Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Γέλιο μέχρι δακρύων από τα φοβερά παιδιά του θεατρικού εργαστηρίου του Δήμου Αχαρνών

«ΤΟ ΚΛΑΜΑ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ» ταίριαξε γάντι στο 3ο Αγροφέστιβαλ 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑΘΜΟΣ  από το Θεατρικό Εργαστήρι και το Χορευτικό τμήμα του Δήμου Αχαρνών 
Φωτογραφικά στιγμιότυπα από το άπαιχτο βουκολικό δράμα "ΤΟ ΞΥΛΟ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ"
Ο κόσμος γέλασε με την καρδιά του και χειροκρότησε με θέρμη τα φοβερά παιδιά του Θεατρικού Εργαστηρίου και του Χορευτικού του Δήμου Αχαρνών  
Ο Δήμαρχος Αχαρνών Σωτήρης Ντούρος, (πάνω) βράβευσε το θεατρικό Εργαστήρι και απένειμε αναμνηστικά δώρα στη σκηνοθέτιδα  Χαρά Τσιγιάννη και σε όλους του συντελεστές της παράστασης. Κάτω δεξιά, ο Αναστάσης Σωτηρίου συνήθως φωτογραφίζει...Αυτή τη φορά όμως έκανε μια εξαίρεση, γιατί όχι μόνο θαυμάζει του δουλειά των παιδιών του θεατρικού εργαστηρίου, αλλά πολλά από αυτά είναι και φίλοι του. 


Το κλάμα δεν βγήκε από τον Παράδεισο. Αυτή τη φορά, βγήκε από τα ταλαντούχα παιδιά του θεατρικού Εργαστηρίου του Δήμου Αχαρνών. Και δεν ήταν κλάμα.. Ήταν γέλιο μέχρι δακρύων. Το είχαμε γράψει και πέρσι που ανέβηκε για πρώτη φορά στο 2ο Αγροφέστιβαλ του Δήμου Αχαρνών, πως ήταν μια εκπληκτική θεατρική παράσταση. Και η αλήθεια είναι, πως εκτός απ΄ το γεγονός ότι στην θεατρική ομάδα συμμετείχαν και νέα πρόσωπα, τίποτα δεν άλλαξε. Όπως ακριβώς είχαμε αναφέρει όταν τους πρωτοείδαμε στο βουκολικό "δράμα", τα παιδιά που συμμετείχαν στην θεατρική παράσταση «Το κλάμα βγήκε από τον Παράδεισο» απέδειξαν, πως δεν χρειάζεται να είσαι «πρώτο όνομα» για να έχεις ταλέντο κι επαγγελματισμό. Η παράσταση σε σκηνοθεσία Χαράς Τσιγιάννη που παρουσιάστηκε το βράδυ του Σαββάτου 8 Ιουνίου, στην κεντρική υπαίθρια σκηνή του 3ου Αγροφέστιβαλ., πρόσφερε στο κοινό αυτό, που στις δύσκολες εποχές που ζούμε, λείπει από όλους μας! Αυθόρμητο και άφθονο γέλιο. 
Λίγα λόγια για το έργο
Πρόκειται για παρωδία, που διακωμωδεί όλο το φάσμα του παλιού ελληνικού κινηματογράφου τηςδεκαετίας του '60. Στην ταινία συνυπάρχει η κωμωδία, το μελό, το μιούζικαλ, το βουκολικό δράμα, αλλά και οι σκηνές εποχής (Κατοχική περίοδος), δοσμένα μέσα από μία κωμική αντίληψη. Βασικός άξονας του σεναρίου είναι η σύγκρουση δύο οικογενειών, της φτωχής οικογένειας Μπισμπίκη και της αριστοκρατικής οικογένειας Δελαφράγκα, όπου αναπτύσσεται μια σειρά από στερεότυπους χαρακτήρες και καταστάσεις που κυριάρχησαν κατά κόρον στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο. Τα μέλη των δύο οικογενειών αν και βρίσκονταν σε διαρκή σύγκρουση, αποδείχθηκε ότι έκρυβαν κι από ένα μυστικό, η αποκάλυψη των οποίων κορυφώνεται με τον συνηθισμένο τρόπο, το γάμο.
Οι συντελεστές της υπέροχης παράστασης ήταν οι:
Σπύρος Στρεμένος – Νίκη Καρνάτσου – Σωτήρης Καλατζής - Βαγγέλης Τριανταφύλλου – Παναγιώτης Τσόκας – Κωνσταντίνος Καχριμανίδης – Μαριλένα Καρνάτσου- Αλίκη Παπαβασιλείου – Τάσος Καλατζής μαζί τους και το χορευτικό τμήμα του Δήμου Αχαρνών. 
Σκηνοθεσία: Χαρά Τσιγιάννη  Δασκάλα Χορού: Τζέλα Λούκη .

Για την ιστορία του Θεατρικού έργου «Το κλάμα βγήκε από τον Παράδεισο» αξίζει να σημειωθεί πως: Πρόκειται για μία από τις ακριβότερες παραγωγές του ελληνικού κινηματογράφου, καθώς κόστισε 450 εκατομμύρια δραχμές. Τα γυρίσματά της έγιναν εντός Αθηνών (Πλάκα,Βουλιαγμένη, Κηφισιά), αλλά και εκτός (Μύκονος, Πήλιο, Πάπιγκο, Μαραθώνας, Λαύριο,Δερβενοχώρια) και διήρκεσαν 15 εβδομάδες. Συμμετείχαν περισσότεροι από 30 ηθοποιοί, 50 χορευτές και 1.300 κομπάρσοι, ενώ ετοιμάστηκαν 250 γυναικεία και 150 ανδρικά κοστούμια υψηλής ραπτικής, 200 κοστούμια για δεύτερους ρόλους, 1.100 στολές για κομπάρσους και 90 περούκες.
Διανομή ρόλων: Στην ταινία πρωταγωνίστησε μια πλειάδα γνωστών Ελλήνων ηθοποιών, μάλιστα αρκετοί από αυτούς εμφανίστηκαν ελάχιστα, σε σκηνές λίγων λεπτών ή ακόμα και δευτερολέπτων (ανάμεσά τους οι Τάκης Χρυσικάκος, Ρένια Λουιζίδου, Νένα Μεντή, Κώστας Ευριπιώτης, Γιάννης Ζουγανέλης, Ντίνος Αυγουστίδης, Κώστας Κόκλας, Αντώνης Καφετζόπουλος, Βλαδίμηρος Κυριακίδης,Καίτη Κωνσταντίνου, Γιώργος Παρτσαλάκης κλπ.) Τους βασικούς ρόλους ερμήνευσαν οι: Άννα Παναγιωτοπούλου (Λαυρεντία Μπισμπίκη), Mίρκα Παπακωνσταντίνου (Τζέλλα Δελαφράγκα), Τάσος Χαλκιάς (Στέφανος Μπάρας), Μαρία Καβογιάννη (Μάρθα Μπισμπίκη), Τζόυς Ευείδη (Τζένη Δελαφράγκα), Μιχάλης Ρέππας (Γιακουμής Μπάρδακας), Πρωταγωνίστησαν ακόμα οι Σοφία Φιλιππίδου, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Τρύφων Καρατζάς, Άννα Κυριακού, Χάρης Γρηγορόπουλος,Μίνα Αδαμάκη, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Χρήστος Βαλαβανίδης, Δημήτρης Πιατάς, Μίμης Χρυσομάλλης, Μαίρη Σταυρακέλη, Χρήστος Σιμαρδάνης και άλλοι. Η μουσική και οι στίχοι τωντραγουδιών ήταν της Αφροδίτης Μάνου, οι χορογραφίες του Φωκά Ευαγγελινού και τραγούδησαν οιΜαρία Δημητριάδη, Λάμπης Λιβιεράτος και Τζίνη Παπαδοπούλου.

Ναι! Αυτό το έργο έπαιξαν τα παιδιά των Αχαρνών κι έσκισαν! Όπως αναμένεται να σκίσουν και στην παράσταση που ετοιμάζουν «Φωνάζει ο κλέφτης» του Δημήτρη Ψαθά, που θ΄ανέβει στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Αχαρνών στις 26 Ιουνίου στις 8 και μισή το βράδυ. Μην τη χάσετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου