Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Συνεχίζονται οι εγγραφές στους ΑΧΑΡΝΗΣ

Ο χορός, βλάπτει σοβαρά την κρίση, γιατί ωφελεί τη σωματική και ψυχική υγεία!

Οι εγγραφές άρχισαν στο Dance Studio του Ευγένιου
Οι εγγραφές άρχισαν στο Dance Studio του Ευγένιου Μολτσάνοφ! Κι επειδή ο χορός είναι το αντίδοτο στην κρίση, οι επιλογές στα είδη χορού είναι πολλές κι απευθύνονται όχι μόνο σε όλες τις ηλικίες αλλά και σε όλα τα βαλάντια, αφού η μηνιαία συνδρομή κοστίζει μόνο 20 ευρώ!  Στη σχολή λειτουργούν  τα νέα πρωτοποριακά τμήματα POLE DANCING (Χορός σε Στύλο) και GO GO DANCE ( CLUB DANCE,FREESTYLE ), ενώ την εξαιρετική πορεία τους συνεχίζουν τα τμήματα, LATIN I.D.T.A., BALLROOM I.D.T.A., SALSA, ARGENTINE TANGO, HIP HOP, VIDEO CLIP DANCE, ORIENTAL, ΒALLET, ΣΥΓΧΡΟΝΟ, JAZZ, ΧΟΡΟΚΙΝΗΣΗ ( 3 - 5 ΕΤΩΝ ), ΥΟGA, ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ + ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΤΥΧΙΩΝ

ΤΙΜΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ : ΑΠΟ 20 ΕΥΡΩ ΜΗΝΙΑΙΩΣ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ : 44 ΩΡΕΣ ΟΜΑΔΙΚΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΜΗΝΙΑΙΩΣ = 1.8 ΕΥΡΩ \ ΩΡΑ !!
Η Σχολή του Ευγένιου Μολτσάνοφ και της καλλιτεχνικής διευθύντριας του Dance Studio Χριστίνας Μάντζαρη βρίσκεται στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 59 Α (πλησίον της πλατείας Καράβου). Τηλ. επικοινωνίας 210-2478618

Μαγέψε και στο θέατρο "Δώρα Στράτου" ο "Κόκκινος Μύλος"

Εκτός των τειχών, έκανε περήφανες τις Αχαρνές ο Λαογραφικός και Χορευτικός Σύλλογος ο "Κόκκινος Μύλος" με την εμφάνιση του τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου στον πευκόφυτο λόφο του Φιλοπάππου και απέναντι από την Ακρόπολη, όπου βρίσκεται το θέατρο "Δώρα Στράτου". Τα παιδιά του "Κόκκινου Μύλου ξεκίνησαν δυναμικά τη χορευτική τους χρονιά, συμμετέχοντας στην  11η συνάντηση χορευτικών συγκροτημάτων στο φεστιβάλ «Εμμέλεια 2012», με το τμήμα Αθηνών του διεθνούς συμβουλίου χορού CID-UNESCO. Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος χορευτικές ομάδες από διάφορα μέρη της Ελλάδος όπου παρουσίασαν τους τοπικούς τους χορούς. Την εκδήλωση έκλεισε ο Λαογραφικός Χορευτικός Σύλλογος Αχαρνών «Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΜΥΛΟΣ» παρουσιάζοντας χορούς από την Άσσηρο Θεσσαλονίκης, με την 42μελή ομάδα του, όπου εντυπωσίασε και καταχειροκροτήθηκε από τους θεατές, για την άρτια και άψογη παρουσία του, τιμώντας επάξια τον σύλλογο αλλά  και την πόλη των Αχαρνών.

Αγιασμός και βραβεύσεις την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου από τον "Κόκκινο Μύλο"


Εθελοντική Αιμοδοσία διοργανώνει ο Σύλλογος Κατοίκων του Ολυμπιακού Χωριού

Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο Ολυμπιακό Χωριό την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου. Η μονάδα αιμοληψίας στελεχωμένη με το κατάλληλο ιατρικό και νοσηλευτικό δυναμικό θα βρίσκεται στο  κλειστό Γυμναστήριο των αθλητικών εγκαταστάσεων, από τις 10:00 π.μ. έως τις 13:00.  Η ευαίσθητη πρωτοβουλία ανήκει στο Σύλλογο Κατοίκων του Ολυμπιακού Χωριού που στην πρόσκλησή του καλεί τους οικιστές να δώσουν «παρών» προκειμένου να ενισχυθεί η τράπεζα αίματος  που διαθέτει ο Σύλλογος, με χρήση κατ’ αποκλειστικότητα από τους κατοίκους του οικισμού. «Είναι υποχρέωση όλων μας να δώσουμε λίγο αίμα που θα φανεί χρήσιμο σε εμάς και στα παιδιά μας» αναφέρεται στην ολιγόλογη πρόσκληση.

Να φύγει ο Αθανασιάδης από το σχολικό Γυμναστήριο ζητά το 1ο Γυμνάσιο

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
Να εκκενώσει, άμεσα, το κλειστό γυμναστήριο του 1ου Γυμνασίου Αχαρνών, το οποίο χρησιμοποιεί για τις προπονήσεις καλούν το σωματείο «Τιτάνες», οι σύλλογοι διδασκόντων τουν 1ου Γυμνασίου, του Εσπερινού Λυκείου και ο Σύλλογος Γονέων. Με αυστηρότατου ύφους επιστολή  καλούν τον Πρόεδρο Γιάννη  Αθανασιάδη (αδελφό του πρώην Προέδρου του Αθλητικού Οργανισμού) να αποχωρήσουν άμεσα οι «Τιτάνες» από το Γυμναστήριο και να το παραδώσουν στη σχολική κοινότητα, καταβάλλοντας τα ποσά που οφείλονται για ηλεκτρικό ρεύμα και νερό. Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Θέμα: «Κατάληψη του κλειστού γυμναστηρίου από το σύλλογο ΤΙΤΑΝΕΣ»
Κύριε  Αθανασιάδη,
Βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να επικοινωνήσουμε μαζί σας για πολλοστή φορά, για να λυθεί επιτέλους το θέμα της «κατάληψης» του κλειστού γυμναστηρίου που βρίσκεται μέσα στην αυλή του 1ου γυμνάσιου Αχαρνών. Το γυμναστήριο αυτό σας είχε παραχωρηθεί στις αρχές της δεκαετίας του 2005 για ένα έτος, για να προπονούνται και να προετοιμάζονται οι αθλητές της πάλης του σωματείου σας. Το γυμναστήριο μένει στην κατοχή σας μέχρι σήμερα με την ανοχή μας, χωρίς καμία άδεια από την σχολική επιτροπή και τους διευθυντές των σχολείων, παρ όλο που οι σχολικοί χώροι παραχωρούνται για μικρό χρονικό διάστημα. Σας έχουμε εκφράσει τις αντιρρήσεις μας για τις παρεμβάσεις που κάνατε στο χώρο του γυμναστηρίου για την εξυπηρέτηση των αθλητών σας. (σάουνα, σχοινιά κλπ). Έχουν όμως περάσει πάνω από 10 χρόνια από τότε και παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας εξακολουθείτε να καταλαμβάνετε το συγκεκριμένο σχολικό χώρο. Οι παρεμβάσεις δεν έχουν αποκατασταθεί και δεν έχετε πληρώσει καμία δαπάνη ρεύματος ή νερού που χρησιμοποιείτε. Ο χώρος αυτός του γυμναστηρίου ανήκει στους μαθητές των Γυμνασίων που συστεγάζονται και μια δεκαετία και πλέον η χρήση του συγκεκριμένου χώρου είναι απαγορευτική για αυτούς. Σύμφωνα με την γνώμη των καθηγητών Φυσικής Αγωγής, το γυμναστήριο ΔΕΝ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το μάθημα της Φυσικής Αγωγής λόγω επικινδυνότητας και έλλειψης καθαριότητας. Σύμφωνα με την Δ4/1171/19.12.84 ΔΕΝ μπορεί να γίνεται παραχώρηση σχολικών χώρων για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το μάθημα της Φυσικής Αγωγής προηγείται. Δεν μπορούμε - όλοι οι καθηγητές - να χρησιμοποιήσουμε το γυμναστήριο για άλλες εκδηλώσεις, όπως: εκθέσεις του σχολείου, διαλέξεις κλπ. Έχει να χρησιμοποιηθεί για δραστηριότητα του σχολείου ή του συλλόγου γονέων πάνω από δέκα έτη. ΔΕΝ υπάρχει κλειδί του γυμναστηρίου στο σχολείο. Επειδή λοιπόν το πρόβλημα έχει χρονίσει και η υπομονή όλων μας έχει εξαντληθεί, σας ενημερώνουμε ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ( έως το τέλος του Σεπτεμβρίου) πρέπει να έχετε εκκενώσει τον χώρο που έχετε καταλάβει παρανόμως, να έχετε αφαιρέσει τις παρεμβάσεις και να προχωρήσετε στην αποκατάσταση του χώρου και τέλος να φροντίσετε να εξοφλήσετε τις υπέρογκες δαπάνες νερού και ρεύματος με τις οποίες έχει επιβαρυνθεί τόσα χρόνια η Σχολική Επιτροπή του 1ου Γυμνασίου Αχαρνών και το Εσπερινό Γυμνάσιο. Σας ενημερώνουμε ότι τυχόν άρνηση ή καθυστέρηση να συμμορφωθείτε στα παραπάνω θα μας αναγκάσει να καταφύγουμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια που προβλέπεται για παράνομη κατάληψη, κατοχή και χρήση δημοσίου χώρου και μάλιστα σχολικού.

Παραμένει ο Ιπποκράτης στο Ολυμπιακό Χωριό για δωρεάν προληπτικές εξετάσεις σε παιδιά ως και 18 ετών









Μέχρι και την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, θα παραμείνει ο "Ιπποκράτης" που βρίσκεται στο Ολυμπιακό Χωριό από την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου για δωρεάν προληπτικές εξετάσεις σε όσα τα παιδιά του Οικισμού το επιθυμούν. Το όχημα ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ( πρόκειται για νταλίκα με πολυιατρείο μήκους 16 μ.), με επιτελείο ιατρών που προσφέρουν υπηρεσίες προληπτικής ιατρικής για τα παιδιά του οικισμού ηλικίας μέχρι 18 ετών ήρθε στο Ολυμπιακό Χωριό  με πρωτοβουλία της Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ και θα παραμείνει στην οδό Κακλαμανάκη 65 έξω από το Λαϊκό Στέκι, ως και την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 29/9 ΑΠΟ 9:00 ΕΩΣ 17:00
ΚΥΡΙΑΚΗ 30/9 ΑΠΟ 9:00 ΕΩΣ 17:00

"Τέρμα ο γαϊδαρος έκατσε! Δεν κάνει βήμα παρακάτω!" στο Ολυμπιακό Χωριό

ΑΚΡΩΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΔΙΚΕΔΙΚΗΤΙΚΟΣ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κατοίκων του Ολυμπιακού Χωριού Βασίλης Νάνος απευθύνει αγωνιστικό χαιρετισμό στο πολυπληθές κοινό του
Το γλέντι – γλέντι, αλλά ο αγώνας για να σταματήσει η απαξίωση, από Πολιτεία και Δήμο, εντατικοποιείται από τον Σύλλογο Κατοίκων του Ολυμπιακού Χωριού. Για του λόγου το αληθές, ιδού ο λόγος του Προέδρου του Συλλόγου Βασίλη Νάνου, λίγο πριν το γνήσιο λαϊκό γλέντι, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του συλλόγου το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου και στο οποίο ανταποκρίθηκε πάνω από 2.500 κόσμος. 
Εδώ στον τόπο που φιλοξένησε πριν 8 χρόνια το άνθος του παγκόσμιου αθλητισμού, θέλησε η μοίρα να συναντηθούμε 10.000 άνθρωποι, προσπαθώντας να κάνουμε μια νέα αρχή. Το Ολυμπιακό Χωριό είναι ένα πραγματικά σπάνιο φαινόμενο αφού αποτελεί μια νέα πόλη, που φτιάχτηκε στιγμιαία και κατοικήθηκε άμεσα. Από την πρώτη στιγμή της άφιξής μας στον οικισμό, προσπαθούμε να σταθούμε στα πόδια μας.Να προσαρμοστούμε, να γνωρίσουμε τον τόπο, τους νέους μας γείτονες, να διορθώσουμε κακοτεχνίες στα σπίτια, να φυτέψουμε τον κήπο, να καθαρίσουμε τους κοινόχρηστους χώρους από αγριόχορτα και σκουπίδια, να ενταχθούν ομαλά τα παιδιά μας στα καινούρια τους σχολεία, να δημιουργήσουμε εστίες πολιτισμού και αθλητισμού, να εξομαλύνουμε τις συγκοινωνίες, να αντιμετωπίσουμε ανάγκες πρωτοβάθμιας περίθαλψης. ΔΥΣΚΟΛΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ! Καθώς το Ολυμπιακό Χωριό δημιουργήθηκε βιαστικά, χωρίς οργάνωση και χωρίς πραγματικό πολεοδομικό σχέδιο, όπως συνηθίζεται σε αυτή την κακοδιοικημένη χώρα. Δημιουργήθηκε για να καλύψει τις Ολυμπιακές ανάγκες, χωρίς καμία πρόβλεψη τι θα γίνει μετά από αυτές.
Δημιουργήθηκε χωρίς καμία πρόβλεψη των αναγκαίων υλικοτεχνικών και κοινωνικών υποδομών που θα κάλυπταν τις ανάγκες 10.000 ανθρώπων και 2.500 σπιτιών. Ένας τόπος χωρίς πολιτιστικά κέντρα, με αναξιοποίητες και παρατημένες αθλητικές εγκαταστάσεις, χωρίς δημοτικές υπηρεσίες ικανές να στηρίξουν τους κατοίκους, με συγκοινωνίες που δεν καλύπτουν τις ανάγκες, με αναξιοποίητους αδόμητους κοινόχρηστους χώρους, με σχολεία ανεπαρκή και ασυντήρητα. ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΑΠΑΝΗΘΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ. Το λέμε καθαρά ότι είμαστε εγκαταλειμμένοι από την Πολιτεία και τις Δημόσιες αρχές. ΟΜΩΣ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΑΝ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ! Δημιούργησαν τον Σύλλογο Κατοίκων, τους αθλητικούς συλλόγους Φοίβο, Αθηνά και Αστέρα , την Πολιτική Προστασία ΟΧ, τους Συλλόγους Γονέων.Δεκάδες είναι τα διαβήματα, υπομνήματα και παρακλήσεις. ΤΙΠΟΤΕ! ΣΑΝ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΣΕ ΚΟΥΦΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΑΝΕ ΜΟΥΓΓΟΙ! Ε! ΛΟΙΠΟΝ ΤΕΡΜΑ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ!ΕΜΕΙΣ ΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ ΓΕΝΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ! ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ! ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ! Γιατί δεν φτάνει όλη αυτή η αδιαφορία, ήρθε και η οικονομική κρίση που γέννησαν οι πολιτικές τους και δημιούργησε στην πόλη μας χιλιάδες ανέργους, εκατοντάδες σπίτια που δεν μπορούν να εκπληρώσουν ούτε τις βασικές τους υποχρεώσεις ώστε να επιβιώσουν. Δεν θα πληρώσουμε εμείς, η εργαζόμενη κοινωνία, οι μισθωτοί και συνταξιούχοι, όλοι όσοι ιδροκοπάνε για τα στοιχειώδη την κρίση τους, τα κέρδη τους και τις ρεμούλες τους. Τέρμα ο γαϊδαρος έκασε! δεν κάνει βήμα παρακάτω! 

ΔΙΑΤΡΑΝΩΝΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ:
1) απαιτούμε την κατοχύρωση των ιδιοκτησιών μας με όρους φτηνής εργατικής κατοικία στα πλαίσια του ΟΕΚ 2) απαιτούμε την αξιοποίηση των αδόμητων χώρων, με πολιτιστικές , αθλητικές και κοινωνικές υποδομές χρήσιμες στους κατοίκους και θα αντισταθούμε μέχρι τελευταίας ρανίδας στην προσπάθεια εκποίησης σε ιδιώτες.3) απαιτούμε την παραχώρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων στην ΓΓΑ ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των κατοίκων του Ολυμπιακού Χωριού. 4) απαιτούμε την ενίσχυση και μετατροπή της Πολυκλινικής σε ολοκληρωμένη μονάδα πρωτοβάθμιας περίθαλψης για την ευρύτερη περιοχή στα πλαίσια ενός δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας. 5) απαιτούμε την άμεση δημιουργία τοπικών κλιμακίων δημοτικών υπηρεσιών στον οικισμό 6) απαιτούμε την πύκνωση και αναδιάρθρωση των δρομολογίων του ΟΑΣΑ και του Προαστιακού 7) απαιτούμε την άμεση αποπεράτωση του κτιρίου του νέου Λυκείου 8) απαιτούμε την άμεση συντήρηση και αξιοποίηση της πράσινης ζώνης που σήμερα πραγματοποιείται η εκδήλωσή μας. Στέλνουμε άμεσο μήνυμα προς την τροϊκανή κυβέρνηση ότι δεν θα ανεχτούμε την ντε φάκτο κατάσταση κλεισίματος του ΟΕΚ και οργανώνουμε κινητοποίηση με εργατικούς συνοικισμούς από όλη την Ελλάδα και συγκέντρωση στην Αθήνα στο τέλος Οκτωβρίου.
Στέλνουμε μήνυμα στον Δήμο Αχαρνών ότι δεν είμαστε δημότες Μενιδίου αλλά δημότες Αχαρνών και απαιτούμε την ανάλογη αντιμετώπιση. Απαιτούμε την ανακήρυξή μας σαν Δημοτικής Κοινότητας στα πλαίσια του Δήμου.Στέλνουμε μήνυμα στους οργανισμούς και εταιρείες νερού, ηλεκτρικού και φυσικού αερίου ότι δεν θα επιτρέψουμε την διακοπή παροχής σε κανένα σπίτι και σχολείο της περιοχής. Θα μας βρουν μπροστά τους ! Στέλνουμε τέλος μήνυμα προς όλους ότι δεν θα πληρώσουμε χαράτσια και κεφαλικούς φόρους όπως και να λέγονται, όχι απλά για τι δεν μπορούμε αλλά γιατί δεν θέλουμε. ΑΠΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Στέλνουμε ακόμα ένα μήνυμα σαν Σύλλογος Κατοίκων ! Αυτή τη φορά στους ίδιους εμάς, τους κάτοικους του Ολυμπιακού Χωριού. Αν θέλουμε πραγματικά να αλλάξουν τα πράγματα, αν θέλουμε να υπερασπιστούμε τις ζωές τις δικές μας και των παιδιών μας πρέπει και εμείς να αλλάξουμε. Να αλλάξουμε ριζικά τον τρόπο σκέψης και ζωής. Να αντιτάξουμε απέναντι στο ατομικό το συλλογικό. Να αντιτάξουμε απέναντι στην απομόνωση τον κοινό αγώνα. Μας θέλουν διαιρεμένους , άβουλους και υποταγμένους! Ε! Ας κάνουμε το ακριβώς αντίθετο! Κάνουμε έκκληση σε όλους τους κατοίκους να έρθουν κοντά στον Σύλλογο! Να γίνουν μέλη του και να συνεισφέρουν στην οργάνωση της ζωής μας και της δράσης μας! Η ώρα είναι τώρα! Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αναβολής! Ο ΟΕΚ κλείνει στις 30 Σεπτεμβρίου! Ο Δήμος ήδη έβαλε λουκέτο! Το φυσικό αέριο στα σχολεία κόπηκε! Η εξαθλίωση μεγαλώνει! Τι άλλο άραγε περιμένουμε? ΑΝ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΙΟΙ? ΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΠΟΤΕ? Αν τώρα δεν δράσουμε συλλογικά ώστε να οργανώσουμε τη ζωή μας και να επιβιώσουμε, αν δεν παλέψουμε με όλο το λαό για να ανατρέψουμε αυτές τις απάνθρωπες πολιτικές, ενάντια στα εργασιακά και ατομικά μας δικαιώματα, θα είμαστε υπεύθυνοι στα παιδιά μας για την κοινωνία μεσαίωνα που θα τους παραδώσουμε.  Σε αυτά τα πλαίσια οργανώσαμε και το σημερινό γλέντι! Για να γνωριστούμε και να σας στείλουμε αυτό το μήνυμα! Δεν γίναμε πανηγυρτζήδες όπως θέλουν να μας διαβάλλουν οι επιτήδειοι. Γνωρίζουμε όμως πολύ καλά ότι αν δεν αναπτυχθούν οι κοινωνικές σχέσεις μεταξύ μας, αν δεν γνωριστούμε, αν δεν έχουμε σταθερές αξίες στη ζωή μας την αλληλεγγύη, την συλλογικότητα και την συντροφικότητα, ούτε αγώνες θα κάνουμε! ΑΡΚΕΤΑ! ΑΣ ΠΑΡΕΙ ΛΙΓΟ ΖΩΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ! ΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΑΤΟΛΜΙΑ! ΑΣ ΑΠΟΜΟΝΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ! ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ! ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ! ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ!  ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ ΣΤΙΣ 10 ΚΑΙ 11 ΜΑΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΞΑΝΑΒΡΕΘΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΓΛΕΝΤΙ!

" 'Ολα τα μωρά στην πίστα!" στο Ολυμπιακό Χωριό

ΓΝΗΣΙΟ ΛΑΪΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ


Πάνω από δυόμιση χιλιάδες ο κόσμος που συμμετείχε στο λαϊκό γλέντι!  

Zωή απέκτησε μετά από πολλά χρόνια το ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ. Αιτία στάθηκε η διοργάνωση της μουσικής βραδιάς με τίτλο «Λαϊκό Γλέντι Γνωριμίας Κατοίκων», που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012 στην κεντρική πλατεία Ολυμπιονικών, με πρωτοβουλία του συλλόγου των κατοίκων. Ο κόσμος που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφού στο λαϊκό γλέντι συμμετείχαν πάνω από 2.500 κάτοικοι του Ολυμπιακού Χωριού. Τον κόσμο διασκέδασαν οι εκλεκτοί καλλιτέχνες Βελλισάρης Γιώργος, Βλαχοδήμος Νίκος, Κοκκώνης Νεκτάριος (κλαρίνο) και Καλαϊτζή Μαρία.
Την βραδιά άνοιξε ο Γ. Γραμματέας του Συλλόγου Βασιλόπουλος Χρήστος, ενώ αγωνιστικός υπήρξε ο χαιρετισμός του Νάνου Βασίλη, Προέδρου του Συλλόγου.
Ακολούθησαν βραβεύσεις:
Από τον Α΄ Αντιπρόεδρο, Δρόσο Χρήστο, βραβεύτηκαν οι κύριοι Πατρινόπουλος Ματθαίος – διευθυντής του 26ου Δημοτικού Σχολείου και Πέρρης Νικόλαος διευθυντής του 29ου Δημοτικού Σχολείου για την παγκόσμια διάκριση των δύο συστεγαζόμενων σχολείων, ως Μicrosoft Pathfinder School, η οποία αποτελεί την πρώτη επιβράβευση ελληνικών δημόσιων σχολείων, όσον αφορά την επιτυχή ενσωμάτωση στην εκπαιδευτική διαδικασία καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας. Από τον Οργανωτικό Γραμματέα Κουτρούλη Γιάννη, απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα, στην Ολυμπιονίκη του ΑΝΣΑΜΠΛ, Χριστοδούλου Εύα για τις υπηρεσίες της στον αθλητισμό (χάλκινο μετάλλιο στο Σύδνεϋ, χρυσό μετάλλιο σε 5 πανευρωπαϊκά και 4 παγκόσμια πρωταθλήματα με την εθνική ομάδα του ΑΝΣΑΜΠΛ), η οποία ενσωματώθηκε στο αξιόλογο έμψυχο υλικό του ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ «ΑΘΗΝΑ». Από τον Τζίντζο Γιώργο μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου βραβεύτηκε τέλος, η αθλήτρια του ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ «ΦΟΙΒΟΣ», Σπανούδη Σταυρούλα, που τερμάτισε 4η στην Ελλάδα στα 1.500μ. και στα 800μ. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Εφήβων – Νεανίδων. Την 17χρονη αθλήτρια συνόδευε ο Αντιπρόεδρος του «Φοίβου» Μάλλης Σωτήρης. Ακολούθησε κλήρωση λαχειοφόρου αγοράς με πολλά δώρα – χορηγίες πλήθους καταστημάτων της περιοχής την οποία επιμελήθηκε ο Ταμίας του Συλλόγου Δήμου Ανδρέας. Τους επίσημους προσκεκλημένους εκπροσώπησαν οι: Αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Παιδείας Κατσανδρής Ιωάννης, οι Αρχηγοί Παρατάξεων Κασσαβός Ιωάννης και Γρηγοριάδης Παναγιώτης. Παρευρέθησαν αντιπροσωπείες όλων των Συλλόγων του Ολυμπιακού Χωριού όπως οι Σύλλογοι Γονέων, ο αθλητικός Σύλλογος ΑΣΤΕΡΑΣ (Κινητικά Αναπήρων) και η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ Ο.Χ. - ΑΧΑΡΝΩΝ. Πάντα τέτοια!

Με τις ευλογίες της εκκλησίας ξεκινά η νέα αγωνιστική χρονιά για τους Γυπαετούς


Γύρω-γύρω όλοι στο κεντρικό Μενίδι

Το σημείο G , που προκαλεί καθημερινούς κυκλοφοριακούς οργασμούς στο κεντρικό Μενίδι: Η διασταύρωση της Παγκάλου, με την Ηρώων Πολυτεχνείου...
Εδώ και μερικές ημέρες η Οδύσσεια ...ξαναγράφεται στο κέντρο του Μενιδίου. Κι αν στo Oμηρικό Έπος, ο Οδυσσέας κατάφερε, τελικά να βρει το δρόμο για την Ιθάκη, ο ήρωας της …Καραβιάδας, δηλαδή ο …ταξιδιώτης που θα αποφασίσει να κατευθυνθεί από την Πλατεία Καράβου, προς την οδό Πάρνηθος δεν θα τα καταφέρει, ποτέ, να επιστρέψει. Γιατί χωρίς καμμία υπερβολή, το ταξίδι από την Πλατεία Καράβου, προς την οδό Πάρνηθος είναι χωρίς επιστροφή. Ο άτυχος οδηγός που θα κάνει το μεγάλο τόλμημα, θα καταλάβει, αφού κάνει μερικές φορές το γύρο του κέντρου, ότι μπήκε σε ένα λαβύρινθο. Η γνωστή διαδρομή επιστροφής μέσω της Βίκτωρος Ουγκώ, της Ηρώων Πολυτεχνείου και της Παγκάλου, δεν ισχύει, καθότι η Παγκάλου μονοδρομήθηκε με κατεύθυνση προς την Πάρνηθος. Υπ΄αυτές τις συνθήκες, ο οδηγός θα πρέπει να διαθέτει τις αρετές του Οδυσσέα. Αν είναι πολυμήχανος και ξέρει από Μενίδι θα πάρει την στενή Δημητρίου Δέδε, η οποία θα τον βγάλει πέντε τετράγωνα μακριά. Αν δεν ξέρει, θα φτάσει στον Κάραβο μέσω Αριστοτέλους, επιβαρύνοντας κυκλοφορικά ένα δρόμο που ο Δήμος υποτίθεται ότι σκοπεύει να αποσυμφορήσει. Ήδη η καινούργια διευθέτηση έχει ταλαιπωρήσει τον κόσμο ο οποίος παίζει, παρά τη θέλησή του, το γύρω-γύρω όλοι στα στενά του κεντρικού Μενιδίου. Φοβερή σύλληψη είναι και η δημιουργία παρτεριών στην οδό Παγκάλου, με προφανή σκοπό να δημιουργηθεί κάτι μεταξύ πεζοδρόμου και ποδηλατοδρόμου. Ενώ η ιδέα δεν φαίνεται κακή, για τον επιπρόσθετο λόγο ότι η Παγκάλου δεν διαθέτει πεζοδρόμια, στην πράξη έχει εξελιχθεί σε φιάσκο. Πρώτα γιατί ο Δήμος έχει σκάψει εδώ κι ένα μήνα χωρίς να τελειώνει ένα έργο, που κάλλιστα θα μπορούσε να είχε ολοκληρώσει τον Αύγουστο, με σαφώς μικρότερη ταλαιπωρία για τον κόσμο. Δεύτερον γιατί περιορίζει το πλάτος του οδοστρώματος, καθώς στην απέναντι πλευρά εξακολουθούν, όλες τις ώρες της ημέρας, να παρκάρουν αυτοκίνητα. Για όποιον αναρωτιέται γιατί δεν ανατίθεται μια μελέτη που να αντιμετωπίζει, συνολικά, το κυκλοφοριακό πρόβλημα των Αχαρνών, θα πρέπει να μάθει ότι ο Δήμος διαθέτει από το 2004 μια τέτοια μελέτη και μάλιστα από το πλέον έγκριτο μελετητικό γραφείο. Όμως ούτε την εφαρμόζει, ούτε την έχει …πληρώσει. Για να πάρετε μια εικόνα η μελέτη προβλέπει ότι η οδός Παγκάλου πρέπει να μονοδρομηθεί με κατεύθυνση προς την Πλατεία Καράβου, δηλαδή αντίθετα από τη σημερινή ρύθμιση, με αντίστοιχη μοναδρόμηση της Κιουρκατιώτου αλλά και της Εθνικής Αντίστασης, με σκοπό να βγαίνουν γρήγορα τα αυτοκίνητα από το κεντρικό Μενίδι. Αντίστοιχες ρυθμίσεις έχουν γίνει για όλους τους δρόμους της πόλης, με κριτήριο το κυκλοφοριακό φόρτο, ο οποίος μετρήθηκε στους βασικούς οδικούς άξονες. Όμως φαίνεται ότι η σημερινή διοίκηση των πεφωτισμένων τεχνοκρατών ακολουθεί τη δική της συνταγή, η οποία, προφανώς, βασίζεται στο αλάθητο …ένστικτό της. Tragic…

Γαλαξίας αστεριών στη συναυλία του "Ευκλείδη", για καλό σκοπό...

Φήμες και για εμφάνιση Βασίλη Καρρά και για παρουσίαση
από Λαζόπουλο-Γερασιμίδου


Χτύπημα στο λαθρεμπόριο τσιγάρων στη λαϊκή της Αγίας Τριάδας

Επιχείρηση για την πάταξη του λαθρεμπορίου τσιγάρων πραγματοποιήθηκε στο πρωί της Τετάρτης, 26 Σεπτεμβρίου, στη λαϊκή της οδού Αγίας Τριάδας, στο κεντρικό Μενίδι. Η επιχείρηση, την οποία διεξήγαγε μεικτό κλιμάκιο της Αστυνομίας και της Δημοτικής Αστυνομίας, είχε, σύμφωνα με πληροφορίες, θεαματικά αποτελέσματα, αφού έγιναν συλλήψεις και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός πακέτων με λαθραία τσιγάρα.

Oργή στην Ένωση Γονέων για την αδέσποτη στην πεντάχρονη του 18ου Νηπιαγωγείου

                                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκφράζοντας τη θλίψη μας αλλά και την οργή μας, καταδικάζουμε ενέργειες “αγνώστων” που πυροβολούν αναίτια και ανεξέλεγκτα θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή συνανθρώπων μας, όπως στην περίπτωση της μικρής 5χρονης που δέχτηκε αδέσποτη σφαίρα στο κεφάλι το μεσημέρι της Δευτέρας, 24/09/2012 μέσα στον αύλιο χώρο του 18ου Νηπιαγωγείου Αχαρνών. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στη μικρή μαθήτρια και συμπαραστεκόμαστε στην οικογένειά της.  
            

Στο Θέατρο «ΔΩΡΑ ΣΤΡΑΤΟΥ» χόρεψε «Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΜΥΛΟΣ»

Φωτό Αρχείου

Ο Λαογραφικός χορευτικός σύλλογος Αχαρνών «Ο Κόκκινος Mύλος» ξεκίνησε δυναμικά τη χορευτική του χρονιά. Την προηγούμενη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012, στον πευκόφυτο λόφο του Φιλοπάππου, απέναντι από την Ακρόπολη, στο θέατρο Ελληνικών χορών «Δώρα Στράτου» (χιλίων θέσεων), το οποίο είναι ζωντανό μουσείο παράδοσης και πολιτισμού, πραγματοποιήθηκε η 11η συνάντηση χορευτικών συγκροτημάτων στο φεστιβάλ «Εμμέλεια 2012», με το τμήμα Αθηνών του διεθνούς συμβουλίου χορού CID-UNESCO. Στην εκδήλωση αυτή έλαβαν μέρος χορευτικές ομάδες από διάφορα μέρη της Ελλάδος όπου παρουσίασαν τους τοπικούς τους χορούς. Το πρόγραμμα είχε ως εξής: 1. Λαογραφικός χορευτικός όμιλος Πατρών 2.Σύλλογος γυναικών Άνδρου 3.Σύλλογος των εν Θεσσαλία Οξυωτών «Η Οξυά» 4.Πολιτιστικός σύλλογος Ακρολίμνης Πέλλας 5.Μορφωτικός και καλλιτεχνικός όμιλος Κερατέας «Απόλλων» Την εκδήλωση έκλεισε , 6. ο Λαογραφικός Χορευτικός Σύλλογος Αχαρνών «Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΜΥΛΟΣ» παρουσιάζοντας χορούς από την Άσσηρο Θεσσαλονίκης,, με την 42μελή ομάδα του , όπου εντυπωσίασε και καταχειροκροτήθηκε από τους θεατές, για την άρτια και άψογη παρουσία του, τιμώντας επάξια τον σύλλογο και τον Δήμο μας. Το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012, ο σύλλογος θα παρουσίαζε χορούς από Θράκη και Μακεδονία, στη συναυλία που θα πραγματοποιούταν στο γήπεδο του Αχαρναϊκού με στόχο την οικονομική ενίσχυση της ομάδας, αλλά αναβλήθηκε λόγω καιρικών συνθηκών. Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012 στις 7.00μ.μ. στο Δημαρχείο Αχαρνών ,θα κάνει τον καθιερωμένο Αγιασμό του, και την βράβευση των παιδιών του συλλόγου που εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση  και θα ακολουθήσουν χοροί από τα χορευτικά τμήματά του. Το Δ.Σ. και τα παιδιά της χορευτικής ομάδας, ευχαριστούν το Δήμαρχο Αχαρνών Σωτήρη Ντούρο, για τη διάθεση του λεωφορείου του Δήμου, προκειμένου να μεταφερθεί η χορευτική ομάδα στο θέατρο Ελληνικών χορών «ΔΩΡΑ ΣΤΡΑΤΟΥ». Πάντα τέτοια! 

Κατέβηκαν στο Μενίδι τα ελάφια της Πάρνηθας

Oι φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα enikos.gr
Στη συνοικία του Πανοράματος, κοντά στη Λεωφόρο Θρακομακεδόνων, εμφανίστηκαν, την Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου, ελάφια που ζουν στην Πάρνηθα. Οι σχεικές φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα enikos. gr κι έκαναν το γύρο του διαδικτύου. Καθησυχαστικός ήταν ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, με τον οποίο επικοινώνησε ο ΜΕΝΙΔΙΑΤΗΣ. «Πρόκειται για συχνό φαινόμενο, το οποίο δεν μας ανησυχεί. Τα ζώα δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο κι ο κόσμος τα προστατεύει. Αλλά κι εκείνοι που θα μπορούσαν να τα απειλήσουν, γνωρίζουν ότι οι διατάξεις είναι πολύ αυστηρές. Συνήθως τα ελάφια επιστρέφουν γρήγορα στο φυσικό τους χώρο. Ωστόσο θα επέστρεφαν ακόμα πιο γρήγορα, αν δεν τα τάιζαν, από ευαισθησία, οι πολίτες. Η αναζήτηση τροφής τα προσελκύει έξω από το φυσικό τους περιβάλλον», τόνισε στέλεχος του Φορέα. Απαντώντας σε ερώτηση αν ο πληθυσμός των ελαφιών της Πάρνηθας είναι καταγεγραμμένος, ανέφερε ότι ο πληθυσμός είναι γνωστός από παλιότερη απογραφή που πραγματοποίησε το WWFκι ότι βρίσκεται σε εξέλιξη από το Φορέα μια νέα, τα αποτελέσματα της οποίας θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Αναρρώνει η πεντάχρονη που δέχτηκε τη σφαίρα στο προαύλιο του 18ου Νηπιαγωγείου, λέει ο Γιάννης Μίχας

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΣ
 Βελτιώνεται η κατάσταση του πεντάχρονου κοριτσιού που δέχτηκε τη Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου, αδέσποτη σφαίρα στον αριστερό κρόταφο, δήλωσε ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Γιάννης Μίχας. Ο Δημοτικός Σύμβουλος επισκέφθηκε το απόγευμα της Τρίτης, 25 Σεπτεμβρίου το παιδί στο νοσοκομείο, εξέφρασε στην οικογένεια  τη λύπη του για το συμβάν κι ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση.

Συγκέντρωση της ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Αχαρνών, την Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου, στο Δημαρχείο

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Όλοι στην απεργία της 26ης Σεπτεμβρίου

Να γίνει της ...Ισλανδίας, ζήτησε ο Νάσος Αθανασίου

    

ΣΥΡΙΖΑ ΑΧΑΡΝΩΝ: Μικρό διάλειμμα για τη συγκέντρωση της Τετάρτης

Tη συγκέντρωση άνοιξε ο Πάνος Ροδάκης, ο οποίος παραχώρησε το λόγο στους Νάσο Αθανασίου και Βασίλη Πριμικήρη. Στην πρώτη σειρά των καθισμάτων κι ο επιλαχών Βουλευτής και συντοπίτης μας, Γιάννης Δέδες
Ένα μικρό διάλειμμα στη διαδικασία σχηματισμού ενιαίου πολιτικού φορέα, κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει της μεγάλης απεργιακής κινητοποίησης την οποία πραγματοποιούν η ΓΣΣΕ και η ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου. Αυτό προέκυψε από τη συγκέντρωση που πραγματοποίησε η τοπική οργάνωση των Αχαρνών το απόγευμα της Δευτέρας, 24 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ορειβατικού. Στη συγκέντρωση, στην οποία παρευρέθηκε κι ο Βουλευτής Νάσος Αθανασίου, τονίσθηκε ότι το μήνυμα της απεργίας πρέπει να είναι ηχηρό. «Άλλωστε οι μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις έριξαν τις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πάνος Ροδάκης. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα δίκτυα κοινωνικής  αλληλεγγύης, που όπως είπε ο Νάσος Αθανασίου, αποτελούν προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ και χρηματοδοτούνται από το 20% της αποζημίωσης των Βουλευτών και τονίστηκε η ανάγκη να οργανωθούν ακόμα περισσότερο, μπροστά στην αναμενόμενη επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από το Νάσο Αθανασίου και στο θέμα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, τονίζοντας ότι απαιτείται κούρεμα του χρέους, κατά 15% όπως έγινε στην Ισλανδία. Κι επειδή η οικονομική κρίση χτύπησε και την τοπική οργάνωση Αχαρνών, στη συγκέντρωση ζητήθηκε από τα μέλη να είναι συνεπή με τη μηνιαία συνδρομή των 3 Ευρώ, ώστε να διατηρήσει τα γραφεία της στις Αχαρνές… 

Πέφτουν οι σφαίρες σαν το χαλάζι στις Αχαρνές

ΑΔΕΣΠΟΤΗ ΣΦΑΙΡΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΕ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ

Δεν είναι ότι ξανακτύπησε ο φοβερός εκδότης πασίγνωστης διαδικτυακής ιστοσελίδας, που περιέγραψε με τρόπο αποστειρωμένο τον τραυματισμό παιδιού σε προαύλιο Παιδικού Σταθμού των Αχαρνών. Είναι κι ότι το Γραφείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαρνών, απέφυγε να δώσει στοιχεία για την υπόθεση, λες και πρόκειται για κρατικό μυστικό. Κατά τα άλλα, ένας ακόμα τραυματισμός παιδιού από αδέσποτη σφαίρα προστέθηκε στον μακρύ κατάλογο παρόμοιων περιστατικών, στην ευρύτερη περιοχή. Η ανήλικη νοσηλεύεται από το μεσημέρι της Δευτέρας με θλαστικό τραύμα από σφαίρα, στον αριστερό κρόταφο και προφανώς ήταν πολύ τυχερή, μέσα στην ατυχία της. Την υπόθεση ερευνά η Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, αλλά οι πιθανότητες να βρεθεί ο δράστης είναι ελάχιστες. Εδώ απλώθηκε πέπλος σιωπής, μην τυχόν και υποψιαστούμε ότι o δράστης ανήκει σε …ευπαθή κοινωνική ομάδα…Για του λόγου το αληθές, πάντως, ο Παιδικός Σταθμός βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου κι ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του…

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Εκδήλωση κατά της φτώχειας, την Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου (20:00), στον Κάραβο,

Η ΤΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ
 ΑΧΑΡΝΩΝ-ΦΥΛΗΣ ΒΡΑΒΕΥΕΙ ΤΗΝ «ΑΧΑΡΝΑΪΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»

Την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου (20.00),  οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ Αχαρνών - Φυλής, βραβεύουν την "Αχαρναϊκή Αλληλεγγύη", τον σύλλογο που δίνει τρόφιμα και ρούχα ΔΩΡΕΑΝ στους απόρους. Η βραδιά θα κλείσει με το συγκρότημα «ΤΡΙΤΗ ΕΠΟΧΗ» και την πειραματική σκηνή θεάτρου «ΘΕΣΠΙΣ» με την μουσικοθεατρική παράσταση "ΙΔΑΝΙΚΑ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ". Η εκδήλωση θα γίνει στην Πλατεία Καράβου. Συμμετοχή  ελεύθερη για το κοινό.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ

Γενική απεργία την Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου

Κοινωνικό Φροντιστήριο στις Αχαρνές από τους Εθελοντές του Καλλιτεχνικού Καφενείου


H μακέτα του "Καλλιτεχνικού Καφενείου" αποδίδει πλήρως το πνεύμα της πρωτοβουλίας
 Η Ομάδα του Καλλιτεχνείου των Αχαρνών , που δραστηριοποιείται και υποστηρίζει τόσον καιρό τον Εθελοντισμό στη Τέχνη, ως βασικό άξονα δημιουργίας πολιτισμού και ενεργούς δράσης, βλέποντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι μαθητές (εκπαίδευση, οικογένειες), αποφάσισε και προχώρησε στη δημιουργία της "Εκπαιδευτικής Αλληλεγγύης". Η "Εκπαιδευτική Αλληλεγγύη" στοχεύει στην στήριξη μαθητών απόρων οικογενειών στην πολυπληθέστατη περιοχή των Αχαρνών .Αποτελεί πρωτοβουλία της Ομάδας του Καλλιτεχνείου και αποτελείται από εθελοντές καθηγητές και φοιτητές.  Οι δηλώσεις συμμετοχής για τα μαθήματα και περαιτέρω ενημέρωση γίνονται κάθε Πέμπτη και Παρασκευή μετά τις 18.00 στο χώρο του Καλλιτεχνείου (γνωστό και ως Καλλιτεχνικό Καφενείο των Αχαρνέων) .Ανοιχτή πρόσκληση υπάρχει και για όσους καθηγητές θέλουν να βοηθήσουν στην προσπάθεια αυτή.  Οδός Αθανασίου Χειλίου 16 ,Αχαρναί (όπισθεν του Αρχαίου Θεάτρου των Αχαρνών ).
Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6938167393  στο email:
kallitexneio@gmail.com ,  και στο ιστολόγιο http://kallitexnikokafeneioaxarnewn.blogspot.gr/  

Η «ταυτότητα» της «Εκπαιδευτικής Αλληλεγκύης»
Η "Εκπαιδευτική Αλληλεγγύη" αποτελεί τον τρίτο άξονα του "Επιμορφωτηρίου του Καλλιτεχνείου", ένα άτυπο μόρφωμα που αποτελείται από: Ημερίδες (πάνω σε καθημερινά ζητήματα που αφορούν τον οποιονδήποτε άνθρωπο με συνακόλουθη δράση), Καλλιτεχνικά Τμήματα (Θεατρική Ομάδα, Λογοτεχνική Ομάδα, Ομάδα Χειροποίητων Κοσμημάτων, Ομάδα Μουσικών, Τμήμα Ζωγραφικής για παιδιά δημοτικού, Ραδιοφωνική Ομάδα, Ομάδα Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας). Στόχος είναι μια πολύπλευρη, πλουραλιστική Παιδεία με ερεθίσματα από έναν χώρο, που δεν είναι μόνο για σχολικά μαθήματα, η εμφύσηση του πνεύματος του Εθελοντισμού, του Ακτιβισμού (η ενεργή κι υπεύθυνη δράση για θέματα που αφορούν όλους μας) κι η Ερασιτεχνία (η έντιμη δημιουργία και ειλικρινής έκφραση), η συνεργασία κι η δημιουργία μιας κοινότητας ανθρώπων με αξίες κι ιδανικά και όνειρα, προτείνοντας έναν κόσμο που μπορούμε να συμμετάσχουμε ενεργά.Το Καλλιτεχνείο των Αχαρνών φιλοξενεί και διεξάγει κάθε Πέμπτη και Παρασκευή (και όλο και πιο συχνά και Κυριακές) με πάντα ελεύθερη είσοδο, δρώμενα που αφορούν τη μουσική, το θέατρο, τον κινηματογράφο, τη φωτογραφία, θεματικές βραδιές, τη ζωγραφική, τα έθιμα και τις γιορτές, που γιορτάζουμε όλοι μαζί σαν μια παρέα.

Παρόντες Καλογράνης-Καραμέρος στην εκδήλωση των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Γνωστοί και έμπειροι στην προσέγγιση του κόσμου οι δύο δημοσιογράφοι μοίρασαν φυλλάδια και συζήτησαν με τον κόσμο για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, το ποδήλατο
και την πεζοπορία 
Εκδήλωση, για την αναβάθμιση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και την προώθηση της δημιουργίας ποδηλατοδρόμων και χώρων περιπάτου πραγματοποίησαν στο Σύνταγμα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο, το κόμμα των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ. Βασικά αιτήματα της εκδήλωσης ήταν:
- καμία περαιτέρω αύξηση των εισιτηρίων των συγκοινωνιακών μέσων
- αξιόπιστες, διευρυμένες και φτηνές συγκοινωνίες
- ασφαλείς ποδηλατοδρόμοι
- ενιαίες περιπατητικές ζώνες
Οι διοργανωτές μίλησαν με τον κόσμο για τη βιώσιμη μετακίνηση, δηλαδή την πεζοπορία και το ποδήλατο, ως αντίδοτο στην περιβαλλοντική υποβάθμιση και την καθιστική ζωή και διένειμαν ενημερωτικό υλικό και εισιτήρια για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Έντονη ήταν η παρουσία της Πολιτικής Κίνησης Αχαρνών - Φυλής, με το δημοσιογράφο Κώστα Καλογράνη, (πρώτος σε σταυρούς στο Δήμο Αχαρνών στις πρόσφατες εκλογές) ο οποίος είναι και ο συντονιστής των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ για όλη την Αττική. Παρών και ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραμέρος, πρώτος σε ψήφους στην Β ΑΘΗΝΑΣ, που έχει μεγαλώσει στην περιοχή μας. Το κόμμα των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ στοχεύει στη βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών και επομένως της ποιότητας ζωής στην πόλη. Πρεσβεύει ότι μέσα από τη στροφή του κόσμου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στους βιώσιμους τρόπους μετακίνησης, θα περιορισθούν οι εκπομπές των αερίων ρύπων και η κατανάλωση καυσίμων, με ευεργετικά αποτελέσματα για την υγεία και την τσέπη μας.

Επαναλειτουργεί από το πρωί της Δευτέρας, 24 Σεπτεμβρίου, ο Δήμος Αχαρνών

ΕΛΥΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Λύθηκε η απεργία των εργαζομένων του Δήμου Αχαρνών. Αυτό αποφάσισε η Γενική τους Συνέλευση, που συγκλήθηκε το πρωί της Δευτέρας, 24 Σεπτεμβρίου. Μετά από μια επεισοδιακή συνεδρίαση, τα μέλη του σωματείου αποφάσισαν να μην υιοθετήσουν την πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο επέμενε στη συνέχιση της απεργίας, μέχρι την καταβολή των δεδουλευμένων. Προφανώς οι εργαζόμενοι πείσθηκαν από τη διοίκηση του Δήμου ότι τα δεδουλευμένα θα έχουν καταβληθεί μέχρι τις 10 Οκτωβρίου και ως εκ τούτου δεν χρειάζεται να συνεχισθούν οι κινητοποιήσεις, τις συνέπειες των οποίων πληρώνουν αυτοί που δε φταίνε, δηλαδή οι κάτοικοι του Δήμου Αχαρνών. Πάντως, όπως εκτίμησε ο Δήμαρχος, θα χρειασθεί τουλάχιστον μια εβδομάδα για να απομακρυνθούν από την πόλη οι όγκοι των σκουπιδιών οι οποίοι σωρεύτηκαν στις μέρες που διήρκεσε η απεργία. 

Mε χαμηλή πτήση, στην αεροπορική εβδομάδα ο Δήμος Αχαρνών

«Αδειάζει» τους εργαζομένους ο Ντούρος

ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΤΟΥΣ ΛΕΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ, ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ, ΔΟΥΛΕΙΑ, ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ

H Διοίκηση του Δήμου καλεί τους εργαζομένους να πιάσουν δουλειά, αλλά εκείνοι αναμένεται να συνεχίσουν την απεργία, μέχρι να πληρωθούν
Εγκαταλείπει ο Δήμαρχος Αχαρνών Σωτήρης Ντούρος τους εργαζόμενους, ανακαλώντας την απόφαση για κλείσιμο του Δήμου, που είχε ληφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο στο πλαίσιο της στήριξης των αιτημάτων τους. Η αλλαγή πλεύσης, την οποία εισηγήθηκε στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής, 23 Σεπτεμβρίου οφείλεται, όπως ανέφερε, στις υποσχέσεις που έλαβε από το Υπουργείο Εσωτερικών, ότι θα αντιμετωπισθεί, συνολικά, το οικονομικό πρόβλημα του Δήμου Αχαρνών και ως εκ τούτου δεν πρέπει να συνεχιστεί η συσσώρευση των σκουπιδιών στους δρόμους. Μόνο που από τις δεσμεύσεις αυτές προκύπτει ότι οι εξώφληση των εργαζομένων θα γίνει, μέχρι τις 10 Οκτωβρίου, δηλαδή μετά από δεκαεφτά μέρες, τη στιγμή που ήδη τους οφείλονται τρία δεκαπενθήμερα κι οι περισσότεροι από αυτούς δηλώνουν ότι βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση. Ειδικότερα ο Δήμαρχος γνωστοποίησε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι από τις συζητήσεις του στο Υπουργείο Εσωτερικών προέκυψαν τα εξής:
1. Το Υπουργείο Εσωτερικών θα καταβάλει στο Δήμο ποσόν 960 χιλ. ευρώ έναντι επιχορήγησης επόμενων μηνών.
2. Εντός του επόμενου μήνα ο Δήμος Αχαρνών θα επιχορηγηθεί με ποσόν ενός εκατ. ευρώ, από τη δόση των καθυστερούμενων 35 εκατ. που υποσχέθηκε στους Δημάρχους ο Υπουργός Εσωτερικών Ευρυπίδης Στυλιανίδης.
3. Εντός του μήνα αναμένεται να εγκριθεί από την τρόικα το πάγωμα, επί δύο χρόνια, των χρεολυσίων των δανείων που έχουν λάβει οι Δήμοι, κάτι που αναμένεται να δώσει άμεση οικονομική ανάσα στο Δήμο Αχαρνών.
4. Αναμένεται, εντός της τρέχουσας εβδομάδας η επιμήκυνση των δανείων του Δήμου Αχαρνών, από δεκαπέντε σε εικοσιπέντε χρόνια, γεγονός που θα τον ανακουφίσει μακροπρόθεσμα.
Η πρόταση του Δημάρχου βρήκε αντίθετες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης αλλά και το σωματείο εργαζομένων του Δήμου. Μάλιστα οι εργαζόμενοι δεν είχαν ειδοποιηθεί για τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου γι’ αυτό και ελάχιστοι από αυτούς παρακολούθησαν τη συνεδρίαση. Από τις τοποθετήσεις τους πάντως φάνηκε ότι αντιτίθενται στην πρόταση του Δημάρχου κι ότι στη Γενική Συνέλευση του σωματείου που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου θα εισηγηθούν τη συνέχιση της απεργίας, μέχρι να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΜΕΝΙΔΙΑΤΗ ενδέχεται να προτείνουν στο Δήμο να ζητήσει από τη ΔΕΗ τη συντόμευση της καταβολής μιας δόσης από τα ανταποδοτικά τέλη, που πρόκειται να καταβληθεί στις 27 Σεπτεμβρίου, ώστε να συμπληρωθεί το ποσόν του 1,6 εκατ, ευρώ που απαιτεί η Ενιαία Αρχή Πληρωμών, για να επιτρέψει τη μισθοδοσία του προσωπικού.

Δείτε τον Κώστα Σταυρουλιδάκη στη γιορτή τσικουδιάς του Συλλόγου Κρητών Αχαρνών

  

Κοσμοπλημμύρα στη γιορτή τσικουδιάς, του Συλλόγου Κρητών Αχαρνών

Το ρακοκάζανο έζησε μέρες δόξας, τη στιγμή που ο Μανώλης Μανιδάκης κατηύθυνε τη διαδικασία, με στόχο να γλεντήσει  ο κόσμος, με τον Κώστα Σταυρουλιδάκη (στη φωτό) αλλά και το Διονύση Κορνιλάκη που είχε το γενικό ...πρόσταγμα την Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου
Με ένα εορταστικό διήμερο τίμησε την τσικουδιά, ο Σύλλογος Κρητών Αχαρνών. Συνεπής και φέτος στο έθιμο, έδωσε, την Παρασκευή και το Σάββατο, 21 και 22 Σεπτεμβρίου, την ευκαιρία στους Κρήτες, αλλά και στους υπόλοιπους κατοίκους των Αχαρνών, να απολαύσουν αλλά και να μυηθούν στα μυστικά της παρασκευής του αυθεντικού αλκοολούχου ποτού που ευφραίνει καρδίες. Η όλη διαδικασία συνδυάσθηκε με ένα αυθεντικό κρητικό γλέντι, το οποίο, πέραν των άλλων, έδωσε την απαιτούμενη ανάσα ψυχαγωγίας στο δυναμικό κρητικό στοιχείο των Αχαρνών, αλλά και στα παιδιά των χορευτικών τη δυνατότητα να πιστοποιήσουν την πρόοδό τους σε …ρεαλιστικές συνθήκες γλεντιού. Αποτέλεσε, επίσης, για τη διοίκηση του Συλλόγου μια πρώτης τάξεως ευκαρία, για τη διοίκηση του Συλλόγου, να καλλιεργήσει τις δημόσιες σχέσεις του, μέσα από τη φιλοξενία ανθρώπων , οι οποίοι βρέθηκαν και θα βρεθούν στο πλευρό του στην προσπάθεια να πετύχει τους στόχους του. Σημαντικό μερίδιο στην επιτυχία του διημέρου, που κατά γενική ομολογία συγκέντρωσε πολύ κόσμο ήταν η παρουσία δύο σημαντικών καλλιτεχνών της παραδοσιακής κρητικής μουσικής, όπως ο Διονύσης Κορνιλάκης κι ο Κώστας Σταυρουλιδάκης. Για να μην επαναληφθούμε, απονέμοντας τα εύσημα στον Πρόεδρο Μανώλη Μανιδάκη, ο οποίος, με την εμεπιρία του κατηύθυνε, με ιδανικό τρόπο τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, στην προετοιμασία αλλά και τη διεξαγωγή της εκδήλωσης. Η οποία, χάρη στην άρτια διοργάνωση και τη λαχειοφόρο αγορά μπορεί να δώσει μια μικρή ανάσα στα οικονομικά του Συλλόγου, στις δύσκολες μέρες που ζούμε…Δεν είναι μικρό πράγμα…

"Γλύκανε" τους προσκεκλημένους το ζαχαροπλαστείο ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΝ

Το ζαχαροπλαστείο ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΝ, που ακολουθεί, εσχάτως, μια πολύ επιθετική πολιτική προώθησης πωλήσεων κι ενίσχυσης του λογοτύπου του, εξέπληξε ευχάριστα τους καλεσμένους της εκδήλωσης για το Μάνο Λοΐζο, προσφέροντας γλυκίσματα  κι αναψυκτικά

H χορωδία της ΕΓΕ στο αφιέρωμα στο Μάνο Λοΐζο

  

Δείτε ένα απόσπασμα από το αφιέρωμα στο Μάνο Λοΐζο

  

Στιγμιότυπα από το αφιέρωμα στο Μάνο Λοΐζο

H χορωδία της ΕΓΕ, υπό τη διεύθυνση του Κωνσταντίνου Κατσικογιώργου, οι επίσημοι και τα παιδικά βιολιά με την παιδική χορωδία, επί σκηνής

Τα νιάτα των Θρακομακεδόνων τίμησαν το Μάνο Λοΐζο

Πανοραμική φωτογραφία με τα παιδικά βιολία και την παιδική χορωδία των Θρακομακεδόνων,  στο αφιέρωμα για το Μάνο Λοΐζο
Το μυστικό δεν ήταν ότι επρόκειτο για μια βραδιά αφιερωμένη σε έναν μεγάλο συνθέτη, όπως ο Μάνος Λοΐζος, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, στο άνθος της καλλιτεχνικής του δημιιουργίας. Ήταν ότι, με αφορμή τον οφειλόμενο φόρο τιμής στο Μάνο, αποκαλύφθηκε, για μια ακόμα φορά, το ταλέντο κι η διάθεση μις ομάδας νέων παιδιών, που μπορούν να αφήσουν εποχή στα ελληνικά μουσικά πράγματα. Τα παιδικά βιολιά κι η παιδική χορωδία των Θρακομακεδόνων, εμπνευσμένα από το μεράκι του βιολονίστα της ΕΡΤ, Γιώργου Κωνσταντινίδη και με τη βοήθεια του Αντιπροέδρου του Πνευματικού Κέντρου, Λαμπρινού Πλατυπόδη, έδωσαν και πάλι δείγματα γραφής ή για να ακριβολογούμε, άφησαν, το βράδυ του Σαββάτου, 22 Σεπτεμβρίου, το νέο μουσικό τους αποτύπωμα, αποδεικνύοντας ότι μοιάζουν με το καλό κρασί, που όσο περνάει ο καιρός γίνεται και καλύτερο. Μια μόλις μέρα πριν από την εμφάνισή τους στο κλείσιμο του πανελλαδικής εμβέλειας φεστιβάλ «Μικρόπολις», που διοργανώνται στο ΓΚΑΖΙ, με θέμα την εκπαίδευση των πολιτών του αύριο,  (κλικ εδώ), τα παιδιά έδωσαν στην κυριολεξία, ρέστα δικαιώνοντας την προσπάθεια που μετρά ήδη κάποια χρόνια. Μαζί τους η μαθητική χορωδία του 11ου Γυμνασίου υπό την διεύθυνση του Δημήτρη Αλημίση και η Χορωδία ενηλίκων του παραρτήματος Αχαρνών της ΕΓΕ, υπό την διεύθυνση του Κωνσταντίνου Κατσικογιώργου. Όσο για το Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων, που λειτούργησε, για τις ανάγκες της εκδήλωσης, παρά το λουκέτο του Δήμου Αχαρνών, απέδειξε και πάλι, ότι παράγει πολύτιμο έργο εις πείσμα των αντιξοοτήτων και κυρίως παρά την αδιαφορία της διοίκησης του Δήμου που ξέχασε, γρήγορα, τις προεκλογικές της υποσχέσεις…

Παρακμή στους βωμούς και στις εστίες των Ελλήνων

HΛΙΑΣ ΓΚΡΙΤΣΗΣ
ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΓΚΡΙΤΣΗ

Μια καλή δουλίτσα. Εύκολο χρήμα: τζόγος ή δάνεια. Ησυχία...να σπουδάσουν τα παιδιά για να βρουν μια καλή δουλειά σε καμιά «μεγάλη εταιρεία» ή ακόμα καλύτερα στο Δημόσιο. Ένα σπιτάκι και δυο τρία αμαξάκια...ήταν το νεοελληνικό όνειρο που μετατρέπεται σιγά-σιγά σε εφιάλτη. Η Ελλάς, Πύλη της Ευρώπης, σταυροδρόμι λόγω γεωγραφικής θέσεως σε πέντε θάλασσες και τρεις Ηπείρους, σήμερα έχει καταντήσει να μην κερδίζει από το εμπόριο και να μην παράγει τίποτα. Δεν έχει οδικό δίκτυο. Δεν έχει σιδεροδρομικό δίκτυο για τη μεταφορά μεγάλων φορτίων. Δεν έχει ναυσιπλοΐα. Δεν έχει ΤΙΠΟΤΑ!
Ή μάλλον έχει! Έχει δύο εκατομμύρια Έλληνες ανέργους και τρία εκατομμύρια αλλοδαπούς (αναλογία σχεδόν 1-1) που είτε θα κλέβουν τις δουλειές είτε τα σπίτια των Ελλήνων. Αντί λοιπόν να ανθεί το εμπόριο και ο Πολιτισμός στην Ελλάδα, ανθεί το έγκλημα από τις κρατικές (βλέπε διαφθαρμένους πολιτικούς, δικαστικούς και άλλους ανώτερους αξιωματούχους) και παρακρατικές συμμορίες που δρουν σε πόλεις και χωριά κι όπου μιλιέται ακόμα η ελληνική γλώσσα! Έσπευσαν οι δικαστικοί και η κυβέρνηση να υπερασπιστούν τις περιουσίες που αποτελούν ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟ και που δήθεν πολεμούν δαπανώντας ένα σκασμό λεφτά ακόμα και για διαφημίσεις στην τηλεόραση! 
Η οικονομία και η πολιτική είναι αλληλένδετα. Δεν γίνεται να υπάρξει οικονομική ευημερία στο Λαό αν υπάρχουν σάπιοι πολιτικοί και το αντίστροφο. Η παρακμή και ο κατήφορος, στον οποίο οδήγησαν το πολιτικό σύστημα οι ντιλετάντηδες πολιτικοί, εμφανίζεται σήμερα με τις εκδηλώσεις αγανάκτησης των πολιτών, που βλέπουν την καταστροφή της χώρας τους να συντελείται με ταχείς ρυθμούς και τη ζωή τους να γυρίζει πίσω στην εποχή της Αξονικής κατοχής. Η εμφάνιση της θρασυτάτης επίθεσης στον διπλωματικό κατ’ αρχήν τομέα, της Τουρκίας, η οποία απέβαλε κάθε πρόσχημα και ενεργεί ως χωροφύλακας της περιοχής μας, φθάνοντας στο σημείο να ασκεί νηοψία σε πλοία άλλων χωρών εντός των χωρικών υδάτων της Ελλάδος, όπως και δηλώσεις ότι, ευνοεί η Τουρκία την ανεξαρτητοποίηση της Θράκης, αποτελεί στοιχείο που πρέπει εντόνως να προβληματίσει, όχι την μη υφισταμένη κυβέρνηση, αλλά τουλάχιστον την ηγεσία του Στρατεύματος, το οποίο έχει τη θεσμική ευθύνη για την προστασία της χώρας.
Ενώ οι ανόητοι και ασυνάρτητοι, οι ασυνείδητοι κυβερνώντες, αυτοί που εκπόρνευσαν τη δημοκρατία, την ισονομία, τη δικαιοσύνη, αυτοί που διέφθειραν τα πάντα, αυτοί που θα γίνουν οι νεκροθάφτες της πατρίδας μας, αυτοί δεν λένε να φύγουν.

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ: Με το καλημέρα χωρίς καθαριότητα και λεωφορεία τα σχολεία

                                      ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 
ΣΙΓΑ - ΣΙΓΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΑ
ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΤΟ ΔΩΡΕΑΝ,
ΠΑΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ Η ΠΑΙΔΕΙΑ!!!
Δέκα μέρες πέρασαν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και τα παιδιά μας δυστυχώς βιώνουν τις συνέπειες από την απαράδεκτη πρακτική να μειώνουν συνεχώς τα κονδύλια και τις επιχορηγήσεις για την παιδεία, ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.
. Από τη Δευτέρα 17/09/2012 απεργούν οι εργαζόμενοι του Δήμου Αχαρνών, διαμαρτυρόμενοι για την απαράδεκτη καθυστέρηση των δεδουλευμένων τους με συνέπεια στις σχολικές μονάδες που έχει αναλάβει την καθαριότητα ο δήμος να υπάρχει πρόβλημα καθαρισμού, βρώμικες τουαλέτες , στοιβαγμένα σκουπίδια στις εισόδους των σχολικών κτιρίων  και πέριξ αυτών, εγκυμονώντας σοβαρότατους κινδύνους υγιεινής και ασφάλειας των μαθητών.
.Από την  Παρασκευή 21/09/2012 δεν μπορούν να μεταφερθούν οι μαθητές του Δήμου μας που «ατυχώς» διαμένουν μακριά από τις υπάρχουσες σχολικές μονάδες, γιατί είναι απλήρωτοι οι επιχειρηματίες τουριστικών λεωφορείων που αποφάσισαν την πλήρη διακοπή των δρομολογίων μεταφοράς μαθητών της περιφέρειας Αττικής. Απευθυνόμαστε σε κάθε αρμόδιο και σε όλους τους εμπλεκόμενους ( Υπουργείο Παιδείας, Περιφέρεια Αττικής και Δήμο Αχαρνών) που έχουν ή έπρεπε να έχουν την ευθύνη της ομαλής και εύρυθμης λειτουργίας των σχολικών μονάδων, να δώσουν άμεσα λύσεις στα προβλήματα: 
ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ - ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ - ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ
ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ  ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ 
Τα παιδιά μας σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να υποστούν τις ανεπάρκειες του συστήματος αλλά και τις συνέπειες εξ’ αιτίας της απαράδεκτης επιλογής – απόφασης για την υποχρηματοδότηση της Παιδείας και επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας.

                               Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                         ΚΑΡΥΔΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ                 ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ ΛΑΜΠΗΣ

Aφιέρωμα στο Λοΐζο, στους Θρακομακεδόνες, το Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου

Ψήφισμα συμπαράστασης σε Δήμαρχο και εργαζόμενους εξέδωσε η ΠΕΔΑ

 “Να δοθεί λύση από την κυβέρνηση για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι” ζητά η ΠΕΔΑ
  Το Δ.Σ. της ΠΕΔ Αττικής εκφράζει τη συμπαράσταση του στον Δήμαρχο Αχαρνών Σωτήρη Ντούρο που , χωρίς να έχει ευθύνη, βρέθηκε σε αδυναμία πληρωμής της μισθοδοσίας των εργαζόμενων στο Δήμο και αναγκάστηκε να αναστείλει τη λειτουργία των υπηρεσιών του. Εκφράζουμε επίσης τη συμπαράσταση μας στους εργαζόμενους του Δήμου Αχαρνών που είναι απλήρωτοι εδώ και αρκετές μέρες. Από τις αρχές Αυγούστου η ΠΕΔΑ όπως και η ΚΕΔΕ έχουμε επισημάνει ότι η Αυτοδιοίκηση βρίσκεται αντιμέτωπη με τον πιο άμεσο κίνδυνο αδυναμίας πληρωμών λόγω των συνεχών και όλο και μεγαλύτερων περικοπών στην χρηματοδότηση των Δήμων, που ξεπερνούν πλέον το 60%.Δυστυχώς, παρά τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας των Δήμων στις 29 και 30 Αυγούστου και πάλι στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου, παρά τις συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς, λύση στα προβλήματα δεν δόθηκε. Ζητάμε την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης ώστε να δοθεί λύση στο πιεστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Αχαρνών, να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και να αποκατασταθεί η λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου. Τονίζουμε ότι αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα της Αυτοδιοίκησης για τη διασφάλιση χρηματοδότησης των λειτουργικών δαπανών των Δήμων, όπως έχουν διατυπωθεί αυτά αναλυτικά στις αποφάσεις του πρόσφατου Συνεδρίου της ΚΕΔΕ, οι Δήμοι που θα βρεθούν σε αδυναμία πληρωμών θα είναι δεκάδες και οι συνέπειες για τη ζωή των κατοίκων και την κοινωνική συνοχή πολύ οδυνηρές.