Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Λεφτά για ταξίδια στο εξωτερικό υπάρχουν…

Μπορεί οι υπάλληλοι του Δήμου Αχαρνών να περιμένουν, ελλείψει χρημάτων,  κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα για να πληρωθούν. Για ταξίδια  στο εξωτερικό, όμως, φαίνεται ότι υπάρχουν λεφτά, όπως αποδεικνύεται από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία εγκρίθηκαν 2 χιλ ευρώ για τη μετάβαση στην Ιταλία, στο διάστημα από 26 μέχρι 30 Απριλίου 2013, για τη συμμετοχή στο συνέδριο «Extrascape 2013». Η αιτιολόγηση της συμμετοχής του Δήμου ήταν βαρύγδουπη κι έδινε την εντύπωση ότι ο Δήμος θα έπαιρνε μέρος σε ένα μεγάλο γεγονός.  Στην πραγματικότητα επρόκειτο για μια ελαιοκομική έκθεση, όπως αποδεικνύεται από την ιστοσελίδα του Συνεδρίου KΛΙΚ ΕΔΩ και συγκεκριμένα από τους παραγωγούς …έξτρα παρθένου ελαιόλαδου. Τώρα τι σχέση έχει ο Δήμος Αχαρνών με το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και το τουριστικό δυναμικό της ελιάς, αυτό ένας Θεός το ξέρει. Ή ίσως ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Νίκος Κρημνιανιώτης, ο οποίος εισηγήθηκε το θέμα και ο οποίος ασχολείται με την ελιά και το ελαιόλαδο ΚΛΙΚ ΕΔΩ , εξ ου και ήταν ο εισηγητής του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο. 
Από την ιστοσελίδα του Γενικού Γραμματέα Νίκου Κρημνιανιώτη, με τον ίδιο να οδηγεί το τρακτεράκι στο κτήμα που παράγει παρθένο ελαιόλαδο, στο Αριοχώρι Μεσσηνίας
Πάρτε μια εικόνα από την ιστοσελίδα του συμποσίου, σε μετάφραση του google, που μπορεί να μην είναι καλοσυνταγμένη, αλλά δίνει μια εικόνα του πράγματος…

Extrascape 2013: το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
ΜΕ FRANCESCO TRAVAGLINI ON 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 2013 · ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
                                                                                   San Martino in Pensilis 27 έως 30 Απρ 2013
                                                                                   Baronial Palace
Extrascape, ένας διεθνής διαγωνισμός και μια σειρά εκδηλώσεων για να τονίσει τη σημασία της γεωργίας και του τουριστικού δυναμικού της ελιάς. 
Επίσημα παρουσιάστηκε το Δεκέμβριο του περασμένου έτους, είναι σε εξέλιξη, η δεύτερη έκδοση του Διεθνούς Extrascape Ανταγωνισμού.
Extrascape είναι η πρώτη ελαιοκομική διεθνή ανταγωνισμό που επιβραβεύει όχι μόνο το καλύτερο, αλλά και το παρθένο τοπίο, θεωρείται όχι μόνο από αισθητική άποψη, αλλά από εκείνη της ηθικής της βιωσιμότητας, και τις ορθές γεωργικές και περιβαλλοντικές πρακτικές.
Η πρωτοβουλία, υπό την αιγίδα του τρέχοντος έτους από την πόλη του San Martino in Pensilis, διοργανώνεται από Molisextra - Molise ένωση παραγωγών έξτρα παρθένο ελαιόλαδο - σε συνεργασία με την Περιφέρεια του Molise, Τμήμα γεωργικής πολιτικής και την επαρχία του Campobasso. 
Extrascape είναι στην πραγματικότητα πολύ περισσότερο από ένα διαγωνισμό, όπως στον τύπο και καινοτόμο φακό. 
Extrascape χρήσεις, όπως στην έκδοση του 2012, η συμβολή της τεχνικής και επιστημονικής επιτροπής η οποία απαρτίζεται από εκπροσώπους του Τμήματος του Τμήματος Αρχιτεκτονικής Τοπίου και Σχεδιασμού του πανεπιστημίου Sapienza της Ρώμης (επαφή καθ.. Ippolito AM) του «Πανεπιστημίου του Molise (STAT, Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Περιβάλλοντος και Επικράτειας, διευθυντής prof. Μ. Marchetti) και «Πανεπιστήμιο της Tuscia (ΔΑΦΝΗ, Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Γεωργίας, Δασών, Φύση και Ενέργειας, συντονιστής καθ. R. Biasi).
Οι συμμετέχοντες στο εργαστήριο 20 μαθητές της διεθνούς διαπανεπιστημιακή PhD στη Διοίκηση και τα θέματα προστασίας στην αλλαγή Τοπία. 
Θεσμικού εταίρου της πρωτοβουλίας είναι επίσης η «ARSIAM και οι συνεργάτες είναι ηΕθνική Επιτροπή για Τοπίο, το τμήμα Molise, ο ιταλικός οργανισμός για τη γεωργίαAiCARE Ηθική και την Ένωση για τη διάδοση dell'agricivismo Effect αστική γη Ίδρυμα και το San Leo.
Η πρωτοβουλία θα λάβει χώρα στο San Martino In Pensilis σε Molise, 27 έως 30 Απρ 2012,που συμπίπτει με την Carrese - η παραδοσιακή αρματοδρομία που διεξάγεται κάθε χρόνο προς τιμήν του πολιούχου Αγίου Λέοντα - για να σηματοδοτήσει το βαθύ δεσμό με την επικράτεια αλλά και η στενή σχέση μεταξύ του εδάφους, το τοπίο, τις παραδόσεις, τη γεωργική παραγωγή και τον τουρισμό.
Στις 30 Απριλίου, θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εργασιών της διεθνούς και διεπιστημονική επιτροπή που θα αξιολογήσει τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των συμμετεχόντων ελαίων στο διαγωνισμό και αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά και το τοπίο των περιοχών στις οποίες γεννιούνται ανάθεση του Grand Prix Extrascape,το 2013, το πετρέλαιο βραβείο Right προορίζεται για κοινωνικές εκμεταλλεύσεις σε συνεργασία με AiCARE και το ειδικό βραβείο σε Αρχιτεκτονικές Θραυστήρες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου