Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Latin Party πλάι στην πισίνα την Κυριακή 30 Ιουνίου στο Orino


Ονειρεμένο ταξίδι το live του Αντώνη Παπακωνσταντίνου και της Κιάρας στο Καλλιτεχνείο των Αχαρνών


Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις από το live της Παρασκευής 28 Ιουνίου στο Καλλιτεχνείο των Αχαρνών με τον Αντώνη Παπακωνσταντίνου και την Kiara Κωνσταντίνου. Απλά πατήστε το σύνδεσμο και ταξιδέψτε!

Η Ελένη Μότσια ευχαριστεί


Ευχαριστήρια Επιστολή

Με την παρούσα θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι συνεργάστηκαν για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης του Γυμνασίου μας, τους μαθητές - τους καθηγητές - τους γονείς - τους χορηγούς μας, τον Ηλία με τα ηχητικά του και φυσικά τα μέλη του συλλόγου.
Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους προσκεκλημένους που μας τίμησαν με την παρουσία τους και ιδιαιτέρως την δημοσιογράφο της ηλεκτρονικής εφημερίδας Μενιδιάτης, κα Εύη Τριανταφύλλου, για τα άρθρα-ρεπορτάζ της που αφορούν στην εκδήλωσή μας.

Ελένη Μότσια Μαραζοπούλου -Πρόεδρος Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 2ου Γυμνασίου Αχαρνών

Απάντηση Εύης Τριανταφύλλου :   Εγώ ευχαριστώ Ελένη μου. Για την ζεστή φιλοξενία και τις όμορφες στιγμές που πέρασα μαζί σας. Κοντά στα παιδιά αποκτάμε κι εμείς ευαισθησίες και γινόμαστε καλύτεροι πιό χαρούμενοι και πιό δημιουργικοί άνθρωποι, έστω και υπό αντίξοες συνθήκες. Αυτό όποιος το νιώσει δεν το αλλάζει με τίποτα! Ήταν όλα υπέροχα. Και για του λόγου το αληθές: 
KΛΙΚ 1ΚΛΙΚ 2ΚΛΙΚ 3  

Σκάει και 83χρονο ο Αναγνωστόπουλος

Είναι αυτό που λέμε, πρίν και μετά... Αρχικώς ο 83χρονος Φώτης Παπαθανασίου προσπάθησε να περιγράψει ήρεμα την περιπέτειά του με τις διαφημιστικές πινακίδες....
... τις στιγμές όμως που ο Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος επιχείρησε να τοποθετηθεί επί του ζητήματος,  σηκώθηκε αγανακτησμένος  και χρησιμοποίησε σκληρές εκφράσεις

Εκτός εαυτού βγήκε κατά την παραμονή του στο Δημοτικό Συμβούλιο της 27ης Ιουνίου ο 83αχρόνος Φώτης Παπαθανασίου που διατηρεί κατάστημα επίπλων στη Λεωφόρο Καραμανλή. Ο ιδιοκτήτης, βρέθηκε στη συνεδρίαση,  για το ζήτημα των πινακίδων που έφερε στο Συμβούλιο ο Σύλλογος Επαγγελματοβιοτεχνών Αχαρνών και ζήτησε  το λόγο για να καταγγέλλει ότι ο Δημοτικός  Σύμβουλος Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος του ασκούσε αφόρητες πιέσεις να βγάλει τις πινακίδες «από την αυλή του καταστήματός» του, παρά το γεγονός ότι είναι καθόλα νόμιμος. Όταν μάλιστα ο Δημοτικός Σύμβουλος επιχείρησε να τοποθετηθεί για το ζήτημα που είχε ανακύψει, την πρώτη φορά του είπε  να φορέσει φουστάνια και… τη δεύτερη, «θα σε καθαρίσω τομάρι!». Ο Φώτης Παπαθανασίου ωστόσο, με φανερή αγωνία  για το μέλλον της επιχείρησής του, ζήτησε  αρκετές φορές συγνώμη για το έντονο ύφος του, από το υπόλοιπα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τον πνίγει το δίκιο. Παρά τη σύγχυση πάντως,  ο 83χρονος αποχώρισε  μάλλον ανακουφισμένος, καθώς τα υπόλοιπα μέλη του ΣΕΒΑ τον διαβεβαίωσαν,  ότι ο Δήμαρχος πήρε πίσω τα περί προστίμων και διαφημιστικών τελών.  

Καλλιτεχνική Πεζοδρόμηση της οδού Χειλίου το Σάββατο 30 Ιουνίου από τη Watch Art και το Καλλιτεχνείο των Αχαρνών

 

"Μάσησε" με τον τσαμπουκά των επαγγελματοβιοτεχνών ο Ντούρος

Η τοποθέτηση του Προέδρου των επαγγελματοβιοτεχνών, Παναγιώτη Γεώργου έτρεψε σε άτακτη φυγή το Δήμαρχο Αχαρνών
Με κακοπαιγμένο θέατρο αντιμετώπισε ο Δήμαρχος Αχαρνών Σωτήρης Ντούρος  τον τσαμπουκά των επαγγελματιών για τις διαφημιστικές πινακίδες. Όταν ο Πρόεδρος  του  ΣΕΒΑ Παναγιώτης Γεώργος απαίτησε, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Πέμπτης, 27 Ιουνίου, να λήξουν «οι εκβιασμοί της Δημοτικής Αρχής με τα πρόστιμα και τα διαφημιστικά τέλη», ο Δήμαρχος έκανε ότι δεν ξέρει τίποτα και ισχυρίστηκε ότι δεν τίθεται ζήτημα προστίμων και διαφημιστικών τελών. Όταν όμως  ο Πρόεδρος του αντέτεινε ότι ακόμη και το πρωί της Πέμπτης 27 Ιουνίου η Δημοτική Αστυνομία κατ’ εντολή του Πολιτικού της Προϊστάμενου έκοβε πρόστιμα σε καταστηματάρχες, βρέθηκε σε δύσκολη θέση κι επιχείρησε να ξεφύγει με τερτίπια..  Κάλεσε με ύφος ανθρώπου που έπεσε από τα σύννεφα, τον Προϊστάμενο της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Νάνο κι άρχισε να τον μαλώνει σαν να ήταν παιδί που είχε κάνει σκανδαλιές.  Στο αποκορύφωμα του καλοπαιγμένου σκετς, έσκισε, δήθεν αγανακτισμένος, το χαρτί του προστίμου και δεσμεύθηκε πως τα τυχόν πρόστιμα θα σβηστούν, ενώ αν κάποιο έχει βεβαιωθεί στο Δημόσιο Ταμείο, θα το πληρώσει, ο ίδιος,  από την «τσέπη» του…Για την ιστορία,  ο ΜΕΝΙΔΙΑΤΗΣ είχε αναφερθεί σε όλα αυτά  από τις 28 Μαΐου, ΚΛΙΚ ΕΔΩ και ότι ο Δήμαρχος είναι από τους συνεπέστερους αναγνώστες του, όπως πολλές φορές έχει παραδεχθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.  Αυτά.

Παρεμπιπτόντως,  Δήμαρχος Αχαρνών είναι λάτρης του θεάτρου και για του λόγου το αληθές ποζάρει με την θεατρική ομάδα του Συλλόγου Θεσσαλών
  

Φτηνές δικαιολογίες Ντούρου στους εργαζόμενους του ΚΑΤΣΕΛΗ...

ΕΠΑΝΩ: O Δήμαρχος αρνήθηκε να μιλήσει στην τηλεόραση για το δράμα των εργαζομένων του ΚΑΤΣΕΛΗ, για να μην τον πουν τηλεπερσόνα και μαϊντανό και ΚΑΤΩ αποφεύγει αυτό τον κίνδυνο, μιλώντας στην τηλεόραση για πολύ σοβαρά θέματα, όπως...
...για τη σπιτική κουζίνα του Δήμου Αχαρνών και για...
...προδήλως σοβαρά θέματα της αυτοδιοίκησης σε τηλεοπτικό πάνελ με Δημάρχους...




Εριστικός κι αμήχανος εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Αχαρνών Σωτήρης Ντούρος απέναντι στους εργαζόμενους της επιχείρησης «Κατσέλη». Έτσι, όταν ο Πρόεδρος του Σωματείου Γιώργος Αρβανίτης στιγμάτισε την απουσία του από το πλευρό των εργαζομένων στον πολυήμερο αγώνα τους, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι από το μεσημέρι της Παρασκευής που έσκασε η «βόμβα» της αίτησης πτώχευσης δεν πάτησε το πόδι του στο εργοστάσιο, ο Δήμαρχος βρέθηκε σε δύσκολη θέση. Αλλά και όταν στη συνέχεια της τοποθέτησής του ο Γιώργος Αρβανίτης του πρότεινε να πάνε μαζί στα αρμόδια υπουργεία και σε τηλεοπτικές εκπομπές ή όπου χρειαστεί ώστε να αναδειχθεί το πρόβλημα και ο αγώνας των εργαζομένων τήρησε αρνητική στάση. Χαρακτηριστικό είναι, ότι στα τρία λεπτά της ομιλίας του, ο Δήμαρχος κατάφερε να πει περί τα 100 «Εγώ». «Εγώ δεν είμαι σταρ της τηλεόρασης…» «Εγώ δεν έχω ψώνιο να βγαίνω στα κανάλια…» «Εγώ δεν είμαι μαϊντανός…» «Εγώ δεν θα απολογηθώ για το αν κοιμάμαι τις νύχτες…» «Εγώ δεν θα πω ότι είχα σκωληκοειδήτιδα και δεν ήρθα…» «Εγώ δεν έχω ανάγκη να είμαι Δήμαρχος για να είμαι ευτυχισμένος άνθρωπος…» και πολλά ακόμη εγώ. Από τα παραπάνω, το μόνο που πρέπει να σχολιαστεί είναι ότι στην τηλεόραση έχει εμφανιστεί αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της θητείας του, για διάφορα θέματα. Και πολύ καλά έχει κάνει. Όμως οι δικαιολογίες περί «τηλεπερσόνας» και «μαϊντανού» για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα και μάλιστα τη στιγμή που του το ζήτησαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, δεν έπεισε κανέναν. Και πολύ περισσότερο τους εργαζόμενους που αποχώρησαν από το Δημοτικό Συμβούλιο σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Πάρτον και συ αγκαλιά ρε Γιάννη...

Η φωτό είναι από τη γιορτή του Ντούρου, στις 6 Αυγούστου 2011, στο γραφείο του. Ο Κώστας Σαββίδης είχε την προνοητικότητα να πάρει αγκαλιά το Ντούρο και ανταμείφθηκε με τη θέση του Αντιδημάρχου. Ο Γιάννης Μίχας προτίμησε να μείνει σοβαρός και το πλήρωσε ακριβά...

AEK – Αχαρναϊκός σημειώσατε Χ στο 2ο ΓΕΛ Αχαρνών


Εντάξει μπορεί η ΑΕΚ να είναι θρησκεία και οι μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου Αχαρνών να έχουν δηλώσει την αδυναμία τους με γκράφιτι στους τοίχους του Σχολείου, αλλά περίοπτη  θέση στην καρδιά τους  και στον τοίχο, έχει και ο Αχαρναϊκός. Αμ πως!

Μουσικό ταλέντο, σολαρίσματα και ξέφρενο κέφι στην γιορτή αποφοίτησης του 2ου Γενικού Λυκείου Αχαρνών

Τα παιδιά άρχισαν να μαζεύονται από νωρίς στο προαύλιο
... οι απονομές επαίνων σε μαθητές που διακρίθηκαν για τη συμμέτοχή τους σε σημαντικά εκπαιδευτικά προγράμματα  και πανελλήνιες αθλητικές διοργανώσεις...
... καθώς και των απολυτηρίων, υπήρξε ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς
Στη συνέχεια  ο κόσμος απόλαυσε...
... αγαπημένα ελληνικά ακούσματα
... αλλά και ροκιές!
Απαλλαγμένοι από το άγχος των μαθημάτων και των εξετάσεων κι έχοντας μπροστά τους ένα ολόκληρο καλοκαίρι οι μαθητές του 2ου Λυκείου Αχαρνών, είχαν ιδιαίτερα κέφια στην καθιερωμένη γιορτή αποφοίτησης του σχολείου τους το βράδυ της Παρασκευής 28 Ιουνίου. Σε αυτό συνέβαλαν και η Λυκειάρχης καθώς και οι καθηγητές τους, που φρόντισαν να μην τους κουράσουν με τυπικές διαδικασίες. Μπροστά στα μουσικά όργανα που είχαν στηθεί από τα ίδια τα παιδιά και προϊδέαζαν για ότι θα επακολουθούσε, η Λυκειάρχης κα Ελένη Γεωργαντά τους καλωσόρισε, τους ευχήθηκε καλή πρόοδο στους νέους δρόμους που ανοίγονται στη ζωή τους και με συνοπτικές διαδικασίες του μοίρασε επαίνους και απολυτήρια. Οι έπαινοι ωστόσο ήταν μια ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς, καθώς τιμήθηκαν τα παιδιά που συμμετείχαν και διακρίθηκαν σε αξιοσημείωτα εκπαιδευτικά προγράμματα, αλλά και για σημαντικές πανελλήνιες αθλητικές διακρίσεις.
Από κει και ύστερα, το λόγο είχαν οι μαθητές. Οι καθηγητές και κάποιοι γονείς που βρέθηκαν κοντά τους, αποσύρθηκαν διακριτικά στα δικά τους τραπέζια απ΄ όπου με καμάρι, απόλαυσαν τους πρωταγωνιστές! Παιδιά με έφεση και μουσικό ταλέντο ξεκίνησαν με έντεχνα ελληνικά, συνέχισαν με ροκιές και τελείωσαν με αγαπημένα λαϊκά ακούσματα αλλά και τσιφτετέλια, μετατρέποντας το προαύλιο του Σχολείου σε πίστα ενός αυθόρμητου νεανικού γλεντιού. Από κείνα, που μένουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη. Υπέροχα παιδιά. Όμορφα, με καθαρή ματιά,γεμάτα κέφι, αισιοδοξία, χιούμορ, κοινωνικότητα, αυθορμητισμό. Παιδιά έτοιμα να διαβούν τους δρόμους που ανοίγονται μπροστά τους υπερπηδώντας τα εμπόδια και κόντρα στη μιζέρια της εποχής να κατακτήσουν τους στόχους τους. Αυτά τα παιδιά είναι η ελπίδα μας… Ευχή μας να τα καταφέρουν. 

"Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος" ο Μουκάνης

Από την πρώτη παρουσία του
Μουκάνη στο Δημοτικό Συμβούλιο
Πρεμιέρα για το Μαρίνο Μουκάνη την Πέμπτη, 27 Ιουνίου στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο πρώην Αντιδήμαρχος, που είχε στηρίξει δυναμικά τους ομοφύλους του τσιγγάνους, την περασμένη τετραετία, επί Δημαρχείας Φωτιάδη, επανήλθε, μετά από δυόμιση χρόνια, στα έδρανα, στη θέση του Ματθαίου Θεοδωρίδη, που απεβίωσε πρόσφατα. 
Χαμογελαστός και ευδιάθετος ο Μαρίνος αντάλλαξε χειραψία με όλους εκτός από τον επικεφαλής και τους υπόλοιπους Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξής του, που δεν ήταν παρόντες. Οι Παναγιώτης Φωτιάδης, Μαρία Χαριτίδου και Σπύρος Σαββίδης (έχει ανεξαρτητοποιηθεί) δεν ήταν εκεί να τον υποδεχθούν κι έτσι ανέλαβε, από την πρώτη κιόλας μέρα, χρέη εκπροσώπου της παράταξης. Μακάρι να την εκπροσωπεί σε όλες τις συνεδριάσεις, αφού σίγουρα θα τα πάει καλύτερα από το Φωτιάδη και τη Χαριτίδου…Πραγματικά.

Συμπαράσταση και μέσω Face Book ζητούν οι εργαζόμενοι του Κατσέλη


Ομάδα στο face Book προκειμένου να γίνουν γνωστές οι θέσεις τους, δημιούργησαν οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις Κατσέλη, που κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους.  Η ομάδα ονομάστηκε Σωματείο Εργαζομένων ΚΑΤΣΕΛΗ και τη στιγμή που γράφονται αυτά τα λόγια, αριθμεί 243 μέλη. Στο κάλεσμά τους, αναφέρουν τα εξής:
Βοηθήστε να γίνουν γνωστές οι θέσεις των εργαζομένων της Nutriart (ΚΑΤΣΕΛΗΣ - ΑΛΛΑΤΙΝΗ - ΕΛΒΙΠΕΤ). Κοινοποιήστε και διαδώστε τη φωνή μας η οποία δεν είναι εύκολο να σπάσει το τείχος της σιωπή που ορθώνουν τα μεγάλα συμφέροντα.

Παιχνίδια Μετόχων και Τραπεζών, στις πλάτες των Εργαζομένων καταγγέλλουν τα Σωματεία Κατσέλη – Αλλατίνη - Ελβιπέτ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Από 21/6/2013 η εταιρεία NUTRIART A.B.E.E. κατέθεσε αίτηση πτώχευσης η οποία θα συζητηθεί στις 18/9/2013. Στην αίτησή της η εταιρεία επικαλείται μειωμένο κύκλο εργασιών τα τελευταία τρία έτη, αποτέλεσμα  της καθυστέρησης υλοποίησης της χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης.  Οι 500 εργαζόμενοι όμως δεν είναι εδώ τα τελευταία τρία έτη αλλά τα τελευταία είκοσι και τριάντα οι περισσότεροι. Οπότε γνωρίζουν:
H ΚΑΤΣΕΛΗΣ ήταν κερδοφόρα έως το 2008, τότε που εξαγοράσθηκε και πέρασε στον έλεγχο του ομίλου Δαυίδ, του μεγάλου αφεντικού της coca cola.  Τότε που ενοποιήθηκε με την ΑΛΛΑΤΙΝΗ (Άλευρα) και την ΠΛΑΖΑ (κατεψυγμένη ζύμη), κάτω από την νέα εταιρεία NUTRIART. Μόνο που η Nutriart φορτώθηκε και το δάνειο για την εξαγορά της ΚΑΤΣΕΛΗΣ ύψους 50.000.000€. Ο κ. Δαυίδ δηλαδή εξαγόρασε χωρίς φράγκο την ΚΑΤΣΕΛΗΣ, με δάνεια τα οποία φόρτωσε στην νέα εταιρεία Nutriart. Ο δανεισμός έφτασε στα 120.000.000€ Οι εκάστοτε διοικήσεις της εταιρείας που ορίζονταν από τον κύριο Μέτοχο επέδειξαν χαρακτηριστική αδιαφορία στην υποστήριξη των λειτουργιών της εταιρείας και όργιο κακοδιαχείρισης και σπατάλης.
  • Έμπειρο προσωπικό παραγκωνίζεται και εξωθείται σε αποχώρηση.
  • Κρίσιμες λειτουργίες της εταιρείας παραδίδονται σε εξωτερικούς συνεργάτες, με διαδικασίες αδιαφανείς και ενώ μπορούσαν να καλυφθούν ενδοεταιρικά.
  • Γιγαντώνεται η διοίκηση με αθρόες προσλήψεις στελεχών, από θυγατρικές του Ομίλου του Μεγαλομέτοχου, δίνονται bonus για στόχους που ποτέ δεν πιάνονται, εκτοξεύοντας έτσι τα διοικητικά κόστη σε δυσθεώρητα ύψη.
  • Ξοδεύεται 1,5 εκατομμύριο ευρώ για λογισμικό ERP που δεν εγκατέστησαν ποτέ.
  • Διαλύεται το δίκτυο διανομής.
Και ο κατάλογος είναι πολύ μακρύς.
Οι  εργαζόμενοι από τότε και επανειλημμένα είχαν επισημάνει τις καταστροφικές επιλογές της διοίκησης. Αποτέλεσμα ο τζίρος της εταιρείας να πέσει από 85.000.000 το 2008 στα 15.500.000 το  2012 και η εταιρεία να αντιμετωπίζει έντονα προβλήματα ρευστότητας τα τελευταία 2 χρόνια. Στο διάστημα αυτό γίνεται προσπάθεια αναδιάρθρωσης των τραπεζικών δανείων (κούρεμα) και νέας χρηματοδότησης. Οι συζητήσεις και συμφωνίες με μια ομάδα 14 τραπεζών αποδεικνύονται εξαιρετικά χρονοβόρες. Οι τράπεζες, που ανακεφαλαιώνονται με χρήματα του ελληνικού λαού - και στα ΔΣ τους συμμετέχουν ενίοτε και μέλη της οικογένειας  του μεγαλομέτοχου  Δαυίδ - εμφανίζονται αδιάφορες μπροστά στο διαφαινόμενο αδιέξοδο της εταιρείας.
  • Οι δύο χρηματοδοτήσεις που συμφωνούνται με τις τράπεζες 8.923.000 και 4.942.000 αργούν να εκταμιευθούν και έτσι η έλλειψη ρευστότητας στραγγαλίζει την εταιρεία.
  • Δεν πληρώνονται προμηθευτές, δεν αγοράζονται πρώτες ύλες για παραγωγή προϊόντων, η εταιρεία δεν μπορεί να είναι συνεπής  στους πελάτες της με αποτέλεσμα να χάνεται μέρα με τη μέρα η μάχη στην αγορά. Οι ανταγωνιστές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό κερδίζουν σημαντικό μερίδιο αγοράς, που είναι δικό μας!
  • Θεωρούμε ότι οι δύο πλευρές -Τράπεζες και μέτοχος- έχουν κοινή ευθύνη για το σημερινό αδιέξοδο. Οι επιλογές τους αποδείχτηκαν καταστροφικές.
Αυτοί προσπαθούν να πετάξουν ο ένας το μπαλάκι στον άλλο. Η συμπαιγνία τους είναι απίστευτη. Ξέρουμε ότι αν θέλουν τα βρίσκουν μια χαρά! Ας μη διανοηθούν να παίξουν τα παιχνίδια τους στις πλάτες των εργαζομένων!  Όταν θεωρούσαν ότι θα αυξανόταν η κερδοφορία τους «έφτιαξαν» την Nutriart. Τώρα που θεωρούν ότι τα κέρδη τους δεν θα είναι επαρκή θέλουν να «καταργήσουν» εργαζόμενους και παραγωγικές μονάδες που θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες των εργαζομένων και της αγοράς. Άλλωστε ταυτόχρονα με το κλείσιμο της Nutriart ο όμιλος ξεκινάει να δραστηριοποιείται σε μια σειρά από κλάδους από τους οποίους προσδοκά αυξημένη κερδοφορία. Η τοποθέτηση του κ. Γιώργου Δαυίδ στην ηγεσία της Eurobank το επιβεβαιώνει.
Οι εργαζόμενοι θεωρούν ότι η εταιρεία έχει μεγάλα περιθώρια  ανάπτυξης για τους εξής βασικούς λόγους:
  • Η εταιρεία δραστηριοποιείται μέσω καθετοποιημένης παραγωγής στην επεξεργασία αλεύρων – βασικό είδος διατροφής, στην παραγωγή Ψωμιών και Αρτοσκευασμάτων καθώς και Προϊόντων Καταψυγμένης ζύμης. Σε μια εποχή που ο κόσμος πεινάει είναι ύβρις και έγκλημα να κλείνει μια τέτοια εταιρεία.
  • Τα εμπορικά σήματα της εταιρείας – Αλλατίνη, Κατσέλης και Πλάζα - είναι πανίσχυρα, με μεγάλη αναγνωρισημότητα στην Ελληνική και ξένη αγορά.
  • Η αγορά στα ψωμιά δεν είναι υψηλής ανταγωνιστικότητας. Υπάρχουν 3 εταιρείες στο χώρο.
Οι εργαζόμενοι έβαλαν πλάτη με το παραπάνω τα τελευταία χρόνια:
Από 1.000 έμειναν 500, αντιμετώπισαν μεγάλες και συνεχείς καθυστερήσεις στη μισθοδοσία τους - έμειναν μέχρι και 5 μήνες απλήρωτοι, παρείχαν μειωμένη εργασία για 3 μήνες στις αρχές του 2013.
Αντίθετα, η διοίκηση δεν υποστήριξε την ανάπτυξη της εταιρείας και μας δημιουργεί πολλά  ερωτηματικά η χρονική επιλογή της κατάθεσης της αίτησης πτώχευσης,  τώρα που υπάρχουν σημαντικά σημάδια ανάκαμψης των πωλήσεων.
Η εταιρεία πρέπει να επιβιώσει και θα επιβιώσει.
Δεν ζητάμε τίποτα άλλο παρά την ΑΜΕΣΗ επαναλειτουργία των εργοστασίων.
Τα χρήματα από αξιοποίηση των παραγωγικών δραστηριοτήτων θα πρέπει να διοχετευθούν άμεσα για να καλύψουν  τις λειτουργικές ανάγκες της εταιρείας και όχι τα υπερκέρδη των τραπεζών.
Καμία απόλυση - καμία δυσμενής αλλαγή των όρων εργασίας.
Η κυβέρνηση θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στους 500 εργαζόμενους και στις οικογένειες τους, απέναντι στον λαό  που πλήττεται σκληρά από την κρίση και επιπλέον απέναντι σε δεκάδες άλλες οικονομικές μονάδες που δραστηριοποιούνται γύρω απ αυτή (π.χ. αγρότες, προμηθευτές, μεταφορείς κ.λ.π)
Ακόμα θα πρέπει να λογοδοτήσει επειδή άφησε βορά των επιχειρηματικών σκοπιμοτήτων μια εταιρεία η οποία, ειδικά σε συνθήκες που ο λαός δοκιμάζεται σκληρά, μπορεί να προσφέρει, εξυπηρετώντας στοιχειώδεις ανάγκες επιβίωσής του.
Καλούμε  όλους τους εργαζόμενους , ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, σε κοινή συμπόρευση και αγώνα για την ανατροπή  της αντεργατικής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση σε συνεργασία με την Τροϊκα και την Ευρωπαική Ενωση.
Οι εργαζόμενοι λειτουργούν γενιές ολόκληρες τις ιστορικές αυτές εταιρείες και όχι τα Golden boys του τραπεζικού κατεστημένου και του Μεγαλομέτοχου.
Από κοινού :
Σωματείο Εργαζομένων  Υιοι Χ.Κατσέλη  και Σωματείο Εργαζομένων Αλλατίνη-Ελβιπέτ

Έκθεση Φωτογραφίας στην αυλή του Καλλιτεχνείου των Αχαρνών από 28 έως 30 Ιουνίου

Η   Φωτογραφική  ομάδα του Καλλιτεχνείου των Αχαρνών, παρουσιάζει την  έκθεση καλλιτεχνικής φωτογραφίας 2013, στην αυλή του Καλλιτεχνείου, η οποία διαρκεί από τις  28 έως τις 30 Ιουνίου 2013 . Είσοδος ...φυσικά ελεύθερη
“Συνάντηση διαφορετικών ανθρώπων με κοινό γνώμονα τη φωτογραφία. Ανθρώπων που ολοκλήρωσαν την πρώτη φωτογραφική πράξη προβάλλοντας τη μοναδικότητα της αισθητικής και των συναισθημάτων τους. Η γνώση της φωτογραφίας ως τεχνικό μέσο δεν αποτελεί τον στόχο του ταξιδιού μας, αλλά το μέσο για την προσωπική έκφραση! Η μοναδικότητα, η σύλληψη μιας στιγμής μέσα στο άπειρο που δεν έχει συμβεί πάρα μόνο μια φορά... το συμβάν που αποτυπώνεται μέσα στην προσωπική οπτική αντίληψη. Στον κόσμο μας, στον κόσμο της φωτογραφίας, τα αντικείμενα, τα πρόσωπα χρησιμοποιούνται με τρόπο τέτοιο όχι απαραίτητα για να απεικονίσουν την αλήθεια της δεδομένης στιγμής, όσο για να αποτυπώσουν την αλήθεια του ίδιου του φωτογράφου μέσα από την μοναδικότητα του δικού του κόσμου.  
Φωτογραφική Ομάδα Καλλιτεχνείου Αχαρνών

«Άδειασμα» Ντούρου, από το Γιάννη Μίχα

Η στιγμή της παραίτησης του Γιάννη Μίχα στο Δημοτικό Συμβούλιο


Με την παραίτηση του Γιάννη Μίχα από τις θέσεις του Προέδρου της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής και του Εντεταλμένου Συμβούλου συνεχίστηκε η κατρακύλα της παράταξης του Ντούρου. Φανερά χολωμένος, ο Δημοτικός Σύμβουλος έκανε δημόσια γνωστή την παραίτησή του, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πέμπτης, 27 Ιουνίου. Στη σύντομη δήλωσή του ευχαρίστησε το Δημοτικό Συμβούλιο για την ομόφωνη τοποθέτησή του στη θέση του Πρόεδρου της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής και διευκρίνισε δύο πράγματα: Πρώτον ότι η απόφαση της παραίτησής του είναι οριστική κι αμετάκλητη και δεύτερον ότι παραμένει Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφούσας παράταξης του Δήμου Αχαρνών. 
Φυσικά η παραίτησή του δεν έμεινε ασχολίαστη από τους Δημοτικούς Συμβούλους. Πιο κοντά στην πραγματικότητα φαίνεται ότι είναι η παρατήρηση του Δημοτικού Συμβούλου Παναγιώτη Πολυμενέα ότι ενδεχομένως η παραίτηση οφείλεται στο γεγονός ότι ο Δήμος δεν απέδωσε στη Σχολική Επιτροπή μέρος της κρατικής επιχορήγησης του 2012, με αποτέλεσμα να εκφράζονται συνεχή παράπονα εκ μέρους της σχολικής κοινότητας. Κοινή διαπίστωση είναι εξάλλου ότι ο Δήμαρχος δε βοήθησε τον Γιάννη Μίχα να δουλέψει υπό καλύτερες συνθήκες. 
Αν τελικά, όπως διαφαίνεται, η παραίτηση Μίχα συνοδευτεί από ανεξαρτητοποίηση, τότε οι απώλειες για το Ντούρο θα είναι πραγματικά μεγάλες. Ο συγκεκριμένος Δημοτικός Σύμβουλος στηρίζεται από μια ευρεία γκάμα ψηφοφόρων που τοποθετούνται πολιτικά στη ΝΔ, στις παρυφές του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του Βίκυ Καράμπελα ανήκουν σε πολυμελείς οικογένειες του Κεντρικού Μενιδίου και διαθέτουν πολλές προσωπικές φιλίες.   

"Κατηγορώ" κατά Ντούρου από τους εργαζομένους του ΚΑΤΣΕΛΗ

Για αδιαφορία κατήγγειλαν τον Ντούρο οι εργαζόμενοι του «ΚΑΤΣΕΛΗ»

ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΌ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
Ο πρόεδρος και αντιπροσωπεία των εργαζομένων του Κατσέλη κατήγγειλαν στο Δημοτικό Συμβούλιο τον Δήμαρχο  για αδιαφορία και αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Την απουσία του Δημάρχου Αχαρνών Σωτήρη Ντούρου από τον πολυήμερο αγώνα των εργαζομένων του «Κατσέλη» στιγμάτισε ο πρόεδρος του Σωματείο Γιώργος Αρβανίτης που το βράδυ της Πέμπτης 27 Ιουνίου βρέθηκε με αντιπροσωπεία εργαζομένων στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. « Έπρεπε από την πρώτη στιγμή να βρεθείτε στο πλευρό μας. Τόσες μέρες δεν σας είδαμε πουθενά» τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος, ο οποίος επεσήμανε ότι οι εργαζόμενοι στην πλειοψηφία τους είναι κάτοικοι του Δήμου Αχαρνών και περίμεναν μεγαλύτερο ενδιαφέρον από την Δημοτική Αρχή. Ο κος Αρβανίτης εξάλλου, επαίνεσε κατονομάζοντάς τα, μάλιστα, τα Μέσα μαζικής Ενημέρωσης που εδώ και μία εβδομάδα προβάλλουν τον αγώνα τον εργαζομένων. Απήγγειλε επίσης, «δριμύ κατηγορώ» ,στο πρόσωπο του Προέδρου του ομίλου «Νutriart» Γ.  Δαυίδ αλλά και του γιου του Χάρη, που  αποφάσισαν να  πτωχεύσουν την επιχείρηση, κάνοντας λόγο για σκανδαλώδη επιχειρηματικά και τραπεζικά παιγνίδια που πετούν από τη μία στιγμή της άλλη 500 εργαζόμενους  και τις οικογένειές τους, στο δρόμο. Ο Πρόεδρος  επεσήμανε επίσης πως οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι την επαναλειτουργία της Επιχείρησης Κατσέλη στην οποία δίνουν καθημερινά το παρών και ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο και τον Δήμαρχο προσωπικά,  έμπρακτη συμπαράσταση. «Στείλτε γράμμα στον πρωθυπουργό. Είστε ο Δήμαρχος μιας ολόκληρης πόλης» τόνισε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στον Σωτήρη Ντούρο. Η αντιπροσωπεία τέλος, αποχώρησε πριν την ολοκλήρωσης της συζήτησης του θέματος, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την στάση της Δημοτικής Αρχής.
 

Θερινή μαθητική συναλία από το Εθνικό Ωδείο Αχαρνών το Σάββατο 28 Ιουνίου

 

Γλέντι μέχρι πρωίας στην γιορτή αποφοίτησης του Λυκείου Θρακομακεδόνων

H Νάσια Κονιτοπούλου υπό τη συνοδεία των δοξαριών του συζύγου της κ. Γαμπιεράκη. έριξε το σπίρτο που άναψε το κέφι...
Στην γιορτή αποφοίτησης πέρασαν καλά μαθητές - καθηγητές και γονείς
Κάτω δεξιά η αφρόκρεμα του δραστήριο γονεϊκού κινήματος των Αχαρνών, με φιλόξενο οικοδεσπότη τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων Λυκείου Θρακομακεδόνων Λάμπη Καλογεράκη 
Το ταλαντούχο παιδί με το δοξάρι είναι ο απόφοιτος  του Λυκείου Θρακομακεδόνων Γιώργος  Γαμπιεράκης, γιός της Νάσιας Κονοτοπούλου η οποία τραγούδησε  υπό τη συνοδεία των δοξαριών του συζύγου της κ. Γαμπιεράκη. Είναι αυτό που λένε το μήλο έπεσε κάτω από τη μηλιά! 
Όπως ακρίβως το έγραψε ο Σύλλογος Γονέων στην ιστοσελίδα του στο διαδύκτιο «http://sylgonlykthrak.blogspot.gr/»  «Οι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους.
Πρώτη φορά στην ιστορία του Λυκείου μας
Ζωντανή μουσική  Γαμπιεράκης πατήρ και υιός, Κονιτοπούλου Νάσια.
Φαγητό, χορός, γλέντι μέχρι πρωίας (05:00).
Το σημαντικότερο χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για το σύλλογό μας......»
 Εμείς τι να προσθέσουμε. Τα είπαν όλα με πέντε κουβέντες.  Πάντα τέτοια και καλή πρόοδο στους απόφοιτους που απ’ ότι μάθαμε σημείωσαν επιτυχίες  στις Πανελλήνιες. Καλή συνέχεια στο νέο τους ταξίδι στα μονοπάτια της γνώσης…

Δείτε στιγμιότυπα από την εμφάνιση της Νάσιας Κονιτοπούλου https://www.youtube.com/watch?v=27U--Qu7ZOo&feature=share
 
Και λεβέντικο χορό από τους μαθητές 

H Καλοκαιρινή παράσταση της Σχολής "DANCE STUDIO" του Eugene Moltchanoff το Σάββατο 29 Ιουνίου στο "ALL SEASON - LOCA LOCA CAFE"

Το ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ η καλοκαιρινή παράσταση της Σχολής Χορού του Ευγένιου Μολτσάνωφ  
ΩΡΑ 21:00
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ : LOCA LOCA CAFE / ALL SEASON BAR
ΠΛΑΤΕΙΑ ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ 
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 65 
FREE ENTRANCE 
T. 210 24 78 618 ( EUGENE MOLTCHANOFF DANCE STUDIO )

"Ο ΧΟΡΟΣ ΔΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΙΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ . Ο ΧΟΡΟΣ ΕΓΚΩΜΙΑΖΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΑΥΜΑ , ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΙ ΕΤΣΙ ΟΙ ΧΟΡΕΥΤΕΣ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ""ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ".......ΠΛΑΤΩΝΑΣ

Ladies Night την Παρασκευή 28 Ιουνίου στο EL summer Club


Βραδιά αποφοίτησης στο 2ο Γενικό Λύκειο Αχαρνών την Παρασκευή 28 Ιουνίου

To 2o ΓΕΛ Αχαρνών , διοργανώνει γιορτή αποφοίτησης όπως κάθε χρόνο! Η τελετή θα περιλαμβάνει ζωντανή μουσική από τη σχολική μπάντα και χορωδία,όπου με καλοκαιρινή διάθεση θα κλείσει τη φετινή χρονιά! Να είστε όλοι εκεί!

Ο στυλίστας του Γιάννη Δέδε...

Θυμίζει look υποψηφίου για τις αμερικανικές εκλογές. Στην περίπτωσή μας απλά αποτελεί κουίζ για το ποιος είναι ο εικονιζόμενος κύριος. 
Για να μην πονοκεφαλιάζετε είναι ο επιλαχών βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συντοπίτης μας γιατρός Γιάννης Δέδες, στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στις εγκαταστάσεις του ΚΑΤΣΕΛΗ, με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα. 
Το ερώτημα που μένει αναπάντητο είναι ποιος είναι ο στυλίστας του, που, όπως όλοι διαπιστώνουμε, διαθέτει τόλμη και φαντασία...

Στιγμιότυπα από την επίσκεψη Τσίπρα στις εγκαταστάσεις του Κατσέλη


Δριμύ κατηγορώ Τσίπρα στον ΚΑΤΣΕΛΗ

Αλληλέγγυος με τους απολυμένους του ΚΑΤΣΕΛΗ δήλωσε στο Μενίδι ο Τσίπρας

O Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε σε μια μεγάλη συγκέντρωση εργαζομένων
 Τη συμπαράστασή του στους απολυμένους του ΚΑΤΣΕΛΗ εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Μιλώντας το απόγευμα της Πέμπτης, 27 Ιουνίου στους συγκεντρωμένους στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, στο Μενίδι, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι το κόμμα του θα κάνει όλες τις νόμιμες ενέργειες, ώστε να ανοίξει πάλι η επιχείρηση και να μην πάει ούτε ένα ευρώ στις τράπεζες μέσα από τη διαδικασία της πτώχευσης. Κατηγόρησε ακόμα την κυβέρνηση ότι δεν ελέγχει τα παιγνίδια ανάμεσα σε επιχειρηματικούς και τραπεζικούς παράγοντες που οδηγούν στην αποβιομηχάνιση της χώρας κι επεσήμανε ότι ο Πρόεδρος του ΚΑΤΣΕΛΗ ορίστηκε, πρόσφατα Πρόεδρος της EUROBANK. Κατήγγειλε ακόμα την προσπάθεια εναντίωσης των απολυμένων του ΚΑΤΣΕΛΗ στους απολυμένους της ΕΡΤ, επισημαίνοντας ότι και οι δύο περιπτώσεις, όπως και πολλές άλλες οφείλονται στη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης. Τέλος συζήτησε επί αρκετή ώρα με τους εργαζομένους κι άκουσε τις προτάσεις τους αλλά και τη μεγάλη ιστορία της ΑΛΑΤΙΝΗ που είναι μια από τις παλιότερες επιχειρήσεις της αρτοβιομηχανίας στη χώρα. Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν οι Βουλευτές της Αττικής Νάσος Αθανασίου και Γιώργος Πάντζας, αλλά και αρκετά γνωστά τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο επιλαχών Βουλευτής Γιάννης Δέδες, ο Γιώργος κι ο Παναγιώτης Ροδάκης, Φρέντι Στάμου, Λάμπρος Ραπτοτάσιος κα.

Το λουκέτο στον Κατσέλη συνδέεται με την εκλογή Προέδρου στην EUROBANK

ΗΛΙΑΣ ΓΚΡΙΤΣΗΣ
ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΓΚΡΙΤΣΗ

Την ώρα που το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και η διευθύνουσα σύμβουλος κα Α. Σακελλαρίου αποφάσισαν να προτείνουν τον κ. Δαυίδ για την προεδρία της τράπεζας, ο επιχειρηματίας έκλεινε την ιστορική βιομηχανία Nutriart, που εκμεταλλεύεται τα σήματα Αλλατίνη, Κατσέλης κ.α., «φεσώνοντας» την τράπεζα της οποίας έγινε πρόεδρος με ποσό 5,7 εκατ. ευρώ.
Η οικογένεια Δαυίδ δια του Γ. Δαυίδ αλλά και του γιου του Χάρη, αποφάσισαν να πτωχεύσουν τη Nutriart, η οποία οφείλει στις τράπεζες 130 εκατ. ευρώ. Από αυτά τα 130 εκατ., χρέος περίπου 10 εκατ. ευρώ αφορά τη Eurobank, που μετά από σχετική ρύθμιση, είχε μειωθεί στα 5,7 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα, ο νέος πρόεδρος της Eurobank, κ. Γ. Δαυίδ, είναι ο επιχειρηματίας που αποφάσισε να βγάλει από το ελληνικό χρηματιστήριο και να μεταφέρει στην Ελβετία την έδρα της Coca Cola 3E.
Ο κ. Δαυίδ, με τη μεταφορά της έδρας της Coca Cola 3E και τώρα με το λουκέτο της Nutriart πρωτοστατεί στην αποβιομηχανοποίηση της χώρας και στην υπονόμευση της ελληνικής οικονομίας. Το άνοιγμα που αφήνει η Nutriart σε σούπερ μάρκετ και προμηθευτές της με το λουκέτο, φτάνει σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες τα 50 εκατ. ευρώ, και κατά άλλες πληροφορίες τα 35 εκατ. ευρώ. Είναι απορίας άξιο πώς το ΤΧΣ και η διοίκησή του, κ.κ. Σκλαβούνης και Σακελαρίου αποφάσισαν να τοποθετήσουν πρόεδρο της Eurobank έναν επιχειρηματία που έχει «φεσώσει» με 5,7 εκατ. ευρώ την τράπεζα. Η κα Σακελλαρίου και η υπόλοιπη διοίκηση του ΤΧΣ θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις για τη συγκεκριμένη επιλογή. 
Σημειώνεται ότι η αίτηση πτώχευσης της Nutriart αφήνει 500 εργαζόμενους χωρίς δουλειά, ενώ προκάλεσε σοκ στην αγορά, καθώς με την κίνηση αυτή, ο κ. Δαυίδ όχι μόνο φέσωσε την τράπεζα στην οποία τον προωθούν για πρόεδρο, αλλά και άφησε ανοικτούς τους προμηθευτές της εταιρείας αλλά και τους εμπορικούς της συνεργάτες.

Πετάει η ομάδα της Χαράς Τσιγιάννη

 «ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ»  - ΕΞΑΙΣΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ 
... H αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου γέμισε ασφυκτικά... 
μερικές από τις κορυφαίες σκηνές της παράστασης
τους ηθοποιούς χειροκρότησε και ο Μητροπολίτης Ιλίου Αχαρνών και Περουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρας 
άπαιχτοι στους ρόλους τους οι ηθοποιοί της Χαράς Τσιγιάννη... 
με τον Σπύρο Στρεμμένο να δίνει ρέστα, κατεβάζοντας, όπως το απαιτούσε το σενάριο, 5 ποτήρια νερό μονοκοπανιά! 
... λίγο πριν το τέλος....
εκπληκτικό φινάλε.... 
... και υπόκλιση! 
"Ηθοποιός σημαίνει φως!" 



