Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Πετάει η ομάδα της Χαράς Τσιγιάννη

 «ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ»  - ΕΞΑΙΣΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ 
... H αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου γέμισε ασφυκτικά... 
μερικές από τις κορυφαίες σκηνές της παράστασης
τους ηθοποιούς χειροκρότησε και ο Μητροπολίτης Ιλίου Αχαρνών και Περουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρας 
άπαιχτοι στους ρόλους τους οι ηθοποιοί της Χαράς Τσιγιάννη... 
με τον Σπύρο Στρεμμένο να δίνει ρέστα, κατεβάζοντας, όπως το απαιτούσε το σενάριο, 5 ποτήρια νερό μονοκοπανιά! 
... λίγο πριν το τέλος....
εκπληκτικό φινάλε.... 
... και υπόκλιση! 
"Ηθοποιός σημαίνει φως!" 



ΤΗΣ ΕΥΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

Tην κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά «Φωνάζει ο κλέφτης» ανέβασε την Τετάρτη 26 Ιουνίου το θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Αχαρνών στη σκηνή της αίθουσας εκδηλώσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου. Μια αίθουσα που γέμισε ασφυκτικά από το θεατρόφιλο κοινό, που ψυλιασμένο πλέον από τις άκρως πετυχημένες παραστάσεις της θεατρικής Ομάδας δεν τις χάνει με τίποτα! «Με τη ρομαντική νοσταλγία του χθες» έγραφε η πρόσκληση, αλλά η μεγάλη αλήθεια είναι πως η κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά είναι επίκαιρη όσο ποτέ…

Για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να θυμούνται οι παλαιότεροι 
Για την ιστορία αξίζει να αναφερθεί ότι το έργο γράφτηκε το 1958 και έγινε μεγάλη θεατρική επιτυχία από τον θίασο Μαίρης Αρώνη – Ντίνου Ηλιόπουλου – Διονύση Παπαγιαννόπουλου και παραμένει από τα πιο αγαπημένα έργα της ελληνικής θεατρικής σκηνής. Στον κινηματογράφο παρουσιάστηκε το 1962 σε παραγωγή της Φίνος Φιλμς και σκηνοθεσία του Γιάννη Δαλιανίδη, ο οποίος υπέγραφε με το όνομα του μοντερ Ανδρέα Ανδρεαδάκη, λόγω του μεγάλου αριθμού ταινιών που είχε σκηνοθετήσει εκείνο το έτος. Η ταινία με πρωταγωνιστές τη Ρένα Βλαχοπούλου, τον Ντίνο Ηλιόπουλο και τον Διονύση Παπαγιανόπουλο άφησε εποχή και έγινε τεράστια επιτυχία.

Η υπόθεση του έργου 
Ένας φτωχός λογιστής, υπερβολικά έντιμος, ο Τιμολέων Λάμπρου, βρίσκει στο δρόμο ένα πορτοφόλι και χωρίς να το σκεφθεί, πάει κατευθείαν στο σπίτι του κατόχου του, στρατηγού εν αποστρατεία, για να το παραδώσει. Ο στρατηγός, εντυπωσιασμένος από την τιμιότητά του, τον διορίζει λογιστή στην εταιρεία του, όπου όπως αποδεικνύεται ότι γίνονται μεγάλες καταχρήσεις. Όταν τις ανακαλύψει, ο Λάμπρου που για να παίρνει θάρρος αναγκάζεται να πίνει, τις αποκαλύπτει στον στρατηγό, αλλά αντί για επιβράβευση βρίσκεται στη… φυλακή. Αιτία η σύζυγος του στρατηγού Λία που καλύπτει τον αδελφό της χωρίς να ξέρει ότι έχει καταχραστεί τα χρήματα του οργανισμού, κατηγορώντας το λογιστή για τρελό, απατεώνα και «εναντίον του συστήματος», κάτι που συνήθως κάνει το στρατηγό έξαλλο. Όταν όμως αντιληφθεί την πραγματικότητα, η Λία θα δώσει τη λύση αποκαλύπτοντας όλη την αλήθεια και βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους.
Παρότι το έργο γράφτηκε πριν από 55 χρόνια παραμένει επίκαιρο και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ίδιος ο Δημήτρης Ψαθάς: «ποτέ δεν έλειψαν από τον κόσμο και από την Ελλάδα φυσικά οι ενάρετοι, οι τίμιοι πατριώτες και οι ψεύτικοι πατριδοκάπηλοι, που φυτρώνουν σαν τις τσουκνίδες μέσα στα λουλούδια».

Στα δικά μας τώρα…
Δεν υπάρχουν λόγια για τα παιδιά που συμμετέχουν στην θεατρική ομάδα της σκηνοθέτιδος Χαράς Τσιγιάννη. Κατά την άποψή μας, τα πιο παλιά που τα παρακολουθούμε εδώ και μερικά χρόνια, ανήκουν δικαιωματικά στην οικογένεια των ηθοποιών. Όσο για τα νεότερα, διαισθανόμαστε ότι με τη δασκάλα και τους «συμμαθητές»¨που έχουν, θα μάθουν καλά γράμματα…Η Χαρά Τσιγιάννη κάποτε, μου είχε πει να μην γράφω διαρκώς καλά λόγια, γιατί θα νομίζουν όλοι, πως με πληρώνει. Το παρατεταμένο χειροκρότημα όμως του κόσμου και το γεγονός ότι πολλές φορές ένιωσε την ανάγκη να χειροκροτήσει πριν την ολοκλήρωση μια σκηνής τα λέει όλα. Όσο καλά ή μέτρια λόγια κι αν γράψει κανείς, μία είναι η αλήθεια. Η θεατρική ομάδα τους Δήμου Αχαρνών πετάει! Είναι πολιτιστικό κεφάλαιο για την πόλη και θα ήταν ευχής έργον η δουλειά της να γίνει γνωστή και εκτός των τειχών των Αχαρνών, όπως συμβαίνει και με άλλους πολιτιστικούς φορείς.
 
Οι Συντελεστές της Παράστασης: 
Σκηνοθεσία: Χαρά Τσιγιάννη 
Σκηνικά: Μαρία Γκίκα 
Υπέροχοι στους ρόλους τους με τη σειρά που εμφανίστηκαν οι: 
Ιωάννα Μάρκου (Λέλα), Νίκη Καρνάτσου (Λία), ο Βαγγέλης Τριανταφύλλου (Σόλων), ο Αργύρης Καγιώρης (Διοικητής), η Νικολέττα Μπίσκου (Τασία), ο Κωνσταντίνος Καχριμανίδης (Αντώνης), ο Σπύρος Στρεμμένος (Τίμος) και ο Κωνσταντίνος Βλάχος (Αρχιφύλακας). 

Υ.Σ Λόγω τιμής, δεν πήρα μία για τα καλά μου λόγια. Ούτε ένα ποτήρι νερό δεν με κέρασαν. Ο Σπύρος Στρεμμένος μάλιστα, με έκανε να ζηλέψω. Όταν τον είδα εν μέσω παράστασης, όπως το απαιτούσε το σενάριο, να πίνει ο αθεόφοβος πέντε ποτήρια νερό μαζεμένα, ένιωσα να υποφέρω από το αίσθημα της δίψας… Χόρτασε η ψυχή μου όμως. Όπως και όλου του κοινού. Από αυθόρμητο γέλιο που τα παιδιά το πρόσφεραν αφειδώς, μέσα από τις εξαίσιες ερμηνείες τους. Μπράβο! 
Δείτε αποσπάσματα από την παράσταση:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου