Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

“Ο Μανώλης με τα λόγια, χτίζει ανώγεια και κατώγεια” είπε για Σωτήρη Ντούρο και Μιχάλη Βρεττό ο Αναστάσιος Χίος

Σκληρή απάντηση Αντιδημάρχου Αναστάσιου Χίου σε Σωτήρη Ντούρο και Μιχάλη Βρεττό 
Σκληρή απάντηση έδωσε ο Αντιδήμαρχος Αχαρνών, Αναστάσιος Χίος κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πέμπτης 16 Οκτωβρίου, προς τον πρώην Δήμαρχο Σωτήρη Ντούρο που στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο (26-09-2014) τον είχε κατηγορήσει για «φασιστικές αντιλήψεις» αλλά και στον Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου Μιχάλη Βρεττό που ισχυρίστηκε ότι οι Θρακομακεδόνες παρουσιάζουν εικόνα παραμελημένης, πόλης. 
Ο Αναστάσιος Χίος απαντώντας πρώτα στον πρώην Δήμαρχο και στη συνέχεια στον Μιχάλη Βρεττό, ανέφερε τα εξής: 
Συνηθίζω,στην ζωή μου,ιδιωτικά και δημόσια να τοποθετούμε για θέματα ουσίας. Έτσι,δεν θα μπορούσα να μην απαντήσω στον πρώην δήμαρχο για τους χαρακτηρισμούς του εναντίον μου,στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο επειδή θέλησα να εφαρμόσω τον νόμο,ούτε και θα μπορούσα ν΄αφήσω ασχολίαστα όσα λέει ο πρώην αντιδήμαρχος, Μιχάλης Βρεττός για την πόλη των Θρακομακεδόνων. 
Στους απαράδεκτους ισχυρισμούς του κου Ντούρου, στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, έχω να απαντήσω τα εξής: Σχετικά με τις κατηγορίες που μου επέρριψε για την επέμβασή μου στη συνάντηση του με τον Σύλλογο Εργαζομένων, εν ώρα εργασίας, θα τον παραπέμψω στον Νόμο 1264/1982, κατά τον οποίο οι συναντήσεις και οι συνεδριάσεις του σωματείου μπορούν να πραγματοποιούνται χρονικά, μετά τη λήξη του ωραρίου εργασίας. Τον τρόπο λειτουργίας του κάθε οργάνου τον ρυθμίζει ο Νόμος, τον οποίο έχουμε, όλοι, υποχρέωση να σεβόμαστε.Η δημοκρατική συνείδηση επιβάλλει τον σεβασμό στο Νόμο. Εγώ αγαπητοί συνάδελφοι, συμπολίτες, και εκπρόσωποι του τοπικού ηλεκτρονικού και έντυπου Τύπου υποστήριξα ότι πρέπει να γίνει σεβαστός ο νόμος και αυτό που άκουσα είναι ότι έχω φασιστικές αντιλήψεις.
Ο νόμος είναι ο εγγυητής όλων των δικαιωμάτων. Αφήνω στην κρίση σας αν αυτό αποτελεί φασιστική αντίληψη. Πιστεύω, δε, ότι μονάδα μέτρησης της αξίας του ανθρώπου δεν είναι τα λόγια, αλλά τα έργα του.
....................................................................
Η εικόνα παραμελημένης πόλης που επικαλείται ο κ.Μιχάλης Βρεττός ότι κυριαρχεί στους Θρακομακεδόνες, θα ίσχυε μόνο αν συνεχίζαμε την τακτική που ο ίδιος είχε ακολουθήσει τα χρόνια της θητείας του, ως αντιδήμαρχος Θρακομακεδόνων.
Στον ένα μήνα που αναλάβαμε τη διοίκηση, οι Θρακομακεδονίτες είδαν να καθαρίζονται τα οικόπεδα και να μαζεύονται τα πεταμένα κλαδιά και σκουπίδια. Απαλλάχθηκαν από τις παράνομες χωματερές που επί θητείας του κου Βρεττού, είχαν δημιουργηθεί στο κέντρο της πόλης, δίπλα στα σχολεία και ήταν η αφορμή να ξεκινήσουν δύο πυρκαγιές το καλοκαίρι, οι οποίες, ευτυχώς, χάρει στην άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής και των κατοίκων, δεν επεκτάθηκαν μέσα στην πόλη και στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας.
Κάτι τέτοιο θα είχε ανεπανόρθωτες συνέπειες για το φυσικό κάλλος της περιοχής, που ορισμένοι,όπως φάνηκε, το θεωρούν ασήμαντο. 
Καλό θα ήταν ο κ.Βρεττός να προχωρήσει στην απαραίτητη αυτοκριτική σχετικά με το τι έκανε για τους Θρακομακεδόνες και πως τους παρέδωσε στη διοίκησή μας, πριν προχωρήσει σε όψιμη κριτική των άλλων.
Τον προκαλώ να περπατήσουμε μαζί στους Θρακομακεδόνες, να συνομιλήσουμε με τους κατοίκους της πόλης, για τα προβλήματά τους και να κριθούμε για τις πράξεις μας.
Διότι μια παροιμία λέει “Ο Μανώλης με τα λόγια, χτίζει ανώγεια και κατώγεια”.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου