Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Καταγγέλλει τη στάση της Διοίκησης στο ζήτημα των απλήρωτων καθαριστριών η Λαϊκή Συσπείρωση Αχαρνών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η λόγω εκλογικού νόμου πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, στην τελευταία συνεδρίασή του, εφαρμόζοντας τακτική λοχία, απαγόρευσε στους δημοτικούς συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης να προτείνουν και να επιμείνουν να συζητηθούν τα προβλήματα των καθαριστριών των σχολείων (Α’θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης) που παραμένουν απλήρωτες για τρίτο μήνα, ως έκτακτο θέμα.
Αυθαίρετα, μη τηρώντας ούτε τον αντιδραστικό κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου που οι ίδιοι έφτιαξαν και δήθεν εφαρμόζουν, παρά την επιμονή των κομμουνιστών δημοτικών συμβούλων και των ίδιων των καθαριστριών, αρνήθηκαν να θέσουν το θέμα για ψηφοφορία στο σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου όπως προβλέπεται. 
Αυτή είναι η νέα δημοτική αρχή. Συνεχίζοντας στην ίδια ρότα με τις προηγούμενες, απαξιώνει τη συζήτηση για τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα για να κρύψει τις ευθύνες της από την εφαρμογή της πολιτικής της ΕΕ και των μονοπωλίων που υπηρετεί. Τολμά να μιλά για νομιμότητα την ίδια ώρα που η ίδια παρανομεί μη δίνοντας έγκαιρα τις εισηγήσεις πολύ σοβαρών θεμάτων, ούτως ώστε αυτά να περνάνε στα γρήγορα χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα για ουσιαστική προετοιμασία και συζήτηση. Κυρίως όμως για να προωθούνται αναίμακτα τα αντεργατικά μέτρα, να μην παίρνεται κανένα ουσιαστικό μέτρο ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών.
Οι γνωστές παρατάξεις που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ έδειξαν και πάλι τη σύμπνοια τους με τη Δημοτική Αρχή στους βασικούς άξονες αυτής της πολιτικής αλλά και την ανοχή τους στον κλιμακούμενο αυταρχισμό.
Από κοντά και η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, που συνειδητά δεν έβγαλε άχνα για τα γεγονότα! Οι κορώνες για δήθεν «άμεση δημοκρατία» πάνε περίπατο όταν πρόκειται για τον αποκλεισμό της Λαϊκής Συσπείρωσης ακόμη κι όταν η συζήτηση είναι για ένα τόσο εκρηκτικό θέμα που αφορά εργαζόμενους. Τέτοια είναι η στάση τους παντού, το ίδιο έκαναν στις δημαιρεσίες στο Δήμο Αχαρνών και την Περιφέρεια. Το ίδιο κάνουν στο εργατικό και το λαϊκό κίνημα .
Η Λαϊκή Συσπείρωση αποχώρησε από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αντιδρώντας στον αυταρχισμό και την αλαζονεία της πρόεδρου η οποία είχε την στήριξη της δημοτικής αρχής. Οι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι πριν αποχωρήσουν από την συνεδρίαση δήλωσαν οτι θα συνεχίσουν με μεγαλύτερη μαχητικότητα να παλεύουν μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, για τα δίκαια των εργαζομένων. Δεν πρόκειται να φιμωθούν από κανέναν!
Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν έχει καμία αυταπάτη για την αντιλαϊκή πορεία της δημοτικής αρχής αλλά και των άλλων παρατάξεων κάτι που επιβεβαιώνεται στην πράξη .
Οι εργαζόμενοι και οι λαϊκές οικογένειες πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και από το παραπάνω περιστατικό. Δεν πρόκειται να προκύψει τίποτα θετικό για τα λαϊκά συμφέροντα όσο παραμένει ο ίδιος συσχετισμός δύναμης στο Δημοτικό Συμβούλιο. 
Απαιτείται οργάνωση της πάλης, ανασύνταξη και αντεπίθεση του εργατικού και λαϊκού κινήματος που θα φέρει το λαό και τις ανάγκες του στο προσκήνιο, θα δώσει απάντηση στον αυταρχισμό.

Οι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι
Βασίλης Τοπαλιανίδης
Παναγιώτα Αγγελοπούλου 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου