Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Κατάνυξη και πλήθος κόσμου στον Άγιο Δημήτρη του Δήμου Αχαρνών Δημητρίου Αχαρνών

Στηλίτευσε την ανεξέλεγκτη εμπορία ναρκωτικών στη συνοικία του Αγίου Δημητρίου 
ο εφημέριος του Ιερού Ναού, πατήρ Κωνσταντίνος Πρίμπας
Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την παραμονή του εορτασμού του Αγίου 
Φωτογραφικά στιγμιότυπα ανήμερα της γιορτής του Αγίου Δημητρίου 



ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΙΩΡΑΣ
Με κάθε επισημότητα και με την συμμετοχή μεγάλου αριθμού πιστών, ολοκληρώθηκαν οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, στον φερώνυμο Ιερό Ναό της πόλης των Αχαρνών.
Την παραμονή της γιορτής, το Σάββατο 25 Οκτωβρίου, τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου – Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρου, με τη συμμετοχή αρκετών ιερέων, ενοριών της πόλης.
Ακολούθησε η Ιερά Λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου, , στους δρόμους γύρο από τον Ναό. Την πομπή συνόδευσε, η Φιλαρμονική του Δήμου Αχαρνών, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής και πολύς κόσμος. Ανάμεσά τους, ο βουλευτής Θανάσης Μπούρας, ο πρώην βουλευτής Ντίνος Βρεττός, οι Αντιδήμαρχοι Αναστάσιος Χίος, Στάθης Τοπαλίδης, Θεόδωρος Συρινίδης και Ελένη Σαχσανίδη, η πρόεδρος της ΔΗΚΕΑ Μαρία Ναυροζίδου, ο πρώην Δήμαρχος Σωτήρης Ντούρος, ο δημοτικός σύμβουλος Παν. Αναγνωστόπουλος, 
Ανήμερα της γιορτής του Αγίου, το πρωί της Κυριακής 26 Οκτωβρίου, τελέστηκε Όρθρος και Πανηγυρική - Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κορωνείας κ. κ. Παντελεήμονος, μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος.
Αξίζει να σημειωθεί τέλος, πως ο εφημέριος του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου, πατήρ Κωνσταντίνος Πρίμπας ευχαρίστησε όλο τον κόσμο για την παρουσία του στον εορτασμό του πολιούχου της Ενορίας, ενώ δεν παρέλειψε να στηλιτεύσει το φαινόμενο και την επικινδυνότητα, των εκατοντάδων τοξικομανών, που καθημερινά διέρχονται μπροστά από τον Ναό, καλώντας τους εκπροσώπους του Δήμου και της πολιτείας, να κάνουν ενέργειες ώστε να απαλλαγή η περιοχή, από αυτή την μεγάλη κατάρα.
Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν, το απόγευμα, με τον μεθεόρτιο Εσπερινό και Παράκληση του Αγίου Δημητρίου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου