλλά να μην εφαρμόζονται.
Μετά την αιμοδοσία ο αιμοδότης πρέπει:
να μην καπνίσει για μία ώρα
να μην οδηγήσει για μία ώρα
να μην κάνει έντονη σωματική άσκηση την ημέρα της αιμοδοσίας.
Να πάρει περισσότερα υγρά και καλό γεύμα την ημέρα της αιμοδοσίας.
Απαγορεύεται να δώσει κάποιος αίμα στις παρακάτω περιπτώσεις:
όταν πάσχει από σακχαρώδη διαβήτη, υπέρταση, υπερλιπιδαιμία, καρδιακό ή άλλο σοβαρό νόσημα.
όταν έχει ιστορικό ηπατίτιδας, ελονοσίας, φυματίωσης, σύφιλης, μελιταίου πυρετού
είναι φορέας του AIDS
έχει αμειβόμενες σεξουαλικές σχέσεις
κάνει χρήση ναρκωτικών ενδοφλεβίως
έχει ομοφυλοφιλικές σχέσεις
ο σύντροφός του ανήκει σε κάποια από τις προηγούμενες κατηγορίες.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υποψήφιος αιμοδότης είναι κάθε υγιής άνθρωπος, υποψήφιοι δέκτες είμαστε όλοι.
Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν οι: 
Καύκας Ηλίας (Διοικητής των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Σισμανόγλειο-Αμαλία Φλέμιγκ)
Σμέρος Γεώργιος (Αναπληρωτής Διοικητής των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Σισμανόγλειο-Αμαλία Φλέμιγκ)
Κατοίκου Ευσταθία (Οργάνωση Αιμοδοσίας «Αμαλία Φλέμιγκ»)
Δείτε live τις ομιλίες των Σωτήρη Ντούρου, Οδυσσέα Καμπόλη και Γιάννη Κασσαβού, καθώς και τον λογοτεχνικό τρόπο με τον οποίο έκλεισε η βραδιά από τον Βασίλη Αλεξόπουλο

Τα ονόματα των 61 υποψηφίων του Κασσαβού