ΤΗΣ ΕΥΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

Tην κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά «Φωνάζει ο κλέφτης» ανέβασε την Τετάρτη 26 Ιουνίου το θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Αχαρνών στη σκηνή της αίθουσας εκδηλώσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου. Μια αίθουσα που γέμισε ασφυκτικά από το θεατρόφιλο κοινό, που ψυλιασμένο πλέον από τις άκρως πετυχημένες παραστάσεις της θεατρικής Ομάδας δεν τις χάνει με τίποτα! «Με τη ρομαντική νοσταλγία του χθες» έγραφε η πρόσκληση, αλλά η μεγάλη αλήθεια είναι πως η κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά είναι επίκαιρη όσο ποτέ…

Για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να θυμούνται οι παλαιότεροι 
Για την ιστορία αξίζει να αναφερθεί ότι το έργο γράφτηκε το 1958 και έγινε μεγάλη θεατρική επιτυχία από τον θίασο Μαίρης Αρώνη – Ντίνου Ηλιόπουλου – Διονύση Παπαγιαννόπουλου και παραμένει από τα πιο αγαπημένα έργα της ελληνικής θεατρικής σκηνής. Στον κινηματογράφο παρουσιάστηκε το 1962 σε παραγωγή της Φίνος Φιλμς και σκηνοθεσία του Γιάννη Δαλιανίδη, ο οποίος υπέγραφε με το όνομα του μοντερ Ανδρέα Ανδρεαδάκη, λόγω του μεγάλου αριθμού ταινιών που είχε σκηνοθετήσει εκείνο το έτος. Η ταινία με πρωταγωνιστές τη Ρένα Βλαχοπούλου, τον Ντίνο Ηλιόπουλο και τον Διονύση Παπαγιανόπουλο άφησε εποχή και έγινε τεράστια επιτυχία.

Η υπόθεση του έργου 
Ένας φτωχός λογιστής, υπερβολικά έντιμος, ο Τιμολέων Λάμπρου, βρίσκει στο δρόμο ένα πορτοφόλι και χωρίς να το σκεφθεί, πάει κατευθείαν στο σπίτι του κατόχου του, στρατηγού εν αποστρατεία, για να το παραδώσει. Ο στρατηγός, εντυπωσιασμένος από την τιμιότητά του, τον διορίζει λογιστή στην εταιρεία του, όπου όπως αποδεικνύεται ότι γίνονται μεγάλες καταχρήσεις. Όταν τις ανακαλύψει, ο Λάμπρου που για να παίρνει θάρρος αναγκάζεται να πίνει, τις αποκαλύπτει στον στρατηγό, αλλά αντί για επιβράβευση βρίσκεται στη… φυλακή. Αιτία η σύζυγος του στρατηγού Λία που καλύπτει τον αδελφό της χωρίς να ξέρει ότι έχει καταχραστεί τα χρήματα του οργανισμού, κατηγορώντας το λογιστή για τρελό, απατεώνα και «εναντίον του συστήματος», κάτι που συνήθως κάνει το στρατηγό έξαλλο. Όταν όμως αντιληφθεί την πραγματικότητα, η Λία θα δώσει τη λύση αποκαλύπτοντας όλη την αλήθεια και βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους.
Παρότι το έργο γράφτηκε πριν από 55 χρόνια παραμένει επίκαιρο και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ίδιος ο Δημήτρης Ψαθάς: «ποτέ δεν έλειψαν από τον κόσμο και από την Ελλάδα φυσικά οι ενάρετοι, οι τίμιοι πατριώτες και οι ψεύτικοι πατριδοκάπηλοι, που φυτρώνουν σαν τις τσουκνίδες μέσα στα λουλούδια».

Στα δικά μας τώρα…
Δεν υπάρχουν λόγια για τα παιδιά που συμμετέχουν στην θεατρική ομάδα της σκηνοθέτιδος Χαράς Τσιγιάννη. Κατά την άποψή μας, τα πιο παλιά που τα παρακολουθούμε εδώ και μερικά χρόνια, ανήκουν δικαιωματικά στην οικογένεια των ηθοποιών. Όσο για τα νεότερα, διαισθανόμαστε ότι με τη δασκάλα και τους «συμμαθητές»¨που έχουν, θα μάθουν καλά γράμματα…Η Χαρά Τσιγιάννη κάποτε, μου είχε πει να μην γράφω διαρκώς καλά λόγια, γιατί θα νομίζουν όλοι, πως με πληρώνει. Το παρατεταμένο χειροκρότημα όμως του κόσμου και το γεγονός ότι πολλές φορές ένιωσε την ανάγκη να χειροκροτήσει πριν την ολοκλήρωση μια σκηνής τα λέει όλα. Όσο καλά ή μέτρια λόγια κι αν γράψει κανείς, μία είναι η αλήθεια. Η θεατρική ομάδα τους Δήμου Αχαρνών πετάει! Είναι πολιτιστικό κεφάλαιο για την πόλη και θα ήταν ευχής έργον η δουλειά της να γίνει γνωστή και εκτός των τειχών των Αχαρνών, όπως συμβαίνει και με άλλους πολιτιστικούς φορείς.
 
Οι Συντελεστές της Παράστασης: 
Σκηνοθεσία: Χαρά Τσιγιάννη 
Σκηνικά: Μαρία Γκίκα 
Υπέροχοι στους ρόλους τους με τη σειρά που εμφανίστηκαν οι: 
Ιωάννα Μάρκου (Λέλα), Νίκη Καρνάτσου (Λία), ο Βαγγέλης Τριανταφύλλου (Σόλων), ο Αργύρης Καγιώρης (Διοικητής), η Νικολέττα Μπίσκου (Τασία), ο Κωνσταντίνος Καχριμανίδης (Αντώνης), ο Σπύρος Στρεμμένος (Τίμος) και ο Κωνσταντίνος Βλάχος (Αρχιφύλακας). 

Υ.Σ Λόγω τιμής, δεν πήρα μία για τα καλά μου λόγια. Ούτε ένα ποτήρι νερό δεν με κέρασαν. Ο Σπύρος Στρεμμένος μάλιστα, με έκανε να ζηλέψω. Όταν τον είδα εν μέσω παράστασης, όπως το απαιτούσε το σενάριο, να πίνει ο αθεόφοβος πέντε ποτήρια νερό μαζεμένα, ένιωσα να υποφέρω από το αίσθημα της δίψας… Χόρτασε η ψυχή μου όμως. Όπως και όλου του κοινού. Από αυθόρμητο γέλιο που τα παιδιά το πρόσφεραν αφειδώς, μέσα από τις εξαίσιες ερμηνείες τους. Μπράβο! 
Δείτε αποσπάσματα από την παράσταση: