Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Μετά τις εκπτώσεις αρχίζουν οι προσφορές, λέει ο ΣΕΒΑ

Αρ. πρωτοκόλλου 5

       ΕΝΑΡΞΗ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ

Με την λήξη της περιόδου των χειμερινών εκπτώσεων στις 28 Φεβρουαρίου 2013 και της δυνατότητας πλέον διενέργειας ‘ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ’ από τις εμπορικές επιχειρήσεις , ο ΣΕΒΑ ανακοινώνει ότι με  τον Νόμο 3377/19-8-2005 του Υπουργείου Ανάπτυξης : 
-Επιτρέπονται οι προσφορές συγκεκριμένων προϊόντων ή προϊόντων ορισμένης κατηγορίας, για χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να υπερβεί τις δέκα (10) συνεχόμενες ημέρες, εφόσον αναγράφονται ευκρινώς η παλαιά και η νέα τιμή των προϊόντων , σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου εκτίθενται τα προσφερόμενα προϊόντα. 
-Προσφορές μπορούν να γίνονται κατ’ όλη την διάρκεια της σεζόν μέχρι και την έναρξη της επόμενης περιόδου εκπτώσεων με την τροπολογία του Υπ. Ανάπτυξης Ν 3769/2009 αρ.19 παρ.8. 
-Σε κάθε περίπτωση, απαγορεύεται η προσφορά ειδών, των οποίων η ποσότητα υπερβαίνει το πενήντα τοις εκατό (50%) του συνόλου των ειδών που διαθέτει το κατάστημα. Νέα προσφορά του ίδιου προϊόντος δεν επιτρέπεται πριν παρέλθουν εξήντα (60) ημέρες από την προηγούμενη. 
-Ο υπεύθυνος κάθε εμπορικού καταστήματος οφείλει να ανακοινώνει στην Διεύθυνση Εμπορίου της οικίας Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και στον οικείο Εμπορικό Σύλλογο, (ΣΕΒΑ), είτε είναι μέλος είτε όχι, όλες τις προσφορές που προτίθενται να κάνει, τουλάχιστον μία (1) ημέρα πριν την έναρξη τους. Στην ανακοίνωση αναφέρονται όλα τα προσφερόμενα προϊόντα αναλυτικά και η χρονική διάρκεια της προσφοράς. 
-Ισχύουν ως προς τις γενικές τους διατάξεις , ήτοι μια δεδομένη επιχείρηση μπορεί να κάνει προσφορές στο σύνολο των τριάντα (30) ημερών για τρία (3) δεκαήμερα προσφέροντας –εάν το επιθυμεί- το 30% των ειδών της κάθε φορά. 
-Ο ΣΕΒΑ συνιστά την πιστή εφαρμογή του Νόμου διότι σε αντίθετη περίπτωση επιβάλλεται πρόστιμο πεντακοσίων (500) μέχρι πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ, ανάλογα με την βαρύτητα και την συχνότητα της παράβασης. Το πρόστιμο επιβάλλεται πέραν των ποινικών κυρώσεων που προβλέπονται στο αρ.31 του αγορανομικού κώδικα. 
-Οι συνάδελφοι μπορούν να κοινοποιούν τις ανακοινώσεις των προσφορών που θα κάνουν είτε ταχυδρομικά ή για ακόμα καλύτερη εξυπηρέτηση των συναδέλφων λειτουργεί 24 ώρες το FAX του συλλόγου με αριθμό 210-2440517 ή στο sebaharnon@yahoo.gr και για την Διεύθυνση Εμπορίου Αντιπεριφέρεια Ανατολικής Αττικής είτε ταχυδρομικά είτε στο FAX 210-6033045
                                                                 Το ΔΣ του ΣΕΒΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